Άρθρο Localit 28 Απριλίου, 2020

Έτοιμα γεύματα και δέματα με τρόφιμα σε 17.000 πολίτες από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Διανομή έτοιμων γευμάτων και δεμάτων με τρόφιμα σε δεκαεπτά χιλιάδες πολίτες σε όλη την Κεντρική Μακεδονία πραγματοποιεί η Περιφέρεια, σε συνεργασία με τους κατά τόπους δήμους, στο πλαίσιο του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι».

Σήμερα, έτοιμα γεύματα και τρόφιμα παραδόθηκαν σε πολίτες στο ΚΑΠΗ Μενεμένης, παρουσία του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα και του δημάρχου Αμπελοκήπων- Μενεμένης Λάζαρου Κυρίζογλου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι μετά από τις δράσεις της τηλεϊατρικής, του τηλεφωνικού κέντρου παροχής ψυχοκοινωνικής και ψυχολογικής στήριξης και την παράδοση άνω των 35 τόνων υγειονομικού υλικού και ειδών ατομικής προστασίας, τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα καθημερινής διανομής έτοιμων γευμάτων σε 17.000 ωφελούμενους που υπάγονται στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι».

Το πρόγραμμα διαρκεί 14 μέρες, όπως επισήμανε ο κ. Κυρίζογλου ο οποίος τόνισε ότι καλύπτει όχι μόνο τους δικαιούχους των ΤΕΒΑ και του κοινωνικού παντοπωλείου αλλά και όσους δεν ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες όμως χρειάζονται υποστήριξη λόγω της υγειονομικής κρίσης που προέκυψε.

Η διανομή γίνεται μία φορά την ημέρα, κάθε πακέτο περιλαμβάνει φαγητό για το μεσημέρι και το βράδυ ενώ τα τρόφιμα που διανέμονται σε κιβώτιο μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την παρασκευή γευμάτων καθ όλη τη διάρκεια των δεκατεσσάρων ημερών.

Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων γνωστοποίησε, άλλωστε, ότι ιδιαίτερα στην περιοχή του Δενδροποτάμου διανεμήθηκαν πέρα από τα τρόφιμα και υλικά καθαριότητας.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 25 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ δίπλα στη νέα γενιά της Θεσσαλονίκης – Με μεγάλη συμμετοχή η ημερίδα της ΚΕΔΕ και του ΙΤΑ στη Θεσσαλονίκη, στην παρουσίαση της μελέτης για τη νεανική παραβατικότητα

Λ. Κυρίζογλου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θέλει να είναι θεατής, αλλά δύναμη πρόληψης, στήριξης και…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ στηρίζει την ενημέρωση αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών για τον νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης

Λ. Κυρίζογλου: Ο νέος Κώδικας βάζει τάξη στην πολυνομία και ενισχύει τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης…