Άρθρο Localit 28 Ιουνίου, 2022

Ενημέρωση για το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων του Δήμου Ηρακλείου

Ο μελετητής του νέου Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) και του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων Ηρακλείου (ΤΟΣΔΑ), Γιώργος Ηλιόπουλος, παρευρέθηκε το πρωί της Τρίτης 28 Ιουνίου, στο Δήμο Ηρακλείου.

Ο κ. Ηλιόπουλος, ενημέρωσε τον  Δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό, τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας Κώστα Βαρδαβά, την  Γενική Γραμματέα του Δήμου Ευγενία Στυλιανού και την Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, για την πορεία και εξέλιξη της εκπόνησης του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων του Δήμου Ηρακλείου. Αναλύθηκαν οι στόχοι ανακύκλωσης και πως θα ενσωματωθούν στην διαχείριση αποβλήτων του Δήμου καθώς και δράσεις που θα εφαρμοστούν την επόμενη 10ετία. Παράλληλα έγινε ειδική αναφορά για την Ολοκληρωμένη Μονάδα Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου και πώς εναρμονίζεται πλήρως με τους νέους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορούν την περίοδο 2020-2030. Σημειώνεται ότι τα επίπεδα ανακύκλωσης θα πρέπει να ανέλθουν στο 55% μέχρι το 2030.

Επίσης έγινε ενημέρωση για τον νέο εναρμονισμένο Περιφερειακό Σχεδιασμό και τους στόχους που θα συνεισφέρει ο Δήμος Ηρακλείου, που φαίνεται να αναλαμβάνει ένα μεγάλο φορτίο σε επίπεδο επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων και ανακύκλωσης.

Τέλος ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στην υποχρεωτική ανακύκλωση στις σχολικές μονάδες από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και τον τρόπο που θα εφαρμοστεί πιλοτικά  σύμφωνα πάντα με το νέο ΤΟΣΔΑ του Δήμου Ηρακλείου

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 12 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Διαβούλευση με τους πολίτες για την εκπόνηση του ΣΦΗΟ του Δήμου Αμαρουσίου

Σε διαβούλευση τέθηκε το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων του Δήμου Αμαρουσίου, ο οποίος απευθύνει κάλεσμα…

Βιώσιμες Πόλεις 12 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χερσόνησος: Σύμβαση για έργα αποκατάστασης ζημιών σε δίκτυα άρδευσης του Δήμου

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνουν σημαντικά έργα αποκατάστασης και αναβάθμισης του δικτύου άρδευσης σε περιοχές της…

Βιώσιμες Πόλεις 12 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πάρκο Πασαλίδη, ένα στολίδι για μικρούς και μεγάλους στην Καλαμαριά

Το πάρκο Πασσαλίδη, αποτελεί ένα από τα ομορφότερα της Καλαμαριάς, το οποίο ετοιμάστηκε και παραδίδεται…