Πέμπτη,  23 Νοεμβρίου, 2017


Αναζήτηση

ΣύνδεσμοιΚαταχωρημένα άρθρα
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ή πως η τεχνολογία οδηγεί τον ανώνυμο πολίτη στην εξουσία!
Κατηγορία: Πολιτική

Στις περισσότερες χώρες έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες δεκαετίες μιά τεράστια απόσταση ανάμεσα σε κυβερνήτες και κυβερνώμενους. Οι πολίτες βλέπουν με εξαιρετική καχυποψία (ή και απέχθεια) υπουργούς, πρωθυπουργούς, προέδρους, βουλευτές ή δημάρχους. Ενώ οι ίδιοι οι πολίτες τούς έχουν ψηφίσει γιά να τους αντιπροσωπεύουν γιά τέσσερα ή πέντε χρόνια, εντούτοις τους βλέπουν σαν κάτι μεταξύ αποκομμένων γραφειοκρατών, εξωγηίνων ή και μαφιόζων. Ο «άγνωστος» πολίτης, ο μοναδικός θεμέλιος λίθος κάθε δημοκρατικής κοινωνίας, αισθάνεται ανήμπορος να επηρεάσει τα κοινά της χώρας του ή του δήμου του και τελικά, απογοητευμένος και κουρασμένος, κλείνεται στον εαυτό του και υποτάσσεται στην μοίρα του. Στην Ελλάδα της «πτώχευσης» η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη. Οι αντιπρόσωποι του πολίτη αντί να είναι αντικείμενα σεβασμού ή θαυμασμού, έχουν προοδευτικά γίνει αντικείμενα ψυχρότητας (στην καλλίτερη περίπτωση) ή χλευασμού και μίσους (στην χειρότερη περίπτωση). Τι μπορεί άραγε να γίνει γιά να βγεί από το γενικευμένο πολιτικό τέλμα ο πολιτισμένος και δημοκρατικός κόσμος (και μαζί του και ο ελληνικός λαός);

Ημ/νία καταχώρησης: 22/07/2011
 
Εκλαϊκευμένοι Οικονομικοί Όροι Σχετικοί με την Πτώχευση
Κατηγορία: Οικονομία

Μιά και όλοι τα τελευταία δυό χρόνια μιλάμε περί «Πτώχευσης» ας δούμε μερικούς σχετικούς οικονομικούς ορισμούς με απλή μορφή ώστε να ξέρουμε όσο γίνεται καλύτερα τι είναι αυτά που ακούμε από τα μίντια (και να μην μπορούν εύκολα να μας εξαπατούν).
Ε: Τι σημαίνει «Πτώχευση ενός Κράτους»;
Α: Ένα Κράτος δεν πτωχεύει. Επίσης δεν μπορεί να πτωχεύσει ένας λαός ή ένα έθνος ή μία χώρα. Αυτή η οντότητα που μπορεί να πτωχεύσει είναι μία κυβέρνηση (κεντρική κυβέρνηση όπως π.χ. η Κυβέρνηση της Ελλάδας ή τοπική κυβέρνηση όπως π.χ. μία δημοτική αρχή).
Ε: Τι σημαίνει «Πτώχευση της κυβέρνησης μιάς χώρας»;
Α: Σημαίνει ότι η κυβέρνηση της χώρας δεν μπορεί να πληρώσει τις δόσεις των δανείων που χρωστάει. Τά δάνεια αυτά συνήθως έχουν την μορφή ομολόγων που τα κατέχουν φυσικά πρόσωπα (πολίτες της χώρας ή πολίτες άλλων χωρών) ή νομικά πρόσωπα με έδρα εντός ή εκτός της χώρας (τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, ασφαλιστικές εταιρείες, άλλες κυβερνήσεις, εταιρείες κλπ).

Ημ/νία καταχώρησης: 29/06/2011
 
Γιά να Βγούμε από την Οικονομική Κρίση: Μερικά Απλά Μέτρα
Κατηγορία: Το blog του συντάκτη

Το 2011 μπήκε, η κυβέρνηση έχει πρακτικά πτωχεύσει και η οικονομική απαισιοδοξία κυριαρχεί. Όλοι λένε πως δεν φαίνεται «φως ανάπτυξης» γιά τα επόμενα χρόνια. Μία άλλη όμως λογική λέει: Αν σαν λαός επιβιώσαμε στην κατοχή και στον εμφύλιο και αν εν συνεχεία ορθοποδήσαμε οικονομικά, γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε το ίδιο και σήμερα; Γιατί πρέπει να περιμένουμε από κάποιους άλλους να «μας τροφοδοτήσουν με δάνεια»; Από πότε χάσαμε την ικανότητά μας να σταθούμε όρθιοι με τις δικές μας δυνάμεις; Δεν μπορούμε άραγε να δουλέψουμε παραγωγικά και τίμια και να σώσουμε τους εαυτούς μας; Επειδή πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε άμεσα, εδώ και τώρα, προτείνουμε τα παρακάτω απλά μέτρα που δεν στοιχίζουν τίποτα στον κρατικό προϋπολογισμό και είναι άμεσα εφαρμόσιμα:
 

Ημ/νία καταχώρησης: 20/05/2011
 
Οι Ρίζες της Ελληνικής Οικονομικής Κρίσης και Απλές Προτάσεις Θεραπείας
Κατηγορία: Το blog του συντάκτη

Εδώ και ένα περίπου χρόνο ο λαός δοκιμάζεται οικονομικά και το κράτος «φλερτάρει» συνεχώς με την πτώχευση που ακούει σε κάποιο από τα ονόματα «επιμήκυνση» ή «αναδιάρθρωση» ή «κούρεμα» χρέους. Οποιαδήποτε και αν είναι η κατάληξη των πραγμάτων, η ελληνική οικονομία δεν θα «θεραπευθεί» αν δεν ξεριζωθούν οι βαθύτερες αιτίες που οδήγησαν στην πτώχευση. Όπως ένας άνθρωπος δεν θα είναι υγιής όσο θα διατρέφεται «παρά φύσιν» έτσι και η ελληνική οικονομία δεν θα φύγει από την δίνη της πτώχευσης αν δεν βρεθούν οι «ρίζες του κακού» γιά τις οποίες κανείς δεν μιλάει. Ποιές είναι όμως οι «ρίζες του κακού» και τι μπορεί να γίνει γιά κάθε μιά απ’ αυτές; 
 

Ημ/νία καταχώρησης: 02/11/2010
 
Δημοτικές εκλογές: Γιά να γίνει τοπική η Τοπική Αυτοδιοίκηση
Κατηγορία: Μέγεθος Δήμων

Αρχές Νοεμβρίου έχουμε δημοτικές εκλογές με τους νέους Δήμους του σχεδίου Καλλικράτης: Νέα γεωγραφικά όρια, νέα πληθυσμιακά δεδομένα, νέα ονόματα αφού ανά τρείς-τέσσερεις οι δήμοι ενώνονται σε πολύ μεγαλύτερα διοικητικά σύνολα (συνολικά σε όλη την χώρα από 1050 γίνονται 350 περίπου). Οι πολίτες των παλιών δήμων όμως παραμένουν ίδιοι. Αυτοί που ψήφιζαν και φρόντιζαν και αγαπούσαν τον μικρό τους προηγούμενο δήμο καλούνται τώρα να φροντίζουν και να αγαπήσουν τον καινούργιο, μεγαλύτερο δήμο τους. Είναι φανερό ότι αλλάζει ο "τόπος" τους, γίνεται κάτι καινούργιο και πολύ μεγαλύτερο και αυτοί (οι πολίτες) καλούνται να το "αγαπήσουν" δηλαδή να αλλάξουν την τοπική τους ταυτότητα. Ανεξάρτητα από το αν μπορεί κανείς να αλλάζει με εντολές άνωθεν την τοπική του ταυτότητα και ανεξάρτητα από το αν ρώτησε κανείς τους πολίτες γιά όλα αυτά, είναι γεγονός ότι με τον "Καλλικράτη" χάνεται (κατά το μέγιστο μέρος του) ο "τοπικός" χαρακτήρας των δημοτικών εκλογών και η Τοπική Αυτοδιοίκηση παύει να είναι τοπική!

Ημ/νία καταχώρησης: 27/09/2010
 
Γιατί η παγκοσμιοποίηση δεν είναι συμβατή με τον ανταγωνισμό, την δημοκρατία και την οικολογία.
Κατηγορία: Παγκοσμιοποίηση

"Υπάρχει ανάγκη διαρκούς εμβάθυνσης της παγκόσμιας συνεργασίας με στόχο την εγκαθίδρυση μιάς παγκόσμιας διακυβέρνησης........". Γ. Παπανδρέου, πρωθυπουργός της Ελλάδας και πρόεδρος της σοσιαλιστικής διεθνούς, σε πρόσφατη ομιλία του στην Σοσιαλιστική Διεθνή στην Νέα Υόρκη.
Πολλοί πολιτικοί, διαφορετικών ιδεολογικών αποχρώσεων από πολλά κράτη έχουν τα τελευταία χρόνια εκφράσει παρόμοιες απόψεις: Επιδιώκουν την μελλοντική εγκαθίδρυση μιάς παγκόσμιας κυβέρνησης και ενός παγκόσμιου κοινοβουλίου γιά την βελτίωση της συνεργασίας των λαών. Ας δούμε όμως με συντομία αν μιά τέτοια παγκοσμιοποίηση είναι μακροχρόνια επωφελής γιά τους παραπάνω από διακόσιους (200) διαφορετικούς λαούς που κατοικούν τον πλανήτη γή σήμερα.
Πρώτον: Θα πρέπει οι εκλεγμένοι πολιτικοί να θυμούνται ότι εκλέγονται γιά να υπηρετούν τον λαό τους και όχι γιά να υπηρετούν άλλους λαούς. Με απλά λόγια, δεν έχουμε εξουσιοδοτήσει κανέναν πολιτικό γιά να μεταβιβάζει τις εξουσίες μας σε άλλα παγκόσμια όργανα.
 

Ημ/νία καταχώρησης: 05/07/2010
 
Οι Ισλανδοί χτυπούν το πολιτικό κατεστημένο!
Κατηγορία: Το Νέο της ημέρας και λίγα σχόλια

Την Κυριακή 30 Μαΐου έγιναν δημοτικές εκλογές στην Ισλανδία (την χώρα-νησί των 350.000 κατοίκων στην μέση του Βόρειου Ατλαντικού, που αντιμετώπισαν πέρυσι μεγάλες οικονομικές δυσκολίες αλλά αρνήθηκαν να ακολουθήσουν την οδό των "αποζημιώσεων προς τους ξένους" που αδικαιολόγητα τους επέβαλε το πολιτικό κατεστημένο τους και που με δημοψήφισμα είπαν πρίν μερικούς μήνες με 93% "όχι δεν πληρώνουμε γιατί δεν φταίξαμε"). Στις δημοτικές εκλογές λοιπόν συνέβησαν τα εξής:
-Στην πρωτεύουσα Ρέϋκιαβικ ήρθε πρώτο κόμμα με 34,7% ένα κόμμα που συστήθηκε από ηθοποιούς μόλις προ έξη μηνών, που είχε ελάχιστα οικονομικά μέσα και πραγματοποίησε την καμπάνια του μέσω ίντερνετ (το κόμμα το ονόμασαν "Το Καλύτερο Κόμμα" ή "The Best Party"!!!).

Ημ/νία καταχώρησης: 03/06/2010
 
Τα επόμενα πέντε χρόνια η κυβέρνηση πρέπει να αποπληρώσει ομόλογα 240 δισεκατομμυρίων ευρώ!!
Κατηγορία: Το blog του συντάκτη

Με ή χωρίς ΔΝΤ, με ή χωρίς βοήθεια χωρών ευρωζώνης, το γεγονός είναι ότι τα επόμενα πέντε χρόνια λήγουν ελληνικά κυβερνητικά ομόλογα αξίας 240 δισεκατομμυρίων ευρώ (150 δισεκατομμύρια ευρώ αρχικά κεφάλαια και 90 δισεκατομμύρια ευρώ τόκοι). Η κυβέρνηση φέτος ίσως δανεισθεί 45 δισεκατομμύρια από ΔΝΤ και κυβερνήσεις ευρωζώνης. Τα δανεικά αυτά όμως θα φθάσουν μόνο μέχρι το τέλος του 2010. Τι θα γίνει μετά; Ποιός θα δανείσει την ελληνική κυβέρνηση; Είναι απίθανο ιδιώτες (άτομα, τράπεζες ή εταιρείες) να δανείσουν τα υπόλοιπα 200 δισεκατομμύρια ευρώ σε οποιοδήποτε επιτόκιο αγοράζοντας ελληνικά κυβερνητικά ομόλογα. Οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης είναι απίθανο να ξαναδανείσουν την ελληνική αφού και τα δικά τους ασφάλιστρα κινδύνου έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν, οι προϋπολογισμοί τους είναι στο κόκκινο και οι πολίτες τους αντιδρούν σε βοήθεια προς "ασώτους λαούς" (στην πράξη θα είναι θαύμα άν δανείσουν έστω και γιά μία φορά).
 

Ημ/νία καταχώρησης: 15/04/2010
 
Πτώχευση και εθνική κυριαρχία. Πότε πράγματι χάθηκε η εθνική κυριαρχία;
Κατηγορία: Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ)

Με την ευκαιρία της δυσχερέστατης κατάστασης του κρατικού προϋπολογισμού και του κρατικού χρέους και με την θέση της οικονομίας σε κατάσταση "στενής επιτήρησης" εκ μέρους της ΕΕ ακούγεται πολύ συχνά από επίσημα χείλη η φράση: "Παραχωρήσαμε εθνική κυριαρχία" ή κάτι παρόμοιο υπονοώντας πως το να δέχεται εντολές από τρίτους η εκλεγμένη κυβέρνηση του ελληνικού λαού ως προς το πως θα χειριστεί το δημόσιο χρήμα σημαίνει απώλεια εθνικής κυριαρχίας. Αυτό παρουσιάζεται σαν ένα "αναγκαίο κακό" που θα πρέπει να λήξει το δυνατόν συντομώτερο.
Πράγματι το να δέχεται το υπουργείο οικονομικών εντολές από ξένους τεχνοκράτες γιά το πόσο θα μειώσει τα έξοδα ή γιά το ποιές φορολογικές διατάξεις θα ψηφίσει συνιστά μιάς μορφής παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Όμως αυτή η απώλεια εθνικής κυριαρχίας είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στην παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας που έχει κάνει το ίδιο το πολιτικό κατεστημένο ενσυνείδητα, κατ' επανάληψη και ερήμην του ελληνικού λαού τα τελευταία είκοσι χρόνια με τις παρακάτω πράξεις, παραλείψεις ή αποσιωπήσεις του:

Ημ/νία καταχώρησης: 18/02/2010
 
Χρεωκοπία του Ελληνικού Δημοσίου: Απλοί ορισμοί και σενάρια
Κατηγορία: Οικονομία

Τον τελευταίο καιρό γίνεται πολύς λόγος γιά την πιθανότητα χρεωκοπίας του Ελληνικού Δημοσίου μέσα στα επόμενα χρόνια. Γιά λόγους ενημέρωσης δίνουμε παρακάτω υπό μορφή ερωτοαπαντήσεων μερικά βασικά στοιχεία γιά το θέμα. Η ενημέρωση γίνεται σε μορφή ερωτοαπαντήσεων γιά λόγους συντομίας και ευκρίνειας.
Ερώτηση: Τι σημαίνει χρεωκοπία του Ελληνικού Δημοσίου;
Απάντηση:
Σημαίνει πως δεν θα μπορεί το Δημόσιο να αποπληρώσει κατά την λήξη τους κάποια από τα ομόλογα που έχει εκδόσει στο παρελθόν. Μέχρι σήμερα αποπληρώνει τα ομόλογα όταν λήγουν με καινούργιο δανεισμό (πάλι σε ομόλογα). Εάν όμως οι δανειστές (αυτοί που θα αγοράσουν τα καινούργια ομόλογα) ζητούν πολύ υψηλά επιτόκια (διότι θεωρούν τον δανειζόμενο αφερέγγυο) ή δεν προσέρχονται καθόλου (δεν εκδηλώνουν ενδιαφέρον) τότε το κράτος κηρύσσει στάση πληρωμών και δηλώνει οτι αδυνατεί να πληρώσει αυτούς που κρατούν τα ομόλογά του όταν αυτά θα λήξουν (σε ένα μήνα, σε ένα χρόνο ή σε δέκα χρόνια).
Ερ. : Τι είναι τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου;
Απ. :
Είναι απλά χαρτιά όπου το Δημόσιο υπόσχεται να επιστρέψει κατά την λήξη τους (σε ένα, πέντε, δέκα, είκοσι ή τριάντα χρόνια) στον φέροντα (τον δανειστή) το αρχικό κεφάλαιο που αυτός κατέβαλε, ενώ ενδιάμεσα (κάθε έξη μήνες) του πληρώνει τους τόκους.
 

Ημ/νία καταχώρησης: 27/12/2009
 
Climategate όπως λέμε Watergate
Κατηγορία: Το Νέο της ημέρας και λίγα σχόλια

Climategate όπως λέμε Watergate. Γιατί τα ελληνικά ΜΜΕ σωπαίνουν;

Πριν μιά βδομάδα κλάπηκαν από τα κομπιούτερ του πανεπιστημίου του East Anglia περίπου 1000 e-mails του ερευνητικού κέντρου που μελετά τις κλιματικές αλλαγές. Τα e-mails κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, εκτείνονται σε ένα χρονικό διάστημα άνω των 10 ετών και έχουν απόλυτα συγκεκριμένα στοιχεία και ονόματα απ' όπου αποδεικνύεται ότι:

1) Οι ερευνητές-επιστήμονες του university of East Anglia (ένα από τα τέσσερα μεγαλύτερα παγκόσμια κέντρα που ερευνούν τις κλιματικές αλλαγές) αλλοίωναν τα στατιστικά δεδομένα θερμοκρασιών (αφαιρώντας μερικές "χαμηλές" θερμοκρασίες) ώστε να προκύπτουν τα αποτελέσματα που αυτοί ήθελαν να προκύψουν (να φαίνεται δηλαδή άνοδος της παγκόσμιας θερμοκρασίας)!!

Ημ/νία καταχώρησης: 30/11/2009
 
Καποδίστριας ΙΙ : Το τέλος της Τοπικής Δημοκρατίας
Κατηγορία: Τοπική Αυτοδιοίκηση

Η καινούργια κυβέρνηση σκοπεύει να εφαρμόσει άμεσα το σχέδιο της Διοικητικής Μεταρρύθμισης (γνωστό και ως Καποδίστριας ΙΙ). Με πυρετώδεις ρυθμούς ετοιμάζεται μέσα στους επόμενους λίγους μήνες να ανακοινώσει ότι οι Δήμοι θα συνενωθούν γιά να γίνουν πιό ισχυροί και από 1050 που είναι σήμερα θα μείνουν τελικά 350 σε όλη την χώρα. Ταυτόχρονα οι Νομοί θα συνενωθούν και από 56 θα γίνουν 16 ενώ οι Περιφέρειες από 13 θα γίνουν 5. Το ίδιο σχέδιο είχε προετοιμάσει και η προηγούμενη κυβέρνηση και το είχε σε πρώτη προτεραιότητα. Εν μέσω οικονομικής κρίσης και ενώ κανείς δημότης δεν έχει βγεί στους δρόμους γιά να ζητεί την κατάργηση του δήμου του (ή του νομού του) η κυβέρνηση είναι έτοιμη να καταργήσει σχεδόν όλους τους δήμους και διά συνενώσεως (συνήθως 4-5 γειτονικών δήμων) να δημιουργήσει άλλους δήμους με πληθυσμό κατ' ελάχιστο 100.000 έως 150.000 κατοίκων ανά δήμο. Τα κυρίαρχα κόμματα φαίνονται να συμφωνούν απόλυτα στο σχέδιο διότι έτσι "θα έχουμε ισχυρότερη τοπική αυτοδιοίκηση" και "θα περιορισθούν τα έξοδα της κεντρικής κυβέρνησης". Οι δήμαρχοι έχοντας εκλεγεί με την βοήθεια κάποιου από τα κυρίαρχα κόμματα δεν φαίνονται να αντιδρούν ή να βρίσκουν κάποιο σοβαρό μειονέκτημα στο σχέδιο "Καποδίστριας ΙΙ". Ο απλός όμως δημότης βλέπει ξαφνικά τον δήμο του να εξαφανίζεται μέσα σε ένα μεγαλύτερο σύνολο, βλέπει να του αλλάζουν την τοπική ταυτότητα λες και είναι πειραματόζωο και λέει: ΓΙΑ ΣΤΑΘΕΙΤΕ. ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ; ΜΕ ΡΩΤΗΣΑΤΕ; ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ; ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΑ; ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΥΝ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ; ΠΟΙΟΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠ' ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ;

 

Ημ/νία καταχώρησης: 10/11/2009
 
Γιατί καίγονται τα δάση κάθε χρόνο και γιατί γίνονται εκλογές κάθε δύο χρόνια;
Κατηγορία: Το blog του συντάκτη

Τα περιαστικά δάση της Αθήνας κάηκαν γιά μία ακόμη φορά. Στα Μέσα Ενημέρωσης γίνονται συζητήσεις επί συζητήσεων γιά το τι έφταιξε γιά μία ακόμη φορά. Επειδή εμείς οι νομιμόφρονες πολίτες βαρεθήκαμε να ακούμε κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια αόριστα, γενικόλογα και "ανώδυνα" σχόλια γιά νομοθετικά μέτρα, κονδύλια, προσλήψεις και αρμοδιότητες και επειδή στο τέλος τίποτα δεν γίνεται επί δεκαετίες τώρα και επειδή κανείς δεν έχει το θάρρος να πεί την αλήθεια, εμείς λέμε τα εξής απλά, συγκεκριμένα και επώδυνα:
• Τα δάση καίγονται κάθε χρόνο επειδή οι δασοφύλακες δεν παίρνουν κάθε πρωΐ το αμάξι τους να βρούν άν κάποιος κτίζει παράνομα μέσα στο δάσος τους (το δάσος γιά το οποίο είναι υπεύθυνοι) και να υποβάλλουν τις σχετικές μηνύσεις (να κάνουν δηλαδή το κύριο καθήκον γιά το οποίο τους πληρώνουν από το υστέρημά τους οι Έλληνες πολίτες). Παρόλα αυτά οι δασοφύλακες στο τέλος του μήνα παίρνουν τον μισθό τους!
 

Ημ/νία καταχώρησης: 30/08/2009
 
Ευρωεκλογές 2009: Συμπεράσματα με απλά λόγια και μία πρόβλεψη.
Κατηγορία: Το blog του συντάκτη

Μέ την ευκαιρία των πρόσφατων ευρωεκλογών της 7 Ιουνίου ας προσπαθήσουμε να βγάλουμε μερικά απλά συμπεράσματα.

Πρώτα τα γεγονότα και μόνο τα γεγονότα.

1. Η ΕΕ (Ευρωπαϊκή Ένωση) ξόδεψε  γιά το έτος 2008 το εξωφρενικό ποσό των 2,4 δισεκατομμυρίων ευρώ (από χρήματα των φορολογουμένων) γιά να κάνει τους πολίτες 27 χωρών να την "αγαπήσουν" (το ποσό είναι μεγαλύτερο από τον παγκόσμιο προϋπολογισμό της Coca Cola γιά ετήσια διαφήμιση). Ανάλογα ποσά ξοδεύονταν κάθε χρόνο όλα τα τελευταία 15 χρόνια. Επιπλέον γιά να πεισθούν οι πολίτες των 27 χωρών να πάνε να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές δόθηκαν μεγάλα ποσά (36 εκατομμύρια ευρώ μόνο από το ευρωκοινοβούλιο τους τελευταίους μήνες) σε εξειδικευμένες διαφημιστικές εταιρείες με το σύνθημα "Η ψήφος σας μετράει". Το αποτέλεσμα: Πανευρωπαϊκή συμμετοχή μόνο 43% (ρεκόρ αποχής). Η συμμετοχή το 1979 που πρωτοέγιναν οι ευρωεκλογές ήταν πανευρωπαϊκά 67% και διαχρονικά (ανά πενταετία) μειώνεται σταθερά μέχρι του σημερινού ποσοστού του 43%.

Ημ/νία καταχώρησης: 08/07/2009
 
Πρόβλεψη γιά πτώση τιμών ακινήτων κατά 60%.
Κατηγορία: Το Νέο της ημέρας και λίγα σχόλια

Πολλά λέγονται γιά τις τιμές των ακινήτων στις άλλες χώρες αλλά κανείς δεν μας λέει τι θα γίνει στην Ελλάδα. Οι ειδήμονες στην χώρα μας επί χρόνια προέβλεπαν ότι οι τιμές θα ανέβαιναν συνεχώς ενώ τον τελευταίο χρόνο μας λένε ότι έχουν σταθεροποιηθεί και ότι γιά τους επόμενους 12 μήνες θα παραμείνουν σταθερές με ελαφρά ανοδικές τάσεις. Εμείς λέμε τα εξής:

Ημ/νία καταχώρησης: 27/04/2009
  


Λίστα νέων
 
e-Mail

Ψηφοφορία
Πρέπει να καταργηθεί η μονιμότητα των δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων;
Ναί, πρέπει να καταργηθεί
Όχι, δεν πρέπει να καταργηθεί
Δεν έχω γνώμη / αμφιβάλλω


design and development by web-dynamics.gr