Άρθρο Localit 27 Μαΐου, 2022

Ενίσχυση συνεργασίας δήμου Τρικκαίων και Αστυνομίας για την αντιμετώπιση βίας κατά των γυναικών

Η  αντιμετώπιση του φαινομένου βίας κατά των γυναικών σε τοπικό επίπεδο ήταν το αντικείμενο συνάντησης  του αρμόδιου αντιδημάρχου και στελεχών του δήμου Τρικκαίων με το νέο διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας  Τρικάλων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, υπήρξε επίρρωση  και επικαιροποίηση της πολύ καλής συνεργασίας μεταξύ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων και του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του δήμου Τρικκαίων. Συζητήθηκαν ζητήματα περαιτέρω συνεργασίας και συνεργειών των δύο φορέων, ως υπηρεσιών πρώτης γραμμής στην υποδοχή γυναικών θυμάτων βίας,  με στόχο την άμεση  και αποτελεσματικότερη προστασία και υποστήριξη τους .

Ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής και τα στελέχη της Δ.Α. Τρικάλων εξέφρασαν την αμέριστη στήριξη τους στο έργο του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου. Ο δε αρμόδιος αντιδήμαρχος και τα στελέχη του Δ.Τρικκαίων τόνισαν τον κομβικό ρόλο της Αστυνομίας στην προστασία των γυναικών θυμάτων βίας και τη σημασία της συνεργασίας του στελεχιακού δυναμικού των δύο φορέων.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την κοινή έκφραση δέσμευσης για  περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας προς όφελος όλων των γυναικών που υφίστανται οποιασδήποτε μορφή βία, δίνοντας σαφές κοινό μήνυμα ότι αποτελούν ισχυρούς συμμάχους  στον αγώνα για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στην πόλη.

Σημειωτέον ότι το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Τρικκαίων παρέχει δωρεάν υπηρεσίες κοινωνικής, ψυχολογικής, νομικής και εργασιακής συμβουλευτικής σε γυναίκες θύματα κάθε είδους βίας ή πολλαπλών διακρίσεων, στεγάζεται στην πόλη των Τρικάλων, επί της οδού Θεοδοσοπούλου και Τζουμαγιάς ( κτίριο Ε ΚΑΠΗ-έναντι ΔΕΗ) και υλοποιείται στο πλαίσιο της Ενταγμένης Πράξης «Λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας στη Θεσσαλία/Δήμος Τρικκαίων», με Κωδικό ΟΠΣ 5000586 του Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΠ) «Θεσσαλία 2014-2020», με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 24 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φεστιβάλ εκπαιδευτικής ρομποτικής στο δήμο Χερσονήσου

Την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022, θα διεξαχθεί το Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής “FIRST® LEGO® League Expo…

Με μια ματιά 24 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλονίκη: Εγκαινιάστηκε το νέο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών στην Τριανδρία

Εγκαινιάστηκε το νέο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών στην Τριανδρία από τον δήμαρχο της πόλης Κ. Ζέρβα,…

Με μια ματιά 24 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το Δ.Σ. Κοζάνης ζητά την άμεση και πλήρη αποκατάσταση των ζημιών των αγροτών

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στους πληγέντες από τα τελευταία έντονα…