Παρασκευή,  24 Νοεμβρίου, 2017


Αναζήτηση

Σύνδεσμοι

Καταχωρημένα άρθρα
Δημοψηφίσματα εδώ και τώρα!
Κατηγορία: Πολιτική

Στην χώρα μας σήμερα υπάρχουν δύο είδη πολιτικών συζητήσεων: Αυτές που γίνονται δημόσια και αυτές που γίνονται κατ' ιδίαν. Στις δημόσιες συζητήσεις (τηλεόραση, ραδιόφωνο, κοινοβούλιο, δημοτικά συμβούλια) η πολιτική διαδικασία φαίνεται να είναι απόλυτα φυσιολογική και να λαμβάνει χώρα ανάμεσα σε ανταγωνιζόμενα πολιτικά κόμματα. Όμως, στις ιδιωτικές συζητήσεις (όπως αυτές που γίνονται μέσα στα σπίτια ή στο τοπικό καφενείο), η πολιτική διαδικασία φαίνεται να είναι κάτι τελείως αποκομμένο από την πραγματικότητα. Οι πολιτικοί αντιπρόσωποί μας, θεωρούνται "φυσιολογικοί άνθρωποι" στις δημόσιες συζητήσεις αλλά αντιμετωπίζονται σαν "αυτοί που ήρθαν απ' τον πλανήτη Άρη" όταν συνομιλούμε με τους φίλους μας. Οι πολίτες έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στα πολιτικά κόμματα που υποτίθεται πως τους αντιπροσωπεύουν! Οι εκλογές μπορεί να έρχονται και να φεύγουν τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο αλλά η εντύπωση παραμένει ίδια ανάμεσα στους κοινούς ανθρώπους: Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ!

 

Ημ/νία καταχώρησης: 01/11/2012
 
Οικολογία και Πατριωτισμός
Κατηγορία: Πολιτική

Ένα από τα βασικώτερα μηνύματα της οικολογίας είναι η διατήρηση όλων των φυτικών και ζωϊκών ειδών (διατήρηση του πολυσχιδούς των εμβίων όντων γιά την ισορροπία της φύσης). Ανάμεσα στα έμβια όντα προεξάρχουσα θέση καταλαμβάνουν τα διάφορα είδη ανθρώπου που είναι γνωστά ώς εθνη-λαοί και έχουν σαν διακριτικά γνωρίσματα την γλώσσα, τα ήθη-έθιμα, τον πολιτισμό, την θρησκεία, τις παραδόσεις, την νοοτροπία, τις τέχνες, τα γράμματα και όλα αυτά που με μία λέξη ονομάζουμε «κουλτούρα» του λαού. Η πραγματική οικολογία επιθυμεί την διατήρηση του «κόνδωρα των Άνδεων» ή της «τίγρης των Ινδιών» αλλά με το ίδιο σκεπτικό επιθυμεί και την διατήρηση του έμβιου ανθρώπινου είδους που λέγεται «Έλληνας» ή «Ρώσος» ή «Αιθίοπας». Αυτή όμως είναι και μιά βασική επιδίωξη του πατριωτισμού: Η διατήρηση του έμβιου είδους που λέγεται «Έλληνας» ή «Ρώσος» ή «Αιθίοπας» και που εκφράζεται μέσα από την διατήρηση της πνευματικής ιδιομορφίας γνωστής με μιά λέξη σαν «κουλτούρας».
 

Ημ/νία καταχώρησης: 11/01/2012
 
Μερικές θετικές παρενέργειες της πτώχευσης!
Κατηγορία: Πολιτική

Η πτώχευση της ελληνικής κυβέρνησης έχει αναμφίβολα πολλές δυσάρεστες συνέπειες που βιώνει ήδη ο καθένας μας στην ζωή του. Επειδή όμως, όπως είχαν πεί οι αρχαίοι πρόγονοί μας, «ουδέν κακόν αμιγές καλού» (κάθε κακό περιέχει και κάτι καλό), ας δούμε και μερικές απρόβλεπτες αλλά θετικές παρενέργειες της πτώχευσης.
1) Το πολιτικό κατεστημένο εφεξής χάνει την δυνατότητα να διορίζει πολιτικούς πελάτες στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (υπουργεία, δημόσιοι οργανισμοί, δήμοι, περιφέρειες, ΜΚΟ, ημικρατικές ΔΕΚΟ).

Ημ/νία καταχώρησης: 09/11/2011
 
«Οροφή» Χρέους Κυβέρνησης των ΗΠΑ, Ελληνική Πτώχευση και Ελληνικό Σύνταγμα: Συσχετισμοί και Διδάγματα
Κατηγορία: Πολιτική

Τις τελευταίες βδομάδες γινόταν πολύς λόγος γιά το αν θα μπορούσε τελικά η Αμερικανική κυβέρνηση να αυξήσει το άνω όριο («οροφή») του συνολικού χρέους της. Επειδή πολλές φορές τα προβλήματα των κυβερνητικών χρεών μοιάζουν μεταξύ τους, ας δούμε εν συντομία πως έχει το θέμα και τι διδάγματα μπορούμε να αντλήσουμε.
Γεγονός 1ο: Στις ΗΠΑ η οποιαδήποτε κυβέρνηση δεν μπορεί να ξεπεράσει την οροφή συνολικού χρέους αν δεν εγκρίνει την συγκεκριμένη αύξηση της όροφής το νομοθετικό σώμα (κονγκρέσσο ή κάτω βουλή και γερουσία ή άνω βουλή). Η μέχρι τώρα εγκεκριμένη «όροφή» ήταν 14,3 τρισεκατομμύρια δολλάρια και ο Πρόεδρος Ομπαμα χρειαζόταν την έγκριση των νομοθετών γιά να αυξήσει το συνολικό χρέος.

Ημ/νία καταχώρησης: 01/08/2011
 
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ή πως η τεχνολογία οδηγεί τον ανώνυμο πολίτη στην εξουσία!
Κατηγορία: Πολιτική

Στις περισσότερες χώρες έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες δεκαετίες μιά τεράστια απόσταση ανάμεσα σε κυβερνήτες και κυβερνώμενους. Οι πολίτες βλέπουν με εξαιρετική καχυποψία (ή και απέχθεια) υπουργούς, πρωθυπουργούς, προέδρους, βουλευτές ή δημάρχους. Ενώ οι ίδιοι οι πολίτες τούς έχουν ψηφίσει γιά να τους αντιπροσωπεύουν γιά τέσσερα ή πέντε χρόνια, εντούτοις τους βλέπουν σαν κάτι μεταξύ αποκομμένων γραφειοκρατών, εξωγηίνων ή και μαφιόζων. Ο «άγνωστος» πολίτης, ο μοναδικός θεμέλιος λίθος κάθε δημοκρατικής κοινωνίας, αισθάνεται ανήμπορος να επηρεάσει τα κοινά της χώρας του ή του δήμου του και τελικά, απογοητευμένος και κουρασμένος, κλείνεται στον εαυτό του και υποτάσσεται στην μοίρα του. Στην Ελλάδα της «πτώχευσης» η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη. Οι αντιπρόσωποι του πολίτη αντί να είναι αντικείμενα σεβασμού ή θαυμασμού, έχουν προοδευτικά γίνει αντικείμενα ψυχρότητας (στην καλλίτερη περίπτωση) ή χλευασμού και μίσους (στην χειρότερη περίπτωση). Τι μπορεί άραγε να γίνει γιά να βγεί από το γενικευμένο πολιτικό τέλμα ο πολιτισμένος και δημοκρατικός κόσμος (και μαζί του και ο ελληνικός λαός);

Ημ/νία καταχώρησης: 22/07/2011
  


Λίστα νέων
 
e-Mail

Ψηφοφορία
Πρέπει να καταργηθεί η μονιμότητα των δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων;
Ναί, πρέπει να καταργηθεί
Όχι, δεν πρέπει να καταργηθεί
Δεν έχω γνώμη / αμφιβάλλω


design and development by web-dynamics.gr