Άρθρο Localit 21 Δεκεμβρίου, 2019

Προγραμματική σύμβαση για την αναβάθμιση των υποδομών της Ελαφονήσου

Η αναβάθμιση των υποδομών της Ελαφονήσου, ήταν το αντικείμενο προγραμματικής σύμβασης που υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου  Παναγιώτης Νίκας και η δήμαρχος του νησιού Ευσταθία Λιάρου, την περασμένη Τετάρτη.

Ο περιφερειάρχης, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Θεόδωρο Βερούτη, επισκέφθηκε την Ελαφόνησο όπου είχε συνάντηση με τη δήμαρχο, αλλά και κατοίκους, στο δημαρχείο του νησιού.
«Τα τελευταία 30 χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα ουσιαστικό για την υποστήριξη του νησιού, το οποίο επλήγη και από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού. Η Ελαφόνησος, κάθε χρόνο, φιλοξενεί πολλές χιλιάδες ανθρώπους και προσφέρει στην εθνική οικονομία. Ως εκ τούτου, έχουμε υποχρέωση, από τα χρήματα που εισπράττουμε, να φροντίσουμε για τις υποδομές του νησιού, πολλές από τις οποίες τις στερείται” σημείωσε ο Π. Νίκας.

Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε ότι,  μέχρι το καλοκαίρι του 2020 θα έχει γίνει ασφαλτόστρωση των κεντρικών δρόμων, όπως επίσης η οριζόντια και η κάθετη σήμανσή τους.

 Παράλληλα, ο περιφερειάρχης ζήτησε να υποβληθούν άμεσα μελέτες α) για κατασκευή πεζοδρομίων, φωτισμού και αναπλάσεων στα δρομάκια του οικισμού, β) για δενδροφυτεύσεις και γ) για την αναβάθμιση του γηπέδου και τοποθέτηση χλοοτάπητα σε αυτό.

Ευρεία συζήτηση έγινε επίσης, για το θέμα του Βιολογικού Καθαρισμού, αλλά και για τη μελέτη που αφορά στο λιμάνι του οικισμού, ενώ εξετάστηκαν επίσης τρόποι να επιλυθούν τα προβλήματα και οι ζημιές στον αγωγό ο οποίος υδροδοτεί το νησί από την απέναντι ακτή, τα Βιγκλάφια.


Για τα συγκεκριμένα ζητήματα δόθηκαν εντολές από τον περιφερειάρχη, ο οποίος πρόσθεσε ότι όσον αφορά τις μελέτες τον Δήμο Ελαφονήσου θα συνδράμουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Π.Ε. Λακωνίας.
Ο περιφερειάρχης δεσμεύθηκε ότι το Πάσχα του 2020 θα επισκεφθεί εκ νέου την Ελαφόνησο, προκειμένου να διαπιστώσει την πρόοδο στα αντικείμενα της προγραμματικής σύμβασης.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 25 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ δίπλα στη νέα γενιά της Θεσσαλονίκης – Με μεγάλη συμμετοχή η ημερίδα της ΚΕΔΕ και του ΙΤΑ στη Θεσσαλονίκη, στην παρουσίαση της μελέτης για τη νεανική παραβατικότητα

Λ. Κυρίζογλου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θέλει να είναι θεατής, αλλά δύναμη πρόληψης, στήριξης και…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ στηρίζει την ενημέρωση αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών για τον νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης

Λ. Κυρίζογλου: Ο νέος Κώδικας βάζει τάξη στην πολυνομία και ενισχύει τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης…