Άρθρο Localit 11 Απριλίου, 2020

Επίσκεψη Τ. Θεοδωρικάκου στον Δήμο Αργυρούπολης Ελληνικού – Επέκταση της άδειας ειδικού σκοπού έως τις 10 Μαΐου


Το δημαρχείο Αργυρούπολης – Ελληνικού επισκέφθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος προκειμένου να δει από κοντά πώς λειτουργεί το «Βοήθεια στο Σπίτι», ενόψει του Πάσχα.

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» στον Δήμο Αργυρούπολης – Ελληνικού στηρίζει σε τακτική βάση περισσότερα από 150 άτομα, ωστόσο στις ημέρες της κρίσης με την πανδημία του κορονοϊού ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί στους 420, καθώς έχουν προστεθεί και άτομα που λάμβαναν βοήθεια από τις ενορίες της Αγίας Βαρβάρας και του Αγίου Γεωργίου. Σήμερα έγινε διανομή των πασχαλινών πακέτων βοήθειας που περιλάμβαναν μεταξύ άλλων πέντε κιλά κρέας, κοτόπουλο, αναψυκτικά και τσουρέκι.

Ο υπουργός Εσωτερικών συνεχάρη τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα και τους εθελοντές για το κοινωνικό έργο που προσφέρουν.

   Επέκταση της άδειας ειδικού σκοπού έως τις 10 Μαΐου

 Νωρίτερα σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα εκδοθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο οι άδειες ειδικού σκοπού για τους υπαλλήλους που έχουν παιδιά κάτω από 15 ετών παρατείνονται μέχρι τις 10 Μαΐου.

 Επίσης, δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους να πάρουν προκαταβολές από τους ΚΑΠ με υποχρέωση να επιστρέψουν τα χρήματα σε 18-72 μήνες. Προβλέπεται, επίσης, το «πάγωμα» των δανείων των δήμων προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, κατ’ αρχήν για τρεις μήνες.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 06 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πράξη αλληλεγγύης από τον Δήμο Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη: Δωρεά αναπηρικού αμαξιδίου σε ασθενή

Ο Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, μέσω της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Ισότητας και Τρίτης Ηλικίας, προχώρησε…

Ενδιαφέρουν 03 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Άνοιξαν οι εγγραφές για τις Παιδικές Εξοχές 2026

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τις Παιδικές Εξοχές του Δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ανδρέα Αττικής για…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 03 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παρέμβαση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Λάζαρου Κυρίζογλου στην ΕΡΤ3 : Δήμοι υπό πίεση- Ζητείται άμεση οικονομική ενίσχυση χωρίς νέα βάρη στους πολίτες

Συνέντευξη στην εκπομπή της ΕΡΤ3 «Αποδελτίωση», στους δημοσιογράφους Όλγα Ψαρίδου και Ίων Τσώχο, παραχώρησε την…