Άρθρο Localit 24 Οκτωβρίου, 2022

Ένα ακόμη βήμα προς τη δημιουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στον Δήμο Αγίας Παρασκευής

Στον Δήμο Αγίας Παρασκευής, εγκρίθηκε η προμελέτη τευχών δημοπράτησης και όρων διακήρυξης του έργου «ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΤΕΓΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ», από την Οικονομική Επιτροπή.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 4.280.201,00 ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, επιφάνειας περίπου 2.000τ.μ., θα ανεγερθεί στην περιοχή των Πευκακίων επί των οδών Αριστοτέλους, Σόλωνος και Επαμεινώνδα.

Βασικός στόχος της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης είναι να ενισχύσει την ενεργό συμμετοχή των φιλοξενουμένων στην κοινωνική και κοινοτική ζωή, την υπεράσπιση των ατομικών τους δικαιωμάτων και να τους εξασφαλίσει μια ανεξάρτητη και αξιοπρεπή διαβίωση.

Η ΣΥΔ θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της αυτονομίας τους, στην βελτίωση των καθημερινών δεξιοτήτων τους και θα τους βοηθήσει ώστε να μπορούν να ζήσουν ανεξάρτητα από τις οικογένειές τους, προσφέροντας έτσι την ποιότητα ζωής που αξίζουν τόσο οι ίδιοι όσο και οι συγγενείς τους.

Η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Αγίας Παρασκευής θα αποτελέσει ένα σύγχρονο κέντρο ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, με ολοκληρωμένες, ποιοτικές υπηρεσίες εξειδικευμένης επιστημονικής θεραπευτικής υποστήριξης σε άτομα με NοητικήYστέρηση.

Από τη πλευρά του ο δήμαρχος,  Βασίλης Ζορμπάς, μετά το πέρας της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, αναφερόμενος στη Σ.Υ.Δ. τόνισε: «Η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης αποτελεί το σπουδαιότερο έργο των τελευταίων δεκαετιών της πόλης μας. Ένα έργο τεράστιας ουσιαστικής σημασίας για τα παιδιά της πόλης μας και τις οικογένειές τους που το έχουν ανάγκη. Ένα έργο το οποίο από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντά μου ως Δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής αποτέλεσε για εμένα αυτοσκοπό. Το μεγαλύτερο στοίχημα που έχω βάλει με τον εαυτό μου. Και είμαι αποφασισμένος να το κερδίσω. Για τον λόγο αυτό είμαι βαθύτατα χαρούμενος αλλά και συγκινημένος που η ανέγερση της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης γίνεται πραγματικότητα.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της Δημοτικής μας Αρχής είναι ότι βρίσκεται στο πλευρό όλων των κατοίκων.  Η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης θα αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και για πολλούς άλλους Δήμους και νιώθω ευτυχής που σήμερα έγινε ένα ακόμα βήμα προς τη δημιουργία μιας δομής που θα μας κάνει όλους καλύτερους.

Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου στην Τεχνική Υπηρεσία και όλους τους ανθρώπους που εμπλέκονται στο σπουδαίο αυτό έργο για τη δουλειά και την προσπάθεια που έχουν καταβάλει μέχρι τώρα και να ευχηθώ ότι η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης θα ανοίξει τις πύλες της το συντομότερο δυνατό προκειμένου να φιλοξενήσει τους συνδημότες μας και να τους προσφέρει μια πιο όμορφη καθημερινότητα».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 04 Οκτωβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στους ευρωπαϊκούς οδηγούς αυτοκινούμενου τουρισμού το Camper Stop της Άρτας

Ο πρώτος χώροας στάθμευσης αυτοκινούμενων τροχόσπιτων και συρόμενων τροχόσπιτων (camper stop) λειτουργεί σε ειδικά διαμορφωμένο…

Ενδιαφέρουν 04 Οκτωβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ιωάννινα: Το Κάστρο μετατρέπεται σε ανοιχτό Πάρκο Πολιτισμού

«Το Κάστρο αλλάζει και εξελίσσεται σε ανοιχτό Πάρκο Πολιτισμού. Το έργο διασύνδεσης, ανάπλασης, αναβάθμισης και…

Ενδιαφέρουν 04 Οκτωβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φλώρινα: Σε πορεία υλοποίησης το έργο ανάδειξης των νερόμυλων Κρατερού

Εγκρίθηκαν από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του προγράμματος “Δυτική Μακεδονία” τα τεύχη δημοπράτησης του έργου…