Άρθρο Localit 30 Ιουλίου, 2018

4,5 εκατ. ευρώ από το Ε.Π. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων

Τρία νέα έργα ενεργειακής αναβάθμισης, συνολικού προϋπολογισμού 4,5 εκατομμυρίων ευρώ εντάσσονται μετά από απόφαση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, χρηματοδοτούνται τα εξής έργα:

1). Ενεργειακή Αναβάθμιση του Ιωνικού Κολυμβητηρίου Χίου, συνολικού προϋπολογισμού 3.724.346 ευρώ και δικαιούχο τον Δήμο Χίου.

2). Ενεργειακή αναβάθμιση Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, συνολικού προϋπολογισμού 454.427 ευρώ   και δικαιούχο το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

3). Ενεργειακή Αναβάθμιση του κτιρίου του Επιμελητηρίου Λέσβου, συνολικού προϋπολογισμού 327.502 ευρώ και δικαιούχο τον Δήμο Λέσβου.

Όπως δήλωσε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου :

«Αξιοποιούμε τις δυνατότητες των ευρωπαϊκών προγραμμάτων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και χρηματοδοτούμε την ενεργειακή αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου της Χίου, του Επιμελητηρίου Λέσβου και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους στο Σίγρι.

Με τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση θα αναβαθμιστούν οι υποδομές αυτών των κτιρίων και παράλληλα θα επιτευχθεί συνολική ενεργειακή εξοικονόμηση, με άμεσο αποτέλεσμα τόσο τη μείωση των λειτουργικών δαπανών, όσο και τη συνολική προσπάθεια που κάνουμε για την προστασία του περιβάλλοντος και τη συνεπακόλουθη βελτίωση της ποιότητας ζωής των νησιωτών».

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 27 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ισχυρό μήνυμα ενίσχυσης της νησιωτικής πολιτικής από την ΚΕΔΕ – Εισήγηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Λ. Κυρίζογλου στο συνέδριο για τα 40 χρόνια ΕΕΤΑΑ

Με τεκμηριωμένες υπέρ της ουσιαστικής ενίσχυσης της νησιωτικότητας προτάσεις, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 26 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καμία Υποχώρηση στην Αυτοδιοικητική Αρμοδιότητα των ΥΔΟΜ

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, ο Πρόεδρος της…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 25 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καίρια θεσμικά και ασφαλιστικά αιτήματα αιρετών στο επίκεντρο της συνάντησης της ΚΕΔΕ με την Υπουργό Εργασίας Νίκη Κεραμέως

Συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κα Νίκη Κεραμέως, πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος της…