Άρθρο Localit 24 Μαρτίου, 2022

Ένταξη του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία για τους άστεγους»

Για την ένταξή του στο πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία για τους άστεγους», ενημερώνει τους πολίτες της περιοχής του, ο  Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Όπως επισημαίνει ειδικότερα,  συμμετέχει στο πρόγραμμα το οποίο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σε συνεργασία με το Δήμο Σαρωνικού και την Praksis – Προγράμματα Ανάπτυξης Κοινωνικής Στήριξης και Ιατρικής Συνεργασίας.

Στόχος του προγράμματος είναι η παροχή υπηρεσιών στέγασης, ψυχοκοινωνικής στήριξης, ενεργοποίησης, κατάρτισης και προώθησης στην εργασία άστεγων νοικοκυριών και το συνολικό ποσό της εγκεκριμένης χρηματοδότησης ανέρχεται σε € 319.642,52.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες έλλειψης στέγης, ακατάλληλο κατάλυμα, σε ξενώνες μεταβατικής φιλοξενίας αστέγων και υπνωτήρια, με μακροπρόθεσμο στόχο την εξάλειψη του φαινομένου της αστεγίας και την κοινωνική και εργασιακή επανένταξη των δικαιούχων.

Εγκρίθηκε στις 11 Μαρτίου και ήδη έχουν πραγματοποιηθεί οι πρώτες συναντήσεις με το Υπουργείο και τις ομάδες εργασίας. Προσεχώς, όπως ενημερώνει ο Δήμος,  θα ξεκινήσει η διαδικασία ενημέρωσης των ωφελουμένων από την Κοινωνική Υπηρεσία, για την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών και την ένταξη στη δράση.

Με αφορμή την έναρξη του προγράμματος, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κα Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε σχετικά: «Επεκτείνουμε το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία» από 14 σε 43 Δήμους σε όλη τη χώρα. Με τον τρόπο αυτό καταπολεμούμε ενεργά την αστεγία. Καλύπτουμε σε ακόμα περισσότερους συμπολίτες μας, για δύο χρόνια το ενοίκιο και τα έξοδα οικοσκευής και ΔΕΚΟ, αλλά και για ένα χρόνο πλήρως το μισθό τους. Κεντρικό κράτος και τοπική αυτοδιοίκηση με αποτελεσματικές συνέργιες ενισχύουμε την κοινωνική επανένταξη των πλέον ευάλωτων συμπολιτών μας. Όλοι μαζί καταπολεμούμε την φτώχεια και την αστεγία και συμβάλλουμε ουσιαστικά στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, όσων συμπολιτών μας έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω», ενώ ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ανέφερε σχετικά: «Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και με μεγάλη χαρά ξεκινάμε στο Δήμο μας το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία για τους άστεγους». Στοχεύουμε στην άμεση και έμπρακτη καλυτέρευση της ζωής των ευάλωτων συμπολιτών μας, παράλληλα με τις υπόλοιπες κοινωνικές δράσεις που υλοποιούμε ως Δήμος.»

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 03 Οκτωβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φωτιά προκάλεσε τεράστιες καταστροφές στο ιστορικό κτίριο του δημαρχείου Σερβίων

Φωτιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής  στο ιστορικό κτίριο του δημαρχείου Σερβίων. Με την άμεση…

Ρεπορτάζ 30 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τον ψηφιακό «Πύργο Ελέγχου», τη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους πολίτες της Αθήνας, παρουσίασε σήμερα ο Κ. Μπακογιάννης

Τον ψηφιακό «Πύργο Ελέγχου» του Δήμου Αθηναίων, την ηλεκτρονική πλατφόρμα που καταγράφει τα αιτήματα των…

Ρεπορτάζ 28 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας: Οι ενεργειακές κοινότητες εργαλείο βιώσιμης μετάβασης και αντιμετώπισης της ενεργειακής φτώχειας

Η ανάπτυξη των ενεργειακών κοινοτήτων και ο ρόλος τους στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης ήταν…