Άρθρο Localit 13 Φεβρουαρίου, 2020

Αλευρομουντζουρώματα και Καντάδες στο 26ο Καρναβάλι δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη

Με καντάδες, αλευρομουτζουρώματα, κυνήγι χαμένου θησαυρού και διαγωνισμούς χορού και τραγουδιού,  συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του 26ου Καρναβαλιού Δήμου Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη. Εργαστήρι κλόουν για πρωτότυπες και γρήγορες κατασκευές για αξεσουάρ στολών θα περιμένει τα παιδιά το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί στην πλατεία Χαλκηδόνας. Τον κόσμο της μαγείας αλλά και πειράματα από τον τρελοεπιστήμονα θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα παιδιά και να σπάσουν τεράστια μπαλόνια πινιάτες με λιχουδιές. Άραγε θα καταφέρουν να χωρέσουν μέσα σε φούσκες και να αποκτήσουν πρόσωπα  αγαπημένων ηρώων; Παράλληλα τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου θα βοηθά τα παιδιά να φιλοτεχνήσουν τις δικές τους μάσκες . Την ίδια μέρα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ.Ι. Ρέντη (Μπιχάκη 15)  παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετων  στις 11 το πρωί θα γνωρίσουν τη Μάσκα στην Αρχαία Ελλάδα. Για δηλώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα της βιβλιοθήκης  οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ. 210 4838374 (ώρες λειτουργίας 13.30-20.00). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμού θέσεων.

????????????????????????????????????

Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στις γειτονιές της πόλης μέχρι την πλατεία Παιδικής Στέγης θα αναβιώσει το έθιμο των Αλευρομουντζουρωμάτων με τη συμμετοχή του τμήματος παραδοσιακών χορών της Διεύθυνσης Αθλητισμού του Δήμου. Η προσυγκέντρωση θα γίνει στην αυλή του 27ου Δημοτικού σχολείου Νίκαιας στις 11 το πρωί.  Εργαστήρια αποκριάτικων κατασκευών μελών των ΚΑΠΗ του Δήμου θα περιμένουν τα παιδιά στην πλατεία Παιδικής Στέγης.

Στην πλατεία Κουμπάκη από τις 11 το πρωί, μέσα σε ένα φουσκωτό σπίτι , τα παιδιά θα μεταμορφώνονται μαγικά και στο τραμπολίνο θα μπορούν να παίξουν με ασφάλεια.

Την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου καντάδες και αποκριάτικα τραγούδια θα ερμηνεύσει η Χορωδία των ΚΑΠΗ του Δήμου .Οι τροβαδούροι θα ξεκινήσουν στις 5.30 το απόγευμα από την πλατεία Κουμπάκη και θα καταλήξουν στο Δημαρχείο Νίκαιας.

Ένας αποκριάτικος χορός αποκλειστικά για γυναίκες θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στις 9 το βράδυ στον Πολυχώρο «Μάνος Λοϊζος»  .Με κρασί και μουσική κολομπίνες και μαρκησίες θα ζήσουν μια βραδιά ξεφαντώματος. Είσοδος με προσκλήσεις που μπορούν να προμηθευτούν από τη Διεύθυνση Αθλητισμού και το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 02 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η Κέρκυρα τιμώμενη πόλη στις «Εορτές Εξόδου» 2026 στο Μεσολόγγι

Τιμώμενη πόλη στις φετινές «Εορτές Εξόδου» στο Μεσολόγγι είναι η Κέρκυρα, στο πλαίσιο των επετειακών…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 02 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το ισχυρό αποτύπωμα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας στο Στρασβούργο

Λάζαρος Κυρίζογλου: «Χωρίς ισχυρούς Δήμους, δεν υπάρχει ισχυρή Ευρώπη – Συνεχίζουμε τις διεκδικήσεις για χρηματοδότηση,…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 01 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στο Στρασβούργο συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ – Η ΚΕΔΕ παρούσα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς με στρατηγική συνεχών προτάσεων και διεκδικήσεων για τους Δήμους της Ελλάδας

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) πραγματοποίησε την Τρίτη 31 Μαρτίου συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου…