Άρθρο Localit 30 Μαρτίου, 2022

Έναρξη λειτουργίας Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

Στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, ξεκίνησε τη λειτουργία του, ο Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια, στο πλαίσιο της παροχής περισσότερων υπηρεσιών υγείας για τους ηλικιωμένους πολίτες, με τη συνεργασία του  Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου  Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ)  του Δήμου και της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών.

Στη νέα δομή Υγείας,  πραγματοποιείται προσυμπτωματικός έλεγχος σε πολίτες άνω των 60 ετών, ενώ υποστηρίζονται και εξυπηρετούνται άτομα με προβλήματα μνήμης και άνοια καθώς και οι φροντιστές τους.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Δημιουργία δικτύου Συμβουλευτικών Σταθμών για την ‘Ανοια στους Δήμους της Ελλάδας», που πραγματοποιεί το ΕΔΔΥΠΠΥ σε συνεργασία με την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών.

Σε επαφή με το Συμβουλευτικό Σταθμό μπορούν να έρθουν άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα μνήμης, μέλη των οικογενειών τους οποιασδήποτε ηλικίας, ηλικιωμένοι που επιθυμούν να εξεταστούν ή να συμμετέχουν σε δράσεις πρόληψης, επαγγελματίες υγείας και ψυχικής υγείας, εργαζόμενοι σε τοπικούς φορείς και οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για την άνοια.

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός θα λειτουργεί κάθε Τρίτη & Πέμπτη, 10:00-12:00, κατόπιν ραντεβού στο κτίριο της Κοινωνικής Υπηρεσίας (Ελ. Βενιζέλου 15Α- ισόγειο δημαρχείου Πεύκης, τηλ.210 6145153 & 210 6145146). Στην περίπτωση που υπάρξουν σημαντικά ευρήματα το άτομο παραπέμπεται στον γιατρό του Ιατρείου Μνήμης του Συμβουλευτικού Σταθμού.

Οι Εταιρείες Alzheimer Αθηνών και Θεσσαλονίκης μπορούν να εξυπηρετήσουν σε μηνιαία συχνότητα τα αιτήματα για εξειδικευμένη ιατρική εξέταση και διαγνωστική εκτίμηση για τους 6 πρώτους μήνες ενώ στη συνέχεια οι Συμβουλευτικοί Σταθμοί θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους με τη βοήθεια γιατρών που θα ορίσουν οι Δήμοι όπως προβλέπεται από το μνημόνιο συνεργασίας.

Τα εγκαίνια του Σταθμού πραγματοποιήθηκαν χθες από τον δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης, Αναστάσιο Μαυρίδη, τον πρόεδρο του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, τον αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Ιωάννη Κεχρή, την αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών, Λουκία Κεφαλογιάννη, τη γενική διευθύντρια του ΕΔΔΥΠΠΥ, Μαρία Αϊδίνη, την αντιδήμαρχο Εκπαίδευσης, Κοινωνικής Πολιτικής και Εθελοντισμού, Νότα Σοκορέλη και την πρόεδρο της Εταιρίας Alzheimer Αθηνών, Δρ Παρασκευή Σακκά.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 26 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στο 9,4% η καταγραφή ιδιοκτησιών στο Κτηματολόγιο στους δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Χερσονήσου

Πολύ χαμηλή είναι η προσέλευση των  δημοτών στο Κτηματολόγιο για να δηλώσουν τις ιδιοκτησίες τους…

Ρεπορτάζ 26 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νομοσχέδιο προβλέπει την κάλυψη από τους δήμους λειτουργικών αναγκών Αστυνομίας, Λιμενικού και Πυροσβεστικής

Με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τίτλο «Ψηφιοποίηση των διαδικασιών επιδόσεων…

Ρεπορτάζ 25 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΟΕ ΟΤΑ: Τι ζήτησε και τι πήρε από ΥΠΕΣ και ΚΕΔΕ

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα αγωνιστεί και θα παλέψει με όλες της τις δυνάμεις προκειμένου να σταματήσει…