Άρθρο Localit 20 Ιανουαρίου, 2022

Ενοποίηση ιστορικού-τουριστικού με το εμπορικό κέντρο της Έδεσσας

Ένα έργο – σταθμός για την πόλη της Έδεσσας , η ενοποίηση του ιστορικού-τουριστικού με το εμπορικό κέντρο , ξεκινάει με την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Δημάρχου Έδεσσας  Δημήτρη Γιάννου και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας.

Το έργο περιλαμβάνει απομάκρυνση του τοίχου του γηπέδου, των βοηθητικών κτισμάτων και του παλαιού κλειστού γυμναστηρίου, για να ακολουθήσει η διαμόρφωση του χώρου που απελευθερώνεται με τρόπο τέτοιο ώστε να υπάρχει άμεση οπτική επαφή και λειτουργική ενοποίηση μεταξύ του κέντρου της πόλης και της τουριστικής περιοχής των καταρρακτών – Μύλων – Βαροσίου.

Πρόκειται για το βασικό έργο, με προϋπολογισμό 2.504.860,00 €, του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα το ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας.

«Η ανάπλαση της περιοχής του παλιού γηπέδου και η ενοποίηση του εμπορικού κέντρου της Έδεσσας με την τουριστική περιοχή των Καταρρακτών – Μύλων – Βαροσίου είναι μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην πορεία μου στο τιμόνι του Δήμου Έδεσσας και μία σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη της πόλης! Πρόκειται για ένα έργο που αναμένεται να συμβάλει ιδιαίτερα στην τουριστική και εμπορική ανάπτυξη της πόλης.

Δεν υπάρχουν μικρά και μεγάλα έργα, παρά μόνο έργα που διευκολύνουν την ζωή των δημοτών και δημιουργούν συνθήκες για την ανάπτυξη του τόπου. Βεβαίως, αυτό το έργο ξεχωρίζει γιατί θα αλλάξει την όψη και την φυσιογνωμία της πόλης μας.

Συνεχίζουμε και με τα υπόλοιπα σημαντικά έργα (Open Mall, Κανναβουργείο, Κολυμβητήριο, νέο γήπεδο, ανάπλαση 25ης Μαρτίου) που διαμορφώνουν την Έδεσσα του αύριο!», δήλωσε ο δήμαρχος Έδεσσας Δ. Γιάννου.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 23 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 Κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα αποκτά ο δήμος Λαυρεωτικής

Εγκρίθηκε χρηματοδότηση ύψους 255.786,72 € για την προμήθεια 30 κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων από το δήμο…

Βιώσιμες Πόλεις 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Διονύσου στρέφεται στις «πράσινες» μετακινήσεις

Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης θα εισέλθει ο Δήμος Διονύσου, με σκοπό να βελτιώσει τόσο το…

Βιώσιμες Πόλεις 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αναπλάθεται η πλατεία Δημοκρατίας στην Ελευσίνα

Στον Δήμο Ελευσίνας ξεκινούν οι εργασίες ανακατασκευής της Πλατείας Δημοκρατίας (Κοράλι), μετά και την υπογραφή…