Άρθρο Localit 12 Ιουλίου, 2021

Ενεργειακά αυτόνομα το EEEEK και το Ειδικό Γυμνάσιο Ελευσίνας

Στον Δήμο Ελευσίνας, τέθηκαν σε λειτουργία, φωτοβολταϊκά συστήματα που ήταν εγκατεστημένα στο  Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (EEEEK) και Ειδικό Γυμνάσιο της πόλης, μετά την ολοκλήρωση των μακροχρόνιων διαδικασιών, από τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τις υπηρεσίες του Δήμου .

Όπως τονίζεται σχετικά, τα συστήματα αυτά, καταστούν τα συγκεκριμένα σχολεία ενεργειακά αυτόνομα μειώνοντας το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα και αυξάνοντας την εξοικονόμηση χρημάτων.

«Τον Μάιο, όταν τέθηκε σε λειτουργία η κολυμβητική πισίνα για θεραπεία και αποκατάσταση στο Εργαστήριο, είχαμε δεσμευθεί πως τα έργα θα συνεχιστούν. Σήμερα, δύο μήνες μετά εγκαθιστούμε και φωτοβολταϊκό σύστημα με πόρους από τον Δήμο Ελευσίνας. Το ίδιο ισχύει και για το Ειδικό Γυμνάσιο Ελευσίνας. Πρόκειται για πρωτοβουλίες που συμβαδίζουν με τα ευρωπαϊκά πρότυπα για ένα μέλλον λιγότερο ενεργοβόρο και για πολίτες περισσότερο ευαισθητοποιημένους στα θέματα ενεργειακής κατανάλωσης», όπως δήλωσε ο δήμαρχος Α. Οικονόμου.

«Με την πολιτική εγκατάστασης των φωτοβολταϊκών συστημάτων στα σχολεία του Δήμου, ευαισθητοποιούμε των μαθητές αλλά και τους δημότες μας σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και αξιοποίησης εναλλακτικών πηγών ενέργειας φιλικών προς το περιβάλλον. Είναι κάτι που θέλουμε να το εφαρμόσουμε σε όσα περισσότερα σχολεία μπορούμε. Χαίρομαι που η αρχή έγινε από τα συγκεκριμένα σχολεία, είναι ένα πολλαπλό μήνυμα προς όλους μας», είπε από την πλευρά της η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κ. Τζιγκιτζέλα.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 03 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πετρούπολη: Από το φθινόπωρο ξεκινάει η χωριστή διαλογή βιοαποβλήτων στον Δήμο

Από το ερχόμενο φθινόπωρο, ο Δήμος Πετρούπολης θα τοποθετήσει καφέ κάδους, ώστε να ξεκινήσει η…

Βιώσιμες Πόλεις 21 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τεχνολογία led σε ακόμη 1696 σώματα οδοφωτισμού στον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Νέο έργο αντικατάστασης ηλεκτροφωτισμού με τεχνολογία led ξεκινά στον Δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης, μετά την υπογραφή …

Βιώσιμες Πόλεις 18 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αιγάλεω: Τοποθετήθηκαν οι πρώτοι καφέ κάδοι στον Δήμο 

Στην εγκατάσταση και λειτουργία καφέ κάδων για τη συλλογή οργανικών απορριμμάτων προχώρησε ο Δήμος Αιγάλεω,…