Άρθρο Localit 21 Μαρτίου, 2023

Ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού, στον Δήμο Καισαριανής

Στον Δήμο Καισαριανής σε εξέλιξη είναι ο διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου για την εκτέλεση του προγράμματος ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού στην πόλη. Από την Παρασκευή 17 Μαρτίου, ο εν λόγω διαγωνισμός αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Στόχος του προγράμματος είναι η  αντικατάσταση του ενεργοβόρου οδικού φωτισμού της πόλης,  με σκοπό την πλήρη αναβάθμισή του, τόσο για τη  βελτίωση της φωτεινότητας, όσο και για την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση των δαπανών.

Η δημοτική Αρχή διαθέτει ήδη τη σχετική μελέτη του έργου, που έχει εγκριθεί και αφορά στην αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων με νέους σύγχρονης τεχνολογίας και υψηλής ενεργειακής απόδοσης, που αναμένεται να επιφέρουν ετήσια εξοικονόμηση ενέργειας κατά 50% και αντίστοιχη μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, επίσης κατά 50% τουλάχιστον.

Το κόστος του έργου ανέρχεται στα 1.792.428 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί κατά τα 20% από το Εθνικό Πρόγραμμα «Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης σε εγκαταστάσεις οδοφωτισμού στους ΟΤΑ», το οποίο είναι μέρος του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης «NextGenerationEU». Και η υπόλοιπη χρηματοδότηση θα γίνει μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 01 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συντηρούνται και βελτιώνονται οι ποδηλατόδρομοι Λίμνης Πλαστήρα

Στην συντήρηση και βελτίωση των ποδηλατοδρόμων στις Δημοτικές Ενότητες Νεβρόπολης Αγράφων και Πλαστήρα, προχωρά ο…

Ενδιαφέρουν 01 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκινάει η ανάπλαση του Ποταμού Αντικυθήρων

Τη σύμβαση κατασκευής του έργου «Διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων οικισμού Ποταμού Αντικυθήρων και συνοδευτικές εργασίες», που…

Ενδιαφέρουν 01 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ορκωμοσία υπαλλήλων του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” του Δήμου Θηβαίων

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 1η Ιουνίου, η επίσημη ορκωμοσία των μόνιμων υπαλλήλων του προγράμματος «Βοήθεια στο…