Άρθρο Localit 09 Απριλίου, 2024

Ένας Γερμανός ιστορικός τέχνης υποψήφιος δήμαρχος στη Φλωρεντία

Ένας Γερμανός διεκδικεί τον θώκο του δημάρχου στη Φλωτεντία, στις εκλογές που θα γίνουν σε δύο μήνες. Πρόκειται για τον Άικε Σμιτ, που μέχρι πρότινος ήταν διευθυντής της πασίγνωστης φλωρεντινής πινακοθήκης των Ουφίτσιων και τώρα υπεύθυνος του μουσείου Καποντιμόντε της Νάπολης.

Ο Άικε Σμιθ  θα είναι υποψήφιος της συντηρητικής παράταξης, είναι 56 ετών και μόλις πρόσφατα πήρε την ιταλική υπηκοότητα και μάλιστα μπροστά ακριβώς από το δημαρχιακό Μέγαρο της Φλωρεντίας, Παλάτσιο Μέκιο.

Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα ο γερμανός ιστορικός τέχνης φέρεται να ζήτησε από το κόμματα Αδέλφια της Ιταλίας της Τζόρτζια Μελόνι, από τη Λέγκα και τη Φόρτσα Ιτάλια που ίδρυσε ο Μπερλουσκόνι, να κάνουν «ένα βήμα πίσω» και να δοθεί έμφαση στην κοινωνία ων πολιτών. Η υποστήριξη των δεξιών κομμάτων θεωρείται δεδομένη.

Ο Σμιθ με τις δηλώσεις του έχει αναφέρει ότι θα βασίσει την εκστρατεία του σε ζητήματα ασφάλειας, περιορισμού του μαζικού τουρισμού, στήριξης των οικογενειών.

«Σε λίγες ημέρες θα παρουσιάσω επίσημα το πρόγραμμά μου, το οποίο θα δώσει έμφαση στη μεγάλη παράδοση της Φλωρεντίας. Στόχος μας είναι να εγγυηθούμε την ασφάλεια, να κάνουμε την ομορφιά, να προστατεύσουμε την καθαριότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος έχει δηλώσει αντιφασίστας και φεμινιστής, ωστόσο το ερώτημα είναι κατά πόσο  αυτές του οι αξίες  θα συμβαδίσουν με τις ιδέες της Λέγκα αλλά και τα Αδέλφια της Ιταλίας, που δεν εμφορούνται από τις ίδιες απόψεις.

Ο απερχόμενος δήμαρχος της Φλωρεντίας Ντάριο Ναρντέλα είναι κεντροαριστερός και η πρωτεύουσα της Αναγέννησης θεωρείται ως παράδοση προοδευτική.

Στόχος της συντηρητικής παράταξης, δίνοντας έμβαση στο θέμα της ασφάλειας, να φτάσει ο Σμιθ στον δεύτερο γύρο και να καταφέρει να πείσει και κεντρώους ψηφοφόρους.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αν. Μάνη: Seatrac στην παραλία Μαυροβουνίου για αυτόνομη πρόσβαση ΑμεΑ στη θάλασσα

Μηχανισμός Seatrac, τοποθέτησε ο Δήμος Ανατολικής Μάνης, στην παραλία Μαυροβουνίου, για την αυτόνομη πρόσβαση Ατόμων…

Ενδιαφέρουν 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συγκροτείται Περιφερειακή Ενεργειακή Κοινότητα στην Ήπειρο

Τη συγκρότηση Περιφερειακής Ενεργειακής Κοινότητας δρομολογεί η περιφέρεια Ηπείρου. Στην κοινότητα μπορούν να ενταχθούν η…

Ενδιαφέρουν 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο Αττικής: Δωρεάν οδοντιατρικός έλεγχος για τα παιδιά που συμμετέχουν στα καλοκαιρινά camp του Δήμου

Δωρεάν οδοντιατρικό έλεγχο σε όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στην τρέχουσα περίοδο του φετινού προγράμματος…