Άρθρο Localit 02 Ιουνίου, 2023

2ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων: 20-24 Ιουνίου η καρδιά του βιβλίου χτυπάει στα Χανιά

Ο Δήμος Χανίων σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης εγκαινιάζουν Το 2ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων πραγματοποιείται φέτος από την Τρίτη 20 έως και το Σάββατο 24 Ιουνίου 2023 με κεντρικό θέμα: «Ατομικές και συλλογικές ταυτότητες: Αυτοπροσδιορισμός στον σύγχρονο κόσμο».

Φέτος το Φεστιβάλ φιλοξενείται στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης, στο Μεγάλο Αρσενάλι (Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου), στην Πύλη Sabbionara, στο Γιαλί Τζαμί, στον Φιλολογικό Σύλλογο «Χρυσόστομος» και σε άλλα σημεία των Χανίων.

Η διοργάνωση του Φεστιβάλ γίνεται από τον δήμο Χανίων και την περιφέρεια Κρήτης με τη σύμπραξη πολιτιστικών οργανισμών και φορέων (Ελληνο-Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ ΛΕΑ-Λογοτεχνία εν Αθήναις, Ινστιτούτο Θερβάντες, Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, Chaniartoon-International Comic & Animation Festival, Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος», Ελληνογαλλικός Σύλλογος Χανίων, Χώρος Τέχνης Χανίων), καθώς και βιβλιοπωλείων της πόλης (Koukoubook, Librairie, Μυθολογία, Το Τρενάκι, Comixadiko).

Με σημαντικές παρουσίες από τη Μ. Βρετανία, τη Γαλλία, την Κροατία, τη Βόρεια Μακεδονία, την Αργεντινή, την Κολομβία, τη Νικαράγουα, την Κούβα, για πέντε μέρες, τα Χανιά ξαναγίνονται τόπος συνάντησης διακεκριμένων δημιουργών από όλο τον κόσμο, που θα παρουσιάσουν το έργο τους, αλλά και θα συνομιλήσουν με Έλληνες συναδέλφους τους.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 09 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τη δυνατότητα να διαγράφει οφειλές ευάλωτων πολιτών ζητά ο δήμος Περάματος

Γιάννης Λαγουδάκος: «Ευθύνη μας να προστατεύουμε την αξιοπρέπεια της διαβίωσης για τους ανθρώπους του μόχθου»…

Ενδιαφέρουν 09 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΝ: Ερωτήσεις και απαντήσεις για το ΠΔ σχετικά με την οριοθέτηση των οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων

Με επτά απαντήσεις σε επτά ερωτήσεις αντικρούει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας τις αντιδράσεις Τοπικής…

Ενδιαφέρουν 09 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συμπεράσματα και προτάσεις της 1ης Πανελλήνιας Συνάντησης Εργασίας για τα αδέσποτα ζώα

Συμπεράσματα και Προτάσεις εξέδωσε η ομάδα εργασίας της 1ης Πανελλήνιας Συνάντησης Εργασίας της αυτοδιοίκησης για…