Άρθρο Localit 31 Οκτωβρίου, 2022

Ράμπες και χώροι υγιεινής για ΑμεΑ σε 30 σχολεία της Αιγιαλείας

Ράμπες πρόσβασης για ΑμεΑ και ειδικούς χώρους υγιεινής, θα αποκτήσουν τριάντα σχολεία σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες της Αιγιαλείας. Ήδη, υπογράφηκε η σύμβαση του έργου, από τον δήμαρχο της περιοχής Δημήτρη Καλογερόπουλο και την ανάδοχο εταιρεία.

Στόχος του έργου είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των ατόμων με Αναπηρία, η βελτίωση των συνθηκών παραμονής και διαβίωσής τους στις σχολικές μονάδες και η διευκόλυνση του διδάσκοντος προσωπικού κατά την πραγματοποίηση του έργου τους.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών, οι σχολικές μονάδες θα έχουν βελτιώσει τις υποδομές τους και θα έχουν αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες στον τομέα της εκπαίδευσης.

Το έργο χρηματοδοτείται μέσω του προγράμματος του Υπουργείου Εσωτερικών “Φιλόδημος ΙΙ” και από δημοτικούς πόρους, ενώ η προθεσμία περαίωσης του έργου είναι 6 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία.

«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που το έργο αυτό προχωρά και θα ολοκληρωθεί σύντομα, αφού θα επιτρέψει να έχουν πρόσβαση στα σχολεία όλοι οι μαθητές, όλοι οι εκπαιδευτικοί, όλοι οι επισκέπτες. Έχουμε αποδείξει εξάλλου ότι είμαστε κατά οποιασδήποτε διάκρισης και εργαζόμαστε πάντοτε σε αυτή την κατεύθυνση» δήλωσε  ο δήμαρχος Αιγιαλείας  Δημήτρης Καλογερόπουλος.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 26 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συσκευασίες φυτοφαρμάκων συλλέγει ο Δήμος Θέρμης

Τη δυνατότητα ειδικής διαχείρισης κενών ρυπασμένων συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων συσκευασιών, προσφέρει ο Δήμος Θέρμης στο…

Βιώσιμες Πόλεις 24 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βριλήσσια: Νέες παρεμβάσεις για τη βελτίωση της προσβασιμότητας

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζει ο Δήμος Βριλησσίων, το έργο αποκατάστασης και συντήρησης ραμπών ΑμεΑ, με…

Βιώσιμες Πόλεις 19 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόγραμμα ανακύκλωσης μαγειρικών ελαίων στον Δήμο Κιλκίς

Στον Δήμο Κιλκίς, ξεκινά το πρόγραμμα για τη  συλλογή χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων με σκοπό την…