Άρθρο Localit 12 Ιανουαρίου, 2022

Ένταξη της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «EU FOOD MASTERS»

Σε πρόγραμμα προώθησης των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της Κρήτης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με κύριο προορισμό τις μεγάλες χώρες Γερμανία και Γαλλία, εντάχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης, στο πλαίσιο υλοποίησης του κανονισμού της Ε.Ε. 1144/2014.

Πρόκειται για το πρόγραμμα «EU FOOD MASTERS» με προϋπολογισμό 1.350.000,00€ και χρονικό ορίζοντα υλοποίησης τους 36 μήνες.

Ειδικότερα το πρόγραμμα επικεντρώνεται στην προβολή και στην προώθηση των Π.Ο.Π. & Π.Γ.Ε. κρητικών προϊόντων με οργανωμένο και ολοκληρωμένο τρόπο, στην εσωτερική  αγορά και στο εξωτερικό, κυρίως στην αγορά της Γερμανίας και της Γαλλίας, καθώς και στην ανάδειξη της γαστρονομίας και κουλτούρας του νησιού.

Πρόκειται για το δεύτερο πρόγραμμα στο πλαίσιο του ΚΑΝT. Ε.Ε. 1144/2014, στο οποίο εγκρίνεται η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης, ενώ η υλοποίηση του πρώτου ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε ενημερωτική συνάντηση με τον πρόεδρο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Σταύρο Τζεδάκη εξέφρασε την ικανοποίηση του για την έγκριση του προγράμματος που θα είναι σε όφελος των προϊόντων και της οικονομίας της Κρήτης. Θα βοηθήσει -όπως είπε- στη προώθηση των ποιοτικών Κρητικών προϊόντων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως και στη ανάδειξη της γαστρονομίας του νησιού.

Αναφερόμενος στην έγκριση του Ευρωπαϊκού προγράμματος, ο πρόεδρος της Αγροδιατροφικής είπε, ότι, είναι πολύ σημαντικό γεγονός η ένταξη σε αυτό της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης και ότι είναι η δεύτερη φορά που εγκρίνεται ένα τόσο σημαντικό και ανταγωνιστικό πρόγραμμα, λαμβάνοντας συνολική βαθμολογία 94 στα 100. Παράλληλα ο κ Τζεδάκης εξήγησε, πως «στο πλαίσιο υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου  σχεδίου δράσης, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε απευθείας τα κονδύλια, τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε τα επόμενα τρία χρόνια. Μέσα από μια σειρά, πολλών και διαφορετικών προωθητικών ενεργειών και δράσεων, για την προβολή και προώθηση των Π.Ο.Π. & Π.Γ.Ε. κρητικών προϊόντων και των επιχειρήσεων – μελών μας, στο εσωτερικό και στην αγορά της Γερμανίας και της Γαλλίας, σε δύο παραδοσιακές και  «ισχυρές» αγορές για τα προϊόντα μας».

Όπως ανακοινώθηκε, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, υποβλήθηκαν 142 προτάσεις για απλά προγράμματα από τα οποία εγκρίθηκαν τα 52.Αντίστοιχα από τη χώρα μας, εγκρίθηκαν 11 προτάσεις για απλά προγράμματα, ενώ όσες επιχειρήσεις επιθυμούν να ενημερωθούν αναλυτικά για το πρόγραμμα και τη διαδικασία συμμετοχής τους στις εγκεκριμένες δράσεις μπορούν να στείλουν e-mail: info@agrocrete.com

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 30 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ελευσίνας: Στο “Αντώνης Τρίτσης” οι προτάσεις για Smarttech Elefsina & προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων

Στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών εντάσσονται δύο ακόμη έργα του Δήμου Ελευσίνας, τα…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 29 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Χαλανδρίου: Ξεκίνησε η 3η και τελευταία φάση ενεργειακής αναβάθμισης των σχολείων της πόλης

Με την αντικατάσταση των κουφωμάτων προχωρά το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης στα 10 σχολεία του…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 27 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ράμπες και χώροι υγιεινής για ΑμεΑ σε 27 σχολικές μονάδες του δήμου Βύρωνα

Στην κατασκευή ραμπών και  χώρων υγιεινής (WC ΑμεΑ), σε 9 σχολικά συγκροτήματα και 27 σχολικές μονάδες…