Άρθρο Localit 28 Ιουλίου, 2017

6,25 εκατ. ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Με απόφαση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου  Χριστιάνας Καλογήρου ενεργοποιήθηκε η πρόσκληση που αφορά στην «ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου».

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 6,25 εκατομμύρια ευρώ και θα το υλοποιήσει το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (Ε.Τ.Ε.ΑΝ. Α.Ε.).

Στόχος της πρόσκλησης είναι η χρηματοδότηση παρεμβάσεων ενεργειακής βελτίωσης σε κατοικίες. Το Ε.Τ.Ε.ΑΝ. το επόμενο διάστημα και αμέσως μετά την ένταξη του έργου στο Ε.Π. «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» θα προκηρύξει τη δράση στους υποψηφίους ωφελούμενους, ώστε να χρηματοδοτηθούν έργα ιδιωτών για θερμομόνωση, αντικατάσταση κουφωμάτων, συστήματα σκίασης, ενώ η επιλογή των έργων θα γίνει με κριτήρια εισοδηματικά, τιμής ζώνης κλπ.

Η Περιφερειάρχης δήλωσε σχετικά: «Με χρηματοδοτικούς πόρους από το Ε.Π. “Βόρειο Αιγαίου 2014-2020” εξασφαλίζουμε τη δυνατότητα για τη βελτίωση κατοικιών στα νησιά μας ώστε να μειωθούν οι δαπάνες κατανάλωσης ενέργειας στα νοικοκυριά. Πέρα από το προφανές οικονομικό όφελος υπάρχει και το ανεκτίμητο περιβαλλοντικό όφελος και βεβαίως η συνεπακόλουθη βελτίωση της ποιότητα ζωής των κατοίκων του Βορείου Αιγαίου».

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 13 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόγραμμα Σχολικών Γευμάτων: Επέκταση σε Ορεστιάδα, Σουφλί, Γρεβενά, Παιονία, Ιστιαία-Αιδηψό και Αίγινα

Την επέκταση του Προγράμματος Σχολικών Γευμάτων σε έξι νέους δήμους της χώρας ανακοίνωσε το Υπουργείο…

Ενδιαφέρουν 13 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Οικογένεια, Παιδεία και Αθλητισμός» στο επίκεντρο εκδήλωσης για την πρόληψη των εξαρτήσεων στη Ναύπακτο

Ο Δήμος Ναυπακτίας, το Τμήμα Ναυπάκτου AHEPA Lepanto 1571 και το Ινστιτούτο P.A.D.A. – Αντιναρκωτική…

Ρεπορτάζ 12 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας με την Υφυπουργό Εργασίας Άννα Ευθυμίου

Θέματα υποδομών, χρηματοδότησης και η υποστελέχωση των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα στο τραπέζι της συνάντησης  Ο…