Άρθρο Localit 16 Απριλίου, 2021

Ηγουμενίτσα: Σύγκρουση μεταξύ δήμου, Κτηματικής Υπηρεσίας και ΟΛΗΓ Α. Ε. για την κατασκευή ποδηλατόδρομου

Η κατασκευή ενός ποδηλατόδρομου στο Δρέπανο από το δήμο Ηγουμενίτσας, «με όλες τις αδειοδοτήσεις» και «πάνω σε έναν νομίμως κατασκευασμένο προ 50ετίας δρόμο» πυροδότησε μια σφοδρή αντιπαράθεση  μεταξύ του δήμου με τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας Α.Ε και την Κτηματική Υπηρεσία Θεσπρωτίας.

Στην υπόθεση ενεπλάκη  και το Κεντρικό Λιμεναρχείο  Ηγουμενίτσας, που κλήθηκε με τη δικαιολογία ότι το δρόμος είναι μη αδειοδοτημένος και σταμάτησε τη συνέχιση του έργου.

Στη διένεξη προστέθηκε και η αμφισβήτηση εκ μέρους της Κτηματικής Υπηρεσίας Θεσπρωτίας και του ΟΛΗΓ Α.Ε. του ιδιοκτησιακού καθεστώτος  του δήμου Ηγουμενίτσας στο Δρέπανο, καθώς και τη δυνατότητα του δήμου να δημοπρατήσει τα καταστήματα ιδιοκτησίας του.

Αποτέλεσμα αυτής της οξείας αντιπαράθεσης ήταν να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας και να καταδικάσει «απερίφραστα τις πράξεις της Κτηματικής Υπηρεσίας Θεσπρωτίας και της Διοίκησης της ΟΛΗΓ Α.Ε. οι οποίοι με πρόσχημα την μη νομιμότητα του δρόμου Ηγουμενίτσας – Δρεπάνου, ζητούν την αναστολή των εργασιών κατασκευής του ποδηλατοδρόμου προς το Δρέπανο. Ενός έργου που κατασκευάζεται έχοντας όλες τις αδειοδοτήσεις, πάνω σε έναν νομίμως κατασκευασμένο προ 50ετίας δρόμο».

Καταδικάζει επίσης «τις πράξεις της Κτηματικής Υπηρεσίας Θεσπρωτίας και της Διοίκησης της ΟΛΗΓ Α.Ε. με τις οποίες αμφισβητεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Δήμου Ηγουμενίτσας στο Δρέπανο, καθώς και τη δυνατότητα του Δήμου να δημοπρατήσει τα καταστήματα ιδιοκτησίας του».

Δηλώνει δε ότι ο δήμος θα προχωρήσει στην ολοκλήρωση του έργου, «το οποίο η τοπική κοινωνία περιμένει με ανυπομονησία και το οποίο θα συμβάλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων καθώς και την ασφαλή μετάβαση στην παραλία του Δρεπάνου». Επίσης ότι ο δήμος «θα προχωρήσει στη δημοπράτηση των καταστημάτων ιδιοκτησίας του στο Δρέπανο».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 29 Μαρτίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κοζάνης: Κάνουμε «κλικ» στον τόπο μας!

Ο Δήμος Κοζάνης απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε όλες και όλους που θέλουν να συμβάλλουν στη…

Με μια ματιά 21 Μαρτίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χίος: Εργαστήριο εργασιακής συμβουλευτικής για γυναίκες πρόσφυγες

Εργαστήριο εργασιακής συμβουλευτικής με θέμα «Αναζητώντας εργασία» υλοποίησε το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Χίου…

Με μια ματιά 21 Μαρτίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεργασία ΤΑΙΠΕΔ και ΤΕΕ για την ασφαλέστερη λειτουργία του ΟΑΚΑ

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν ο εντεταλμένος σύμβουλος και επικεφαλής της Μονάδας Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ,…