Άρθρο Localit 30 Μαΐου, 2020

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου διαμορφώνεται για την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

Να μετακινηθούν με τα ποδήλατά τους στις 3 Ιουνίου, προτρέπει τους κατοίκους του Αγίου Δημητρίου η δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου. Την ερχόμενη Τετάρτη είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου και η δημοτική Αρχή θα διαμορφώσει κατάλληλα με ειδική λωρίδα, μέρος του κεντρικού οδικού δικτύου της πόλης, ώστε να παροτρύνει τους δημότες να χρησιμοποιήσουν τα ποδήλατά τους.

 Συγκεκριμένα, η ειδική λωρίδα που θα διαμορφωθεί από την οδό Λουκή Ακρίτα στην λεωφόρο Αγίου Δημητρίου, θα ενωθεί με την ασφαλή πράσινη διαδρομή ήπιας κυκλοφορίας μέσω Αρχιμήδους και Μύρωνος, που εκτείνεται από την οδό Ευτέρπης (κτίριο ΟΤΕ) έως την Κολοκοτρώνη (πλατεία Αγίου Δημητρίου), όπως επίσης και το τμήμα της οδού Καλλιφρονά (από Γράμμου έως Αγίου Δημητρίου). Η ποδηλατική λωρίδα θα λειτουργήσει από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

   «Την Τετάρτη 3 Ιουνίου παίρνουμε τα ποδήλατά μας και επισκεπτόμαστε την τοπική αγορά, κάνοντας τις αγορές μας, απολαμβάνουμε τον καφέ, το φαγητό ή το ποτό μας, με ασφάλεια στους υπαίθριους χώρους και ταυτόχρονα γυμναζόμαστε ποδηλατώντας χωρίς φόβο στην ειδική λωρίδα, που για εκείνη την ημέρα θα έχει δημιουργήσει ο Δήμος με ειδική σήμανση και προστατευτικά», αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής και καταλήγει: «Στις 3 Ιουνίου επιλέγουμε ασφάλεια στη μετακίνηση μέσα στην πόλη. Προστατεύουμε το περιβάλλον με τη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης, τιμώντας και προωθώντας τις αρχές της Βιώσιμης Κινητικότητας».

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ανάπλαση του πάρκου «Ειρήνης» στο Ρέντη, στο επίκεντρο μελέτης μεταπτυχιακών φοιτητών Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Η ανάπλαση του πάρκου «Ειρήνης» και ο στρατηγικός σχεδιασμός των χώρων πρασίνου που βρίσκονται στο…

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαρωτικές αλλαγές στη Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας

Σε αλλαγή του συνόλου της διοίκησης της Δημοτικής Αστυνομίας και των Δημοτικών Αστυνομικών τμημάτων προχώρησε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σημεία για δωρεάν rapid test από τον ΕΟΔΥ (23/07)

Τα σημεία που διεξάγονται σήμερα δωρεάν rapid test από τον ΕΟΔΥ είναι τα παρακάτω: Κτίριο…