Άρθρο Localit 06 Μαρτίου, 2023

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων εφιστά την προσοχή για περιστατικά απόπειρας εξαπάτησης

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων γνωστοποιεί ότι κακόβουλοι συνεχίζουν να χρησιμοποιούν ονόματα θεσμικών παραγόντων και υπαλλήλων του Δήμου, προκειμένου να εξαπατήσουν πολίτες αποσπώντας τους χρηματικά ποσά για δήθεν εμπορικές συναλλαγές.

Σήμερα Δευτέρα 6 Μαρτίου έγινε μια ακόμη τέτοια προσπάθεια σε βάρος ιδιώτη επιχειρηματία κατά την οποία, άγνωστος του ζήτησε τον αριθμό τραπεζικού του λογαριασμού. Σε επικοινωνία του επιχειρηματία με τον Δήμο, επιβεβαιώθηκε η προσπάθεια εξαπάτησης.

Ο Δήμος ζητά από τους επιχειρηματίες να μην ανταποκρίνονται σε τέτοιου είδους ενέργειες που σκοπό έχουν την εξαπάτησή τους και την απόκτηση προσωπικών τους δεδομένων, προφανώς με στόχο την απόσπαση χρηματικών ποσών. Σε κάθε δε ανάλογη περίπτωση, να επικοινωνούν για επιβεβαίωση της αλήθειας.

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων διαβεβαιώνει ότι δεν ζητούνται και δεν πρόκειται να ζητηθούν ποτέ από υπαλλήλους του Δήμου, μέσω email, μηνυμάτων ή τηλεφωνημάτων, προσωπικά τους στοιχεία όπως αριθμοί και άλλες πληροφορίες τραπεζικών καρτών ή κωδικοί πρόσβασης αυτών.

Επίσης διευκρινίζει για μια ακόμη φορά ότι προμήθειες αγαθών και υπηρεσιών πραγματοποιούνται πάντα με την τήρηση των ειδικών νόμιμων διαδικασιών και ποτέ προφορικά.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 02 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν πρόγραμμα συμβουλευτικής στήριξης μαθητών από τον Δήμο Ρεθύμνης

Δωρεάν πρόγραμμα συμβουλευτικής στήριξης μαθητών ξεκινάει το Κέντρο Κοινότητας της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου…

Ενδιαφέρουν 02 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πως θα λειτουργεί η Ψηφιακή Πλατφόρμα Καταγραφής Έργων Πυροπροστασίας των Δήμων

Με κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) καθορίζεται η διαδικασία καταγραφής των εκτελεσθέντων έργων πυροπροστασίας από τους…

Ενδιαφέρουν 02 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλαμάτα: Δημοτικό Συσσίτιο και ανήμερα το Πάσχα

Κανονικά, ανήμερα το Πάσχα 2024 και όλες τις Άγιες ημέρες θα συνεχιστεί, η διανομή του…