Άρθρο Localit 12 Ιανουαρίου, 2023

Πιλοτικό πρόγραμμα καταπολέμησης του σκαθαριού της μουριάς στον Δήμο Βύρωνα

Πιλοτικό πρόγραμμα καταπολέμησης του σκαθαριού της μουριάς (Xylotrechus chinensis), θα εφαρμόσει ο Δήμος Βύρωνα, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Ερευνών.

Το πρόγραμμα προβλέπει ότι πρώτα θα γίνει ανίχνευση των δένδρων και θα ακολουθήσει αντιμετώπιση του εντόμου από εξειδικευμένους επιστήμονες με συντονιστή  τον εντομολόγο  Dr Π. Β. Πετράκη και τη χρήση βιολογικών μεθόδων με απόλυτο αποκλεισμό κάθε είδους χημικού βιοκτόνου.

Με το τρόπο αυτό θα μπορούν οι δημόσιοι χώροι (που θα χρειαστεί να γίνει καταπολέμηση του εντόμου) να χρησιμοποιούνται απρόσκοπτα, χωρίς κανένα φόβο για επισκέπτες, παιδιά, ηλικιωμένους, ακόμα και ασθενείς.

Όλες οι μέθοδοι και οι χειρισμοί που θα εφαρμοστούν είναι περιβαλλοντικά ασφαλείς, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Ερευνών και τη διεθνή βιβλιογραφία.

To σκαθάρι της μουριάς είναι ένα έντομο ξυλοφάγο και οι βλάβες στα δένδρα προκαλούνται από τις προνύμφες του εντόμου, οι οποίες τρέφονται από τον κορμό και τους κεντρικούς βραχίονες του δένδρου. Χαρακτηριστικές είναι οι κυκλικές οπές που δημιουργούνται στον κορμό και τους βραχίονες κατά την έξοδο του εντόμου από το δένδρο. Κατόπιν το σκαθάρι μετακινείται στην κόμη του δένδρου τρώγοντας φύλλα και βλαστούς.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 02 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν πρόγραμμα συμβουλευτικής στήριξης μαθητών από τον Δήμο Ρεθύμνης

Δωρεάν πρόγραμμα συμβουλευτικής στήριξης μαθητών ξεκινάει το Κέντρο Κοινότητας της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου…

Ενδιαφέρουν 02 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πως θα λειτουργεί η Ψηφιακή Πλατφόρμα Καταγραφής Έργων Πυροπροστασίας των Δήμων

Με κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) καθορίζεται η διαδικασία καταγραφής των εκτελεσθέντων έργων πυροπροστασίας από τους…

Ενδιαφέρουν 02 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλαμάτα: Δημοτικό Συσσίτιο και ανήμερα το Πάσχα

Κανονικά, ανήμερα το Πάσχα 2024 και όλες τις Άγιες ημέρες θα συνεχιστεί, η διανομή του…