Άρθρο Localit 14 Απριλίου, 2020

Εξ΄αποστάσεως δραστηριότητες για παιδιά δημοτικού από το Δήμο Ν. Σμύρνης

Πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά δημοτικού, εξ΄αποστάσεως, ξεκινά  για τις μέρες που «Μένουμε Σπίτι» ο Δήμος Νέας Σμύρνης, με τη βοήθεια του καθηγητή  Πληροφορικής – Ρομποτικής των ΚΔΑΠ.

Οι γονείς μαζί με τα παιδιά θα μπορούν να επισκέπτονται τη σελίδα των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του δήμου μας, www.kdapns.com, θα πατούν στο σύνδεσμο “Δραστηριότητες στο Σπίτι” και εκεί κάθε εβδομάδα θα δημοσιεύονται έξι δραστηριότητες.

Ενδεικτικά θα υπάρχουν δραστηριότητες προγραμματισμού (Scratch, Make Code, Code.org), ζωγραφικής και κατασκευής κόμικ στον υπολογιστή καθώς και παιχνίδια που στόχο έχουν τη διασκέδαση των παιδιών παράλληλα με την εξάσκηση δεξιοτήτων που αποκτήθηκαν στο σχολείο.

Στις δραστηριότητες θα δίνεται έμφαση τόσο στην παιδαγωγική αξία, όσο και στην διασκέδαση που προσφέρουν καθώς και στον χρόνο που απαιτείται για την ολοκλήρωσή τους, προκειμένου να μην υπάρχει μεγάλη έκθεση των παιδιών στην οθόνη του υπολογιστή.

Μένουμε σπίτι αλλά περνάμε το χρόνο μας δημιουργικά! “

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 25 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ δίπλα στη νέα γενιά της Θεσσαλονίκης – Με μεγάλη συμμετοχή η ημερίδα της ΚΕΔΕ και του ΙΤΑ στη Θεσσαλονίκη, στην παρουσίαση της μελέτης για τη νεανική παραβατικότητα

Λ. Κυρίζογλου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θέλει να είναι θεατής, αλλά δύναμη πρόληψης, στήριξης και…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ στηρίζει την ενημέρωση αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών για τον νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης

Λ. Κυρίζογλου: Ο νέος Κώδικας βάζει τάξη στην πολυνομία και ενισχύει τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης…