Άρθρο Localit 18 Μαΐου, 2020

Σύστημα Διαχείρισης Ελεγχόμενης Στάθμευσης και Πληροφόρησης στο Αγρίνιο

Σε ανοικτό διαγωνισμό για την  προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία Συστήματος Διαχείρισης Ελεγχόμενης Στάθμευσης και Πληροφόρησης προχωρά ο Δήμος Αγρινίου.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο σύστημα  διαχείρισης 618 θέσεων στάθμευσης συνολικού προϋπολογισμού  170.000,00 €.

Η έξυπνη εφαρμογή προβλέπει τη χρήση ηλεκτρονικών πινακίδων οι οποίες θα πληροφορούν τους οδηγούς για το φόρτο κίνησης των οχημάτων στους δρόμους και τις διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης. Το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης θα υλοποιηθεί με αισθητήρες που θα πληροφορούν αν οι θέσεις είναι κατειλημμένες ή όχι.

Όσον αφορά το λογισμικό πληροφόρησης και καθοδήγησης των οδηγών  θα υπάρχει σε κάθε πινακίδα καθώς και σε μία διαδικτυακή εφαρμογή που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιοδήποτε είδος συσκευής (κινητά τηλέφωνα, tablets, φορητούς και επιτραπέζιους υπολογιστές).

Σημαντικά θα είναι και τα περιβαλλοντικά οφέλη καθώς με την εφαρμογή του νέου συστήματος, επιτυγχάνεται  μείωση κατανάλωσης καυσίμων, μείωση των διανυόμενων χιλιομέτρων ανά όχημα αλλά και διευκόλυνση των επισκεπτών ως προς την εξεύρεση θέσης στάθμευσης.

 Όπως τόνισε ο  Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου πρόκειται για την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου συστήματος για την αντιμετώπιση του προβλήματος της στάθμευσης στην πόλη: «Με το Σύστημα  Ελεγχόμενης Στάθμευσης δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για μια πόλη  σύγχρονη,  με έξυπνες εφαρμογές  Η συγκεκριμένη παρέμβαση είναι τμήμα της προσπάθειά για μια σειρά έργων  που  αναβαθμίζουν και “χτίζουν”  την πόλη που θέλουμε να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας. Καταφέραμε  να προγραμματίσουμε  έργα που κάνουν πιο εύκολη  την καθημερινότητα μας. Κάνουμε ένα  ακόμη βήμα στην μεγάλη προσπάθεια για το Αγρίνιο».

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 22 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεδρίαση Δ.Σ. ΚΕΔΕ: Στο επίκεντρο ανακύκλωση, θεσμικές ρυθμίσεις και χρηματοδότηση των Δήμων

Η πρώτη μελέτη για το κόστος λειτουργίας των Δήμων επιβεβαιώνει τις θέσεις της ΚΕΔΕ Με…

Ενδιαφέρουν 22 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Κλιματιζόμενοι χώροι για τους πολίτες λόγω υψηλών θερμοκρασιών

Σε πλήρη ετοιμότητα θέτει ο Δήμος Αθηναίων όλες τις υπηρεσίες του, λόγω των πολύ υψηλών…

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Νέος δημοτικός χώρος για κοινωνικές υπηρεσίες

Ένα νέο δημοτικό κτίριο με κοινωνικό χαρακτήρα αποκτά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, στην περιοχή του…