Πέμπτη,  23 Νοεμβρίου, 2017


Αναζήτηση

Σύνδεσμοι

Αναζήτηση
Κατηγορία
Τίτλος
Αρθρο
Ημ/νία από
Ημ/νία έως

 
Καταχωρημένα άρθρα
Μερικές Αξίες και Ιδέες
Κατηγορία: Αξίες και ιδέες

Φιλοδοξία μας είναι να φτιάξουμε μιά κοινωνία όπου το άτομο θα είναι ελεύθερο και υπεύθυνο γιά την τύχη του αλλά και που θα νοιώθει την συντροφικότητα και συμπαράσταση των συμπατριωτών του. Ονειρευόμαστε μιά κοινωνία όπου η επιτυχία είναι αποτέλεσμα της αξιοκρατίας και όχι των κρυφών διασυνδέσεων και όπου η αποτυχία δεν είναι το τέρμα του δρόμου αλλά η ευκαιρία γιά μιά νέα αρχή. Μερικές λοιπόν από τις αξίες και ιδέες που ασπαζόμαστε, παλιές και καινούργιες, παρατίθενται στην συνέχεια τυχαία και απρογραμμάτιστα ώστε να δίνουν με πολύ απλό τρόπο μιά γεύση γιά το πώς βλέπουμε τα πράγματα σε διάφορους τομείς της ζωής. Η τυχαία παράθεση αξιών και ιδεών δίνει με απλά λόγια την εικόνα του κόσμου όπως τον βλέπουμε και την δυνατότητα στον επισκέπτη να δεί άν αξίζει τον κόπο να γίνει φίλος ή και κοινωνός στις προσπάθειές μας.   

 

Ημ/νία καταχώρησης: 23/04/2007
 
Μερικά παρεπόμενα των φιλοσοφικών αρχών
Κατηγορία: Φιλοσοφικές αρχές

Ισως οι φιλοσοφικές αρχές μας να φαίνονται σε πρώτη ματιά αυτονόητες, πολύ γενικές ή και απλοϊκές. Μερικά όμως παραδείγματα θα δείξουν πως η πιστή και ειλικρινής εφαρμογή των φιλοσοφικών αρχών οδηγεί σε καινούργιους δρόμους. Τα παραδείγματα αντιστοιχούν ένα προς ένα στην αρίθμηση του κειμένου των φιλοσοφικών αρχών.

 

Ημ/νία καταχώρησης: 22/04/2007
 
Φιλοσοφικές Αρχές
Κατηγορία: Φιλοσοφικές αρχές

Εμείς που φιλοδοξούμε να προσφέρουμε μία καινούργια αρχή στους απογοητευμένους πολίτες οφείλουμε πρώτα απ' όλα να έχουμε ξεκάθαρες φιλοσοφικές αρχές. Πάνω στις φιλοσοφικές αρχές χτίζονται όλες οι πολιτικές και οικονομικές θέσεις και προγράμματα. Μπορούμε να συμφωνούμε ή να διαφωνούμε με επί μέρους προγράμματα ή θέσεις, αλλά πρέπει υποχρεωτικά να ασπάζομαστε χωρίς επιφύλαξη τις ίδιες φιλοσοφικές αρχές. Μόνον τότε θα ξέρουμε γιά ποιόν μελλοντικό κόσμο αγωνιζόμεστε και γιατί είμαστε υπέρ ή κατά ενός προτεινόμενου οικονομικού νόμου ή μιάς κοινωνικής θέσης. Πιστεύουμε οτι πολιτικά οργανωμένα άτομα χωρίς φιλοσοφικές αρχές μοιάζουν με καράβι που ταξιδεύει χωρίς πυξίδα και χωρίς προορισμό.    

Ημ/νία καταχώρησης: 16/04/2007
 
Θεμελιώδεις αρχές-στόχοι
Κατηγορία: Θεμελιώδεις αρχές-στόχοι

Οι θεμελιώδεις αρχές-στόχοι που προσβλέπουμε ακράδαντα, περιστρέφονται γύρω από την ελευθερία και τη δικαιοσύνη και είναι συμπυκνωμένες στο παρακάτω κείμενο. Πιστεύουμε ότι τα πολιτικά "όντα" εκτός από βραχυχρόνιες και μακροχρόνιες επιδιώξεις πρέπει να έχουν αρχές οι οποίες να είναι αδιαπραγμάτευτες.

Ημ/νία καταχώρησης: 11/04/2007
 
 


Λίστα νέων
 
e-Mail

Ψηφοφορία
Πρέπει να καταργηθεί η μονιμότητα των δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων;
Ναί, πρέπει να καταργηθεί
Όχι, δεν πρέπει να καταργηθεί
Δεν έχω γνώμη / αμφιβάλλω


design and development by web-dynamics.gr