Άρθρο Localit 26 Απριλίου, 2021

Δήμος Χανίων: Δράσεις για την ανακούφιση ευπαθών κοινωνικών ομάδων ενόψει του Πάσχα

Δράσεις αλληλεγγύης με στόχο την ανακούφιση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων ενόψει του Πάσχα υλοποιεί το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής Προστασίας, ΑμεΑ και Ισότητας του δήμου Χανίων.

Στο πλαίσιο των δράσεων από σήμερα Μεγάλη Δευτέρα, έως και την Μεγάλη Πέμπτη θα προσφέρονται στους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου δωρεάν κρέας και γλυκίσματα για το πασχαλινό τραπέζι.

Τη Μεγάλη Τετάρτη, από τις 10 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι, από το χώρο του Κέντρου Κοινότητας-Παράρτημα ΡΟΜΑ Σούδας, θα προσφερθούν στις 40 ωφελούμενες οικογένειες, που κατοικούν σε καταυλισμούς στην πόλη, κρέας, τρόφιμα, γλυκίσματα και είδη καθαριότητας – ευπρεπισμού.

Παράλληλα, από την Πέμπτη 22 Απριλίου έχει ξεκινήσει διανομή γλυκισμάτων και χειροποίητων πασχαλινών καρτών, που έχει δημιουργήσει το προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και διανέμονται από το προσωπικό του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», στις 470 οικογένειες, που εξυπηρετούνται σε όλο τον δήμο Χανίων. Σε 110 οικογένειες από αυτές, που έχουν εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας, προσφέρονται κρέας, τρόφιμα, γλυκίσματα.

Τη Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου ο δήμος Χανίων σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Χανίων, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, την Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας – Αποκορώνου, την ΑΝΕΚ LINES και τον Σύλλογο γονέων και φίλων κανόε καγιάκ Ν.Ο. Χανίων, πραγματοποιούν Μαραθώνιο Αγάπης, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση της Ομάδας Στήριξης «ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΣ».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 02 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Υπογραφή έργου εξοικονόμησης ενέργειας στο δήμο Ανωγείων

Υπεγράφη στο δημαρχείο Ανωγείων σύμβαση προϋπολογισμού μελέτης 294.287,19 ευρώ για την εκτέλεση του έργου «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ…

Με μια ματιά 30 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Άργους Ορεστικού: Ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού

Στην ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού προχωρά ο δήμος Άργους Ορεστικού, μετά τη σημερινή υπογραφή…

Με μια ματιά 29 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γρεβενά: Πασχαλινά αυγά “κέντησαν” στην 1η Γιορτή Πέρδικας

Ένα σπουδαίο έθιμο του τόπου τις “Πασχαλινές Πέρδικες”, τα μοναδικά “κεντημένα” πασχαλινά αυγά αναβίωσαν χθες…