Άρθρο Localit 12 Απριλίου, 2020

Μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και οικογενειών από τον Δήμο Κηφισιάς

Ομόφωνα ψηφίστηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς, (συνεδρίαση δια περιφοράς, 8/4/2020), οικονομικές ελαφρύνσεις για όλες τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές λόγω του κορονοιού Covid-19 αλλά και για απαλλαγές τροφείων για όσο διάστημα μένουν κλειστοί οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί , με εισήγηση του Δημάρχου Γιώργου Θωμάκου.

Το πακέτο των εκτάκτων οικονομικών ελαφρύνσεων, επεξεργάστηκαν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ευάγγελος Αυλήτης σε συνεργασία με την Διεύθυνση Οικονομικών. «Στηρίζουμε τους επαγγελματίες και τις οικογένειες οι οποίες πλήττονται από τα απαραίτητα μέτρα που είναι σε ισχύ για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ευχαριστώ όλες τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Οικονομικών για την άριστη και αποτελεσματική συνεργασία», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Ευάγγελος Αυλήτης.

Ειδικότερα ψηφίστηκαν:

-Η απαλλαγή καταβολής δημοτικών τελών σε επιχειρήσεις που διακόπτουν ή περιορίζουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής και διασποράς του κορονοιού Covid-19. Η απαλλαγή αφορά τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων καθώς και το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού.

– Η αναστολή του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισµού των καταστηµάτων υγειονοµικού ενδιαφέροντος (Κ.Υ.Ε.) από λήψεως των µέτρων και έως 31/8/2020

– Η απαλλαγή των µισθωµάτων κυλικείων- καφέζαχαροπλαστείων που εκµισθώνει ο ∆ήµος για το διάστηµα ολικής παύσης λειτουργίας τους.

 -Η απαλλαγής πληρωµής τροφείων για τα παιδιά που φοιτούν στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθµούς του ∆ήµου Κηφισιάς λόγω εκτάκτων µέτρων αντιµετώπισης του κορωνοϊού COVIT-19.

Ο Δήμος Κηφισιάς στέκεται στο πλευρό των επαγγελματιών κι όλων των πολιτών του Δήμου που δοκιμάζονται αυτή τη περίοδο.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Διεθνείς Σχέσεις 28 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση Επιτροπής Παρακολούθησης του Κογκρέσσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών – Τιφλίδα, 2 Ιουλίου 2024
Ρεπορτάζ 28 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δράσεις ενημέρωσης για τη χρήση των καφέ κάδων σε Μοσχάτο-Ταύρο

Συνεχίζεται στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου η τοποθέτηση καφέ κάδων για τη χωριστή συλλογή υπολειμμάτων τροφών, στις…

Ρεπορτάζ 28 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων: «Δεν είναι λύση η μετάθεση της ευθύνης»

Την αποτελεσματική συνεργασία και τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας όλων των εμπλεκόμενων στο κομμάτι της πυροπροστασίας…