Άρθρο Localit 30 Ιουλίου, 2018

4,5 εκατ. ευρώ από το Ε.Π. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων

Τρία νέα έργα ενεργειακής αναβάθμισης, συνολικού προϋπολογισμού 4,5 εκατομμυρίων ευρώ εντάσσονται μετά από απόφαση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, χρηματοδοτούνται τα εξής έργα:

1). Ενεργειακή Αναβάθμιση του Ιωνικού Κολυμβητηρίου Χίου, συνολικού προϋπολογισμού 3.724.346 ευρώ και δικαιούχο τον Δήμο Χίου.

2). Ενεργειακή αναβάθμιση Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, συνολικού προϋπολογισμού 454.427 ευρώ   και δικαιούχο το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

3). Ενεργειακή Αναβάθμιση του κτιρίου του Επιμελητηρίου Λέσβου, συνολικού προϋπολογισμού 327.502 ευρώ και δικαιούχο τον Δήμο Λέσβου.

Όπως δήλωσε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου :

«Αξιοποιούμε τις δυνατότητες των ευρωπαϊκών προγραμμάτων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και χρηματοδοτούμε την ενεργειακή αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου της Χίου, του Επιμελητηρίου Λέσβου και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους στο Σίγρι.

Με τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση θα αναβαθμιστούν οι υποδομές αυτών των κτιρίων και παράλληλα θα επιτευχθεί συνολική ενεργειακή εξοικονόμηση, με άμεσο αποτέλεσμα τόσο τη μείωση των λειτουργικών δαπανών, όσο και τη συνολική προσπάθεια που κάνουμε για την προστασία του περιβάλλοντος και τη συνεπακόλουθη βελτίωση της ποιότητας ζωής των νησιωτών».

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 25 Οκτωβρίου, 2025
Μια σημαντική πρωτοβουλία για τον Καρκίνο του Μαστού από τις γυναίκες Δημάρχους
Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 24 Οκτωβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τα έσοδα από τα πρόστιμα του Κ.Ο.Κ. δεν μπορούν να αφαιρεθούν από τους Δήμους – Να αποσυρθεί άμεσα το άρθρο 20 του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την «ενίσχυση της οδικής ασφάλειας»

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος καταδικάζει απερίφραστα τη σχεδιαζόμενη πρόθεση από πλευράς Κυβέρνησης, να αφαιρέσει από…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 22 Οκτωβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ πάει στο Υπουργείο Οικονομικών με ενότητα και αποφασιστικότητα- «Όχι αποφάσεις για την Αυτοδιοίκηση χωρίς την Αυτοδιοίκηση»

Με ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας, αποφασιστικότητας και διεκδίκησης, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ),…