Άρθρο Localit 23 Ιανουαρίου, 2023

Έναρξη Β΄ Φάσης του προγράμματος POWERPOOR στον Δήμο Αλμυρού

Την έναρξη της Β΄Φάσης του προγράμματος  POWERPOOR ανακοίνωσε ο Δήμος Αλμυρού, ενημερώνοντας ότι οι κάτοικοι της περιοχής, έχουν τη δυνατότητα να συμπληρώσουν ερωτηματολόγιο σχετικά με την ενεργειακή κατανάλωση στο νοικοκυριό τους, για τη σύνταξη εξατομικευμένης συμβουλευτικής έκθεσης.

Στην εν λόγω έκθεση θα αποτυπώνεται η υφιστάμενη κατάσταση, θα αξιολογείται η ευπάθεια και η ενεργειακή συμπεριφορά και θα παρέχονται προτάσεις/πρακτικές ενεργειακής αναβάθμισης του ακινήτου και συμβουλές ορθότερης ενεργειακής συμπεριφοράς.

Όπως υπενθυμίζει ο  Δήμος Αλμυρού, στα πλαίσια δράσεων που στοχεύουν στη μείωση της ενεργειακής φτώχειας και σε συνεργασία με το Δίκτυο Πόλεων “Βιώσιμη Πόλη”, του οποίου είναι μέλος, εφαρμόζει πρόγραμμα Συμβουλευτικής Ενεργειακής Επάρκειας Ευάλωτων Νοικοκυριών εντός των διοικητικών του ορίων.

«Σκοπός αυτού του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση – ενημέρωση των δημοτών μας, καθώς και η αξιολόγηση – εντοπισμός των ευάλωτων ενεργειακά νοικοκυριών, γεγονός που βοηθά τον Δήμο να αναγνωρίσει με σχετική ακρίβεια το μέγεθος του προβλήματος και να χαράξει ανάλογη πολιτική προώθησης αλλαγής της ενεργειακής συμπεριφοράς των πολιτών», υπογραμμίζει ο Δήμος και προσθέτει ότι:

«Έχει υπολογιστεί, ότι δράσεις που στοχεύουν στην αλλαγή της ενεργειακής συμπεριφοράς των χρηστών ενός νοικοκυριού, μπορούν να επιφέρουν σημαντική μείωση της τελικής κατανάλωσης ενέργειας, θέτοντας τους πολίτες στο επίκεντρο της λύσης μέσα από τη σταδιακή μετάβαση τους από την κατάσταση του παθητικού χρήστη σε αυτή του ενημερωμένου καταναλωτή και, σε επόμενο στάδιο, σε αυτή του ενεργειακά υπεύθυνου καταναλωτή».

Στο πλαίσιο αυτό, οι κάτοικοι του Δήμου Αλμυρού έχουν την δυνατότητα συμπλήρωσης ερωτηματολογίου σχετικά με το ακίνητό τους, την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και θέρμανσης, τις ηλεκτρικές συσκευές που χρησιμοποιούν και γενικά την ενεργειακή τους συμπεριφορά εντός του νοικοκυριού τους.

Πιο συγκεκριμένα για όποιον επιθυμεί, τα δεδομένα του ερωτηματολογίου χρησιμοποιούνται για τη σύνταξη εξατομικευμένης συμβουλευτικής έκθεσης αναφορικά με την ενεργειακή επάρκεια του νοικοκυριού, στην οποία γίνεται αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης – αξιολόγηση ευπάθειας και αξιολόγηση της ενεργειακής συμπεριφοράς και παρέχονται προτάσεις/πρακτικές ενεργειακής αναβάθμισης του ακινήτου και συμβουλές ορθότερης ενεργειακής συμπεριφοράς. Η συμβουλευτική έκθεση αποστέλλεται ηλεκτρονικά σε προσωπικό e-mail.

Διευκρινίζει τέλος ότι, «η  παρούσα πρακτική στοχεύει αποκλειστικά και μόνο στην παροχή συμβουλευτικών προτάσεων και όχι παροχή ενεργειακού πιστοποιητικού, το οποίο παρέχεται μόνο από ιδιώτες μηχανικούς και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην οικεία νομοθεσία».

Πατήστε στο επόμενο ενεργό link για την συμπλήρωση του ερωτηματολογίου https://forms.gle/eWP9PNgP1gR2es3S8

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 28 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύμβαση για την εγκατάσταση συστήματος τηλεμετρίας στην ύδρευση του Δήμου Ανωγείων

Στην εγκατάσταση Συστήματος Τηλεμετρίας με προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος ελέγχου διαρροών (τηλεέλεγχος – τηλεχειρισμός), στα…

Βιώσιμες Πόλεις 28 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ελληνικό-Αργυρούπολη: Κάλεσμα στους πολίτες για συμμετοχή στο πρόγραμμα Οικιακής Κομποστοποίησης

Να συμμετάσχουν ενεργά στο πρόγραμμα Οικιακής Κομποστοποίησης, καλεί τους πολίτες Ελληνικού-Αργυρούπολης, ο Δήμος. Οι ενδιαφερόμενοι…

Βιώσιμες Πόλεις 28 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γωνιές ανακύκλωσης αποκτά ο Δήμος Ελευσίνας

Στην δημιουργία γωνιών ανακύκλωσης με πλήρη εξοπλισμό προχωρά ο Δήμος Ελευσίνας, μετά την ένταξη του…