Άρθρο Localit 12 Φεβρουαρίου, 2015

ΕΝΠΕ: Συνεργασία με την ΚΕΔΕ για καταγραφή ζημιών από τις θεομηνίες

Αλεξανδρούπολη πλημμύρες-1728x800_cΤην άμεση συνεργασία της ΕΝΠΕ με την ΚΕΔΕ προκειμένου να αποτυπωθούν από κοινού οι ανάγκες χρηματοδότησης για την αποκατάσταση των καταστροφών που προέκυψαν από τις πρόσφατες θεομηνίες ζήτησε με επιστολή που απέστειλε σήμερα ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κωνσταντίνος Αγοραστός στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη. Στην επιστολή του ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ επισημαίνει την πρόθεση των Περιφερειών να προσφύγουν στο Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ ώστε να καλυφθεί το σύνολο των έκτακτων αναγκών της χώρας. Για το λόγο αυτό η ΕΝΠΕ έχει ζητήσει τη συνεργασία του Υπουργού Οικονομίας Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού  Γιώργου Σταθάκη για να προχωρήσει άμεσα το σχετικό αίτημα.
Στην επιστολή του ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ επισημαίνει τα εξής:
«Οι πρόσφατες θεομηνίες που έπληξαν τη χώρα καθιστούν επιτακτική την ανάγκη επίσπευσης των ενεργειών του συνόλου των αρμόδιων φορέων για την αποκατάσταση και συντήρηση των βασικών μας υποδομών με σοβαρές συνέπειες στην ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και τη διακίνηση των εμπορευμάτων.
Λαμβάνοντας υπόψη τις δραστικές περικοπές των διαθέσιμων πόρων για τη συντήρηση των υποδομών αυτών από το επενδυτικό σκέλος των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων αλλά και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, οι 13 Περιφέρειες της χώρας προτίθενται να αναλάβουν την πρωτοβουλία να αιτηθούν πρόσθετα κονδύλια από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ.
Όπως γνωρίζετε ο κανονισμός του ΤΑΕΕ προβλέπει ότι αιτήματα χρηματοδότησης γίνονται αποδεκτά όταν αφορούν σε μέγεθος καταστροφών που υπερβαίνει το 1.5% του ΑΕΠ κάθε Περιφέρειας σε επίπεδο NUTS 2, το οποίο αντιστοιχεί στις 13 Ελληνικές Περιφέρειες.
Για το λόγο αυτό και με σκοπό την πληρέστερη κάλυψη του συνόλου των αναγκών αποκατάστασης των καταστροφών των υποδομών κάθε Περιφέρειας και Δήμου, σας καλούμε σε άμεση συνεργασία προκειμένου να αποτυπώσουμε από κοινού τις ανάγκες σε κάθε Περιφέρεια».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 26 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στο 9,4% η καταγραφή ιδιοκτησιών στο Κτηματολόγιο στους δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Χερσονήσου

Πολύ χαμηλή είναι η προσέλευση των  δημοτών στο Κτηματολόγιο για να δηλώσουν τις ιδιοκτησίες τους…

Ρεπορτάζ 26 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νομοσχέδιο προβλέπει την κάλυψη από τους δήμους λειτουργικών αναγκών Αστυνομίας, Λιμενικού και Πυροσβεστικής

Με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τίτλο «Ψηφιοποίηση των διαδικασιών επιδόσεων…

Ρεπορτάζ 25 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΟΕ ΟΤΑ: Τι ζήτησε και τι πήρε από ΥΠΕΣ και ΚΕΔΕ

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα αγωνιστεί και θα παλέψει με όλες της τις δυνάμεις προκειμένου να σταματήσει…