Άρθρο Localit 11 Δεκεμβρίου, 2019

Ενισχύονται οικονομικά έξι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Περισσότερα από 2 εκατ. ευρώ θα διαθέσει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προκειμένου να στηρίξει τη συνέχιση της λειτουργίας των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) για άτομα με νοητική στέρηση, που λειτουργούν στη Δράμα και την Κομοτηνή.

Ειδικότερα, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. και από πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, θα διατεθεί το συνολικό ποσό των 2.224.540 ευρώ, με το οποίο θα καλυφθούν τα λειτουργικά και όχι μόνο έξοδα των έξι συνολικά Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης που βρίσκονται στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.

Ανά περιφερειακή ενότητα, τα κονδύλια κατανέμονται ως εξής: στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας οι πόροι που θα διατεθούν είναι ύψους 1.347.502 ευρώ και θα δοθούν για τη λειτουργία τριών Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης. Στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης η χρηματοδότηση φτάνει τα 877.038 ευρώ και θα διατεθεί στο Σύλλογο Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Στέρησης Ν. Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι» για τη λειτουργία επίσης τριών ΣΥΔ.

Η χρηματοδότηση θα καλύψει τα έξοδα λειτουργίας των συγκεκριμένων δομών και θα επιτρέψει σε 27 άτομα με νοητική στέρηση, 18 στη Δράμα και εννέα στην Κομοτηνή, να τύχουν ολοκληρωμένης φροντίδας από εξειδικευμένο προσωπικό, ώστε να αναπτύξουν τις ατομικές και επαγγελματικές τους δεξιότητες και να έχουν έτσι ισότιμη συμμετοχή στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή.

Ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος, επισκέφθηκε την έδρα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας ΑΜΘ στην πόλη της Καβάλας, όπου συναντήθηκε με τη νέα πρόεδρο, Κατερίνα Χατζηδημητρίου και τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και ενημερώθηκε για τη λειτουργία του κέντρου και τις δομές φιλοξενίας, που υπάρχουν τόσο για τα παιδιά όσο και τους ενήλικες που χρίζουν ιδιαίτερης φροντίδας και προστασίας.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 27 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εγκαινιάστηκε το δημοτικό γυμναστήριο Νίκαιας

Το καινούριο κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο στη Νεάπολη εγκαινίασαν ο δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης, και ο…

Υπουργείο Εσωτερικών 27 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΣ: 310 χιλιάδες ευρώ για ναυαγοσωστική κάλυψη σε δήμους με λιμενικά ταμεία

Συμπληρωματικό ποσό ύψους 310.408 ευρώ κατανέμεται  σε δήμους της χώρας, για την κάλυψη δαπανών παροχής…

ΚΕΔΕ 27 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ εκφράζει βαθιά θλίψη για το θάνατο του πρώην δημάρχου Μοιρών Γιώργου Βολικού

Ο πρόεδρος Δημήτρης Παπαστεργίου και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη…