Άρθρο Localit 13 Ιουνίου, 2024

Επίσκεψη γερμανών εκπρόσωπων μέσης εκπαίδευσης στα Ιωάννινα

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Ιωαννιτών με τον αδελφοποιημένο Δήμο του Swerte της Γερμανίας, επισκέφτηκε την πόλη  αντιπροσωπία εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των δύο αδελφοποιημένων περιοχών, η ανάπτυξη συνεργασιών και ανταλλαγών μεταξύ των σχολείων της κάθε περιοχής, η κοινή συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα και η υιοθέτηση καλών πρακτικών πάνω σε θέματα παιδείας και εκπαίδευσης.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε κατά το διάστημα 10—12 Ιουνίου και συμπεριελάμβανε συναντήσεις εργασίας σε 3 Λύκεια των Ιωαννίνων (5ο Λύκειο Ιωαννίνων, Πρότυπο Λύκειο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων, Ζωγράφειο Σχολείο Ιωαννίνων) , μετά από επιλογή των Γερμανών εκπροσώπων.

Η επίσκεψη επίσης συμπεριελάμβανε και ξενάγηση της αντιπροσωπίας στην πόλη των Ιωαννίνων από το τμήμα Τουριστικής Προβολής του Δήμου Ιωαννιτών.

Η αντιπροσωπία των Γερμανών εκπαιδευτικών έμεινε ιδιαίτερα ευχαριστημένη από τις διεργασίες που πραγματοποιήθηκαν στις συναντήσεις με τους αντίστοιχούς συναδέλφους, το επίπεδο και την εικόνα των σχολείων που επισκέφτηκαν, ενώ παράλληλα εντυπωσιάστηκαν με την ομορφιά και τη φιλικότητα της πόλης των Ιωαννίνων, που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά, δηλώνοντας παράλληλα την επιθυμία τους να επιστρέψουν σύντομα ξανά και ως επισκέπτες με τους φίλους και τις οικογένειές τους.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 18 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
3ο Θερινό Σχολείο του Παγκοσμίου Γεωπάρκου UNESCO Βίκου-Αώου

Ολοκληρώθηκε το  3ο θερινό σχολείο που πραγματοποίησε το Γεωπάρκο Βίκου- Αώου με θεματική “Γεωποικιλότητα, Βιοποικιλότητα και…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 15 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ρίγα: Οι κάτοικοι ελέγχουν την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων μέσω του ψηφιακού «Χάρτη θερμότητας»

Ο δήμος Ρίγα  στη Λετονία θέτει σε εφαρμογή ένα νέο θεματικό χάρτη Αστικού Περιβάλλοντος, τον…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 09 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Πιλοτικό καλοκαιρινό camp για παιδιά με αυτισμό

Ο δήμος Αθηναίων ολοκλήρωσε με επιτυχία το πιλοτικό καλοκαιρινό camp για δέκα παιδιά με αυτισμό…