Πέμπτη,  23 Νοεμβρίου, 2017


Αναζήτηση

Σύνδεσμοι

Αναζήτηση
Κατηγορία
Τίτλος
Αρθρο
Ημ/νία από
Ημ/νία έως

 
Καταχωρημένα άρθρα
Ποιοί Είμαστε
Κατηγορία: Γενική

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Είμαστε Έλληνες πολίτες που βλέπουμε ότι το πολιτικό μας κατεστημένο χρειάζεται εκ βάθρων αλλαγή. Τα πολιτικά κόμματα, επειδή παίρνουν τεράστιες ετήσιες επιδοτήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό (δηλ. από εμάς τους φορολογούμενους), έχουν στην ουσία γίνει μέρος του κράτους. Σαν μέρος του κράτους, δεν μπορούν να παράγουν ιδέες και να υπηρετήσουν εμάς τους απλούς πολίτες, αλλά έχουν μετατραπεί σε γραφειοκρατικούς μηχανισμούς που προσπαθούν να αναπαράγουν τον εαυτό τους χρησιμοποιώντας την ψήφο μας κάθε τέσσερα χρόνια. Οι βουλευτές μας έχουν παύσει να είναι οι αντιπρόσωποί μας στην παραγωγή νόμων (ένας από κάθε γεωγραφική περιοχή) και έχουν γίνει απλοί υπάλληλοι των κομμάτων. Τέλος, η πραγματική νομοθετική και δικαστική εξουσία μας, έχουν περάσει στις Βρυξέλλες, χωρίς ποτέ να έχουμε ερωτηθεί και χωρίς να μπορούμε να ασκήσουμε ουσιώδη έλεγχο.

Ημ/νία καταχώρησης: 21/01/2008
 
Εθελοντισμός
Κατηγορία: Εθελοντικά

 ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

Το κοινωνικό έργο του Κράτους πραγματοποιείται σήμερα αποκλειστικά με τους πόρους της φορολογίας. Η φορολογία γενικά αποτελεί μία πράξη στέρησης της ελευθερίας του πολίτη (στερεί από τον φορολογούμενο πολίτη την ελευθερία του πώς θα διαθέσει τα εισοδήματά του). Η ελευθερία όμως είναι αφ' εαυτής ένα αγαθό και μάλιστα το πολυτιμώτερο αγαθό. Άρα με το υπάρχον σύστημα, το Κράτος στερεί από όλους τους πολίτες ένα αγαθό (ελευθερία διάθεσης των δικών τους περιουσιακών στοιχείων) γιά να προσφέρει σε άλλους πολίτες (στα ασθενέστερα οικονομικά μέλη) ένα άλλο αγαθό (συνήθως υλικό αγαθό υπό την μορφή οικονομικής ενίσχυσης).
Επειδή εμείς πιστεύουμε στον σταδιακό αλλά δραστικό περιορισμό της φορολογίας (περιορισμός του δημόσιου τομέα, αύξηση του ιδιωτικού τομέα) αλλά επειδή ταυτόχρονα πιστεύουμε στο ότι πρέπει να βοηθούμε τους ασθενέστερους οικονομικά συμπολίτες μας, γι' αυτό θα αναδείξουμε τον εθελοντισμό σε βασικώτατη δύναμη κοινωνικής βοήθειας. Με άλλα λόγια, όσο θα μειώνονται τα όρια του Δημόσιου Τομέα τόσο θα αυξάνονται τα όρια του Εθελοντισμού.

Ημ/νία καταχώρησης: 09/01/2008
 
Πως βλέπουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Κατηγορία: Τοπική Αυτοδιοίκηση

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

-Η τοπική Αυτοδιοίκηση κατ' αρχήν πρέπει να είναι τοπική. Αυτό σημαίνει πως το πληθυσμιακό μέγεθος της διοικητικής μονάδας πρέπει να είναι μικρό γιά να υπάρχει η αίσθηση της τοπικότητας-εντοπιότητας που δίνει το αίσθημα του "ανήκειν". Χωρίς αυτό το αίσθημα δεν μπορεί να υπάρξει πραγματικό ενδιαφέρον του πολίτη γιά τον τόπο που ζεί.
-Ο Δήμος είναι η στοιχειώδης και η πιό κρίσιμη μονάδα διακυβέρνησης. Γιά να έχουν οι πολίτες πραγματικό ενδιαφέρον γιά τα κοινά του Δήμου τους αλλά και γιά να είναι σωστή και από πρώτο χέρι η πληροφόρησή τους και η διαμόρφωση της γνώμης τους γιά πρόσωπα και πράγματα πρέπει να γνωρίζουν λίγο πολύ ο ένας τον άλλον στον Δήμο τους. Αυτό σημαίνει : Μέγιστο μέγεθος Δήμων δέκα ώς είκοσι χιλιάδες κάτοικοι (10.000 ώς 20.000).

Ημ/νία καταχώρησης: 02/01/2008
 
Ρατσισμός
Κατηγορία: Ρατσισμός

Οι Θέσεις μας γιά τον Ρατσισμό

Ο φανατισμός και η εχθρότητα προς άλλους λαούς δεν έχουν θέση κοντά μας. Αντιμετωπίζουμε τους συμπολίτες μας σαν άτομα και όχι σαν εκπροσώπους κοινωνικών συνόλων (οι μαύροι, οι κίτρινοι, οι μουσουλμάνοι, οι χριστιανοί, οι άθεοι, οι φτωχοί, οι πλούσιοι, οι άνδρες, οι γυναίκες, οι γκέϊ, οι λεσβίες κλπ). Ο διαχωρισμός των ανθρώπων σε υποσύνολα με βάση φυλετικά, εθνολογικά, γλωσσικά ή άλλα χαρακτηριστικά, είναι κατάλοιπο της κολλεκτιβίστικης-ολοκληρωτικής νοοτροπίας που δεν βλέπει "άτομα" ή "προσωπικότητες" αλλά βλέπει κοινωνικά υποσύνολα (μειονότητες, τάξεις, θρησκευτικές ομάδες) που πρέπει να υπακούουν στις οδηγίες-εντολές του φωτισμένου ηγέτη ή του μεγάλου αδελφού-κυβέρνησης-κράτους.

Ημ/νία καταχώρησης: 02/01/2008
 
Ασφαλιστικά Ταμεία: Συνένωση ή Διάσπαση;
Κατηγορία: Ασφάλιση

Ασφαλιστικά Ταμεία : Συνένωση ή Διάσπαση;

 

 

Τον τελευταίο καιρό γίνεται πολύς λόγος γιά τα ασφαλιστικά ταμεία. Η κυβέρνηση έχει προτείνει την συνένωσή τους ανά τέσσερα-πέντε ταμεία, αρχής γενομένης από αυτά των νομικών, γιατρών, μηχανικών και δημοσιογράφων. Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε και αυτή σχεδιάσει σαν λύση του ασφαλιστικού προβλήματος την συνένωση των ταμείων και μάλιστα είχε προτείνει την συνένωση σε πολύ μεγαλύτερα γκρούπ. Φαίνεται λοιπόν ότι η "συνένωση" προκρίνεται με τον άλφα ή βήτα τρόπο από τα κόμματα του "κατεστημένου". Είναι όμως η σωστή θεραπεία γιά τα άρρωστα ταμεία ή είναι το δηλητήριο που θα καταστήσει άρρωστα και τα υγιή ταμεία, ισομοιράζοντας την αθένεια; Άν πάλι η μέθοδος της συνένωσης δεν είναι σωστή γιατί προωθείται από τα κόμματα του κατεστημένου; Άς εξετάσουμε εν συντομία τα κύρια επιχειρήματα με γνώμονα την κοινή λογική, την διεθνή εμπειρία και την επιστήμη της οικονομίας.

Ημ/νία καταχώρησης: 15/12/2007
 
Αρμοδιότητες Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Κατηγορία: Αρμοδιότητες

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Η πρώτη γενική αρχή γιά αποδοτική τοπική δημοκρατία είναι πως η κάθε κυβερνητική δραστηριότητα θα πρέπει να ασκείται στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο διοικητικής δομής. Παράδειγμα: Η συλλογή σκουπιδιών είναι καλύτερο να γίνεται σε επίπεδο Δήμου παρά να γίνεται σε επίπεδο Νομαρχίας.
Η δεύτερη γενική αρχή γιά αποδοτική τοπική δημοκρατία είναι: Όχι δραστηριότητα χωρίς αντίστοιχη οικονομική δυνατότητα. Παράδειγμα: Άν οι κάτοικοι ενός Δήμου θέλουν να ελέγχουν την στοιχειώδη ή/και την μέση εκπαίδευση στην περιοχή τους τότε θα πρέπει τα αντίστοιχα ποσά από τον ετήσιο κρατικό προϋπολογισμό να τους μεταβιβάζονται αυτόματα από την Εθνική Κυβέρνηση με βάση τον αριθμό των εγγεγραμμένων δημοτών.

Ημ/νία καταχώρησης: 04/12/2007
 
Οι Θέσεις μας γιά την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ)
Κατηγορία: Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ)

Φιλοσοφικά είμαστε εξ' ορισμού υπέρ της αμεσότητας στην λήψη των αποφάσεων, υπέρ της διαφάνειας, υπέρ της απόλυτης ελευθερίας στην έκφραση και κατά της γραφειοκρατίας. Ποιά είναι λοιπόν η θέση μας γιά την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) μιάς οντότητας που έχει καταξιωθεί στην συνείδηση του απλού πολίτη σαν το απόλυτο αντίθετο  σε όλα τα παραπάνω (όχι αμεσότητα στην λήψη αποφάσεων, όχι διαφάνεια, όχι απόλυτη ελευθερία στην έκφραση και ναί στην άπειρη γραφειοκρατεία) ;

 

Ημ/νία καταχώρησης: 26/11/2007
 
ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΑΠΟ ΠΡΙΝ;
Κατηγορία: Οικονομία

Πολλοί από εμάς αναρωτιούνται γιατί αφ’ότου μπήκε τό ευρώ στή ζωή μας φαίνονται όλα ξαφνικά νά έγιναν πιό ακριβά; Η σύντομη απάντηση είναι διότι πράγματι όλα έγιναν πιό ακριβά! Τό φαινόμενο δέν είναι μόνο Ελληνικό αλλά απαντάται στίς περισσότερες χώρες τής ευρωζώνης. Τό θέμα λοιπόν είναι γιατί συνέβη αυτό, καί άν μπορεί νά γίνει κάτι γιά νά αναστραφεί τό φαινόμενο όπου: ενώ ο πληθωρισμός εμφανίζεται νά είναι πολύ χαμηλός, οι πολίτες νοιώθουν τήν τσέπη τους πολύ κουμπωμένη καί ενώ τό Ακαθάριστο Εθνικό Προιόν αναπτύσσεται ετησίως μέ ρυθμό  περίπου 4% ο μέσος Έλληνας δέν νοιώθει χρόνο μέ τό χρόνο κατά 4% πλουσιότερος!

 

Ημ/νία καταχώρησης: 22/11/2007
 
Η Ανυπαρξία Τροχαίας καί οι Συνέπειές της στήν Καθημερινή μας Ζωή
Κατηγορία: Κυκλοφοριακά Θέματα

Τά τελευταία αρκετά χρόνια παρατηρούμε σέ όλη τήν Ελλάδα μία προϊούσα πλήρη αναρχία στήν κυκλοφορία καί στάθμευση οχημάτων.  Επειδή όλοι πληρώνουν από τό υστέρημά τους (φορολογία) γιά νά έχουν κυκλοφοριακή τάξη, καί επειδή τά αποτελέσματα τής κυκλοφοριακής αναρχίας έχουν άμεση σχέση μέ τήν τσέπη τών δημοτών αλλά καί μέ τήν ποιότητα τής ζωής τους, θά γίνει μία πολύ σύντομη ανάλυση τού πώς έχει η κατάσταση, ποιές οι συνέπειές της, τί φταίει καί τί μπορεί νά γίνει.

Ημ/νία καταχώρησης: 22/11/2007
 
Τήρηση των Νόμων
Κατηγορία: Τήρηση των Νόμων

 

1) Σκεπτικό:  Οικονομική Πρόοδος και Παρανομία

Ο πρώτος όρος γιά να προοδεύσει οικονομικά ένας τόπος είναι "Η ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ". Αυτό μας διδάσκει η επιστήμη της Οικονομίας αλλά και η εμπειρική παρατήρηση της ιστορίας των λαών. Όσο ορθοί και άν είναι οι νόμοι, όσο εργατικοί και έξυπνοι κι αν είναι οι πολίτες, δεν είναι δυνατόν να ανεβάζουν μακροχρόνια το βιοτικό τους επίπεδο άν στην χώρα δεν τηρούνται οι νόμοι. Επιπλέον, η μη τήρηση των νόμων, δημιουργεί στον λαό αίσθημα ανασφάλειας και αδικίας. Οι πολλοί νοιώθουν αδικημένοι όταν βλέπουν τους "δικτυωμένους" να "ευνοούνται" ή να διαφεύγουν ατιμώρητοι (φοροδιαφυγή, αναξιοκρατία, παράνομη δόμηση, νομιμοποιήσεις, μονιμοποιήσεις, γραφειοκρατικοί εκβιασμοί, αδειοδοτήσεις από Περιφέρειες-Δήμους, δωροληψίες, ληστείες, οδική αναρχία κλπ). Όλα αυτά καταλήγουν να δημιουργούν έναν λαό που όχι μόνο δεν προοδεύει οικονομικά με όσο ταχείς ρυθμούς θα ήθελε, που όχι μόνο διακατέχεται από ένα μόνιμο αίσθημα "ανασφάλειας και αδικίας" αλλά που στο τέλος-τέλος είναι αποκομμένος και δυστυχής. Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΗ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΩΤΙΣΤΗ ΑΝΑΓΚΗ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ! ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΝΟΜΟΥ!

Ημ/νία καταχώρησης: 19/09/2007
 
Φορολογία
Κατηγορία: Φορολογία

1. Σκεπτικό

Η επιστήμη της Οικονομίας αλλά και η διεθνής εμπειρία μας λένε τα εξής:
1.1) Το κράτος (Κυβέρνηση, Δήμοι, Περιφέρειες, Δημόσιοι Φορείς) και οι υπερεθνικοί οργανισμοί (ΟΗΕ, ΕΕ, Διεθνείς Τράπεζες) διαχειρίζονται χρήματα άλλων (των φορολογουμένων). Όποιος διαχειρίζεται χρήματα που έχουν βγάλει άλλοι, δεν τα διαχειρίζεται παραγωγικά όσο καλές προθέσεις και άν έχει.  1.2) Οι κρατικοί υπάλληλοι δεν έχουν το κίνητρο της αξιολόγησης και το αντικίνητρο της απόλυσης. Άρα ότι κάνουν, το κάνουν αντιπαραγωγικά και γραφειοκρατικά.
1.3) Ο φορολογούμενος που παράγει το οικονομικό έργο δουλεύει τόσο πιό πολύ (προσπαθεί περισσότερο) όσο λιγώτερο είναι το ποσοστό των κόπων του που θα του πάρει το κράτος.
1.4) Όταν μειώνονται οι φορολογικοί συντελεστές, τα έσοδα της εφορίας αυξάνονται μακροχρόνια (μετά από τρία περίπου χρόνια).

Ημ/νία καταχώρησης: 08/08/2007
 
Πυρκαγιά στον Υμηττό
Κατηγορία: Το Νέο της ημέρας και λίγα σχόλια

Στις 16 Ιουλίου 2007  κάηκαν αρκετά στρέμματα δάσους στον Υμηττό ενώ η φωτιά άναψε ταυτόχρονα από τέσσερα σημεία. Την άλλη μέρα υπήρχαν  πυρκαγιές σε εξέλιξη σε Ναύπακτο, Εύβοια, Κυπαρισσία και ρέμα Χαλανδρίου. Πριν μιά βδομάδα είχαν καεί 30.000 στρέμματα στην Πάρνηθα. Επειδή τα ίδια συμβαίνουν κάθε χρόνο στην χώρα μας. Επειδή γίνονται συζητήσεις επί συζητήσεων στα Μέσα Ενημέρωσης και το αποτέλεσμα είναι μηδέν. Επειδή κανείς δεν τολμά να πει την αλήθεια αλλά ούτε και να κάνει αυτό που πρέπει. Γιαυτό εμείς λέμε τα εξής:

Ημ/νία καταχώρησης: 17/07/2007
 
Τα μέσα που θα χρησιμοποιήσουμε
Κατηγορία: Μέσα

Όλοι συνηθίζουν να λένε οτι μιά πολιτική προσπάθεια δεν μπορεί να ευδοκιμήσει αν δεν έχει πίσω της την οικονομική στήριξη του κρατικού προϋπολογισμού ή την οικονομική στήριξη κάποιου μεγιστάνα του πλούτου ή την  στήριξη κάποιων κρυφών - σκοτεινών δυνάμεων. Εμείς  λέμε όχι. Έχουμε πίσω μας την στήριξη των ιδεών μας. Μακροχρόνια οι ιδέες πάντοτε υπερισχύουν και επί των χρημάτων και επί των όπλων και επί των σκοτεινών δυνάμεων.

Ημ/νία καταχώρησης: 21/06/2007
 
Οι σκοποί μας
Κατηγορία: Σκοποί

Οι σκοποί μας δεν είναι να πλουτίσουν τα μέλη του κόμματος ούτε να δοξαστούν τα στελέχη του. Οι στόχοι μας δεν είναι να αδικηθεί οποιαδήποτε ομάδα των συμπολιτών μας προς όφελος κάποιας άλλης ομάδας. Δεν επιδιώκουμε την εξουσία σαν αυτοσκοπό αλλά σαν μέσον. Δεν θέλουμε να χωρίζονται οι πολίτες της χώρας μας σε τεχνητές τάξεις ή ομάδες. Δεν θέλουμε να υπάρχουν εχθρότητες ανάμεσα στους λαούς.

Ημ/νία καταχώρησης: 05/06/2007
 
Χάρτα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών
Κατηγορία: Θεμελιώδεις αρχές-στόχοι

Επειδή η ελευθερία του λόγου θα πρέπει να είναι απόλυτα αποδεκτή ακόμη και όταν κανείς δεν συμφωνεί με αυτό που λέγεται. Επειδή η περιουσία του πολίτη δεν πρέπει να είναι σε συνιδιοκτησία με το κράτος. Επειδή το κράτος δεν πρέπει να είναι η τροφός μας. Επειδή οι αντιπρόσωποί μας στην εξουσία (βουλευτές-κυβέρνηση) πολλές φορές απομακρύνονται από εμάς τους πολίτες που είμαστε η μοναδική μόνιμη πηγή εξουσίας. Γιαυτό, πρεσβεύουμε τα παρακάτω δικαιώματα και ελευθερίες : 

Ημ/νία καταχώρησης: 23/04/2007
 
 


Λίστα νέων
 
e-Mail

Ψηφοφορία
Πρέπει να καταργηθεί η μονιμότητα των δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων;
Ναί, πρέπει να καταργηθεί
Όχι, δεν πρέπει να καταργηθεί
Δεν έχω γνώμη / αμφιβάλλω


design and development by web-dynamics.gr