Παρασκευή,  24 Νοεμβρίου, 2017


Αναζήτηση

Σύνδεσμοι

Καταχωρημένα άρθρα
Οι Ισλανδοί χτυπούν το πολιτικό κατεστημένο!
Κατηγορία: Το Νέο της ημέρας και λίγα σχόλια

Την Κυριακή 30 Μαΐου έγιναν δημοτικές εκλογές στην Ισλανδία (την χώρα-νησί των 350.000 κατοίκων στην μέση του Βόρειου Ατλαντικού, που αντιμετώπισαν πέρυσι μεγάλες οικονομικές δυσκολίες αλλά αρνήθηκαν να ακολουθήσουν την οδό των "αποζημιώσεων προς τους ξένους" που αδικαιολόγητα τους επέβαλε το πολιτικό κατεστημένο τους και που με δημοψήφισμα είπαν πρίν μερικούς μήνες με 93% "όχι δεν πληρώνουμε γιατί δεν φταίξαμε"). Στις δημοτικές εκλογές λοιπόν συνέβησαν τα εξής:
-Στην πρωτεύουσα Ρέϋκιαβικ ήρθε πρώτο κόμμα με 34,7% ένα κόμμα που συστήθηκε από ηθοποιούς μόλις προ έξη μηνών, που είχε ελάχιστα οικονομικά μέσα και πραγματοποίησε την καμπάνια του μέσω ίντερνετ (το κόμμα το ονόμασαν "Το Καλύτερο Κόμμα" ή "The Best Party"!!!).

Ημ/νία καταχώρησης: 03/06/2010
 
Climategate όπως λέμε Watergate
Κατηγορία: Το Νέο της ημέρας και λίγα σχόλια

Climategate όπως λέμε Watergate. Γιατί τα ελληνικά ΜΜΕ σωπαίνουν;

Πριν μιά βδομάδα κλάπηκαν από τα κομπιούτερ του πανεπιστημίου του East Anglia περίπου 1000 e-mails του ερευνητικού κέντρου που μελετά τις κλιματικές αλλαγές. Τα e-mails κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, εκτείνονται σε ένα χρονικό διάστημα άνω των 10 ετών και έχουν απόλυτα συγκεκριμένα στοιχεία και ονόματα απ' όπου αποδεικνύεται ότι:

1) Οι ερευνητές-επιστήμονες του university of East Anglia (ένα από τα τέσσερα μεγαλύτερα παγκόσμια κέντρα που ερευνούν τις κλιματικές αλλαγές) αλλοίωναν τα στατιστικά δεδομένα θερμοκρασιών (αφαιρώντας μερικές "χαμηλές" θερμοκρασίες) ώστε να προκύπτουν τα αποτελέσματα που αυτοί ήθελαν να προκύψουν (να φαίνεται δηλαδή άνοδος της παγκόσμιας θερμοκρασίας)!!

Ημ/νία καταχώρησης: 30/11/2009
 
Πρόβλεψη γιά πτώση τιμών ακινήτων κατά 60%.
Κατηγορία: Το Νέο της ημέρας και λίγα σχόλια

Πολλά λέγονται γιά τις τιμές των ακινήτων στις άλλες χώρες αλλά κανείς δεν μας λέει τι θα γίνει στην Ελλάδα. Οι ειδήμονες στην χώρα μας επί χρόνια προέβλεπαν ότι οι τιμές θα ανέβαιναν συνεχώς ενώ τον τελευταίο χρόνο μας λένε ότι έχουν σταθεροποιηθεί και ότι γιά τους επόμενους 12 μήνες θα παραμείνουν σταθερές με ελαφρά ανοδικές τάσεις. Εμείς λέμε τα εξής:

Ημ/νία καταχώρησης: 27/04/2009
 
Τετράωρη στάση εργασίας στο Τράμ και Οικονομική Κρίση
Κατηγορία: Το Νέο της ημέρας και λίγα σχόλια

Η κυβέρνηση ζητεί απ' όλους μας οικονομικές θυσίες και με αφορμή την μεγάλη παγκόσμια οικονομική κρίση δεν διστάζει να χρησιμοποιεί τις οικονομίες μας (τους κάθε είδους φόρους που πληρώνουμε) γιά να "αναθερμαίνει" την αγορά. Οι οικονομικές επιπτώσεις των πρόσφατων επεισοδίων στα κέντρα των πόλεων υπολογίζονται σε δισεκατομμύρια ευρώ και όλοι περιμένουμε με κομμένη την ανάσα να δούμε μέσα στους επόμενους μήνες τις επιπτώσεις της κρίσης στον τουρισμό, το εμπόριο και την ναυτιλία. Μέσα σε αυτό το κλίμα την Δευτέρα 12-1-2009 το τράμ στην Αθήνα δεν λειτούργησε από 12:00' μέχρι 16:00' γιατί οι εργαζόμενοι έκαναν τετράωρη στάση εργασίας για να συμμετάσχουν στην συνέλευσή τους!! Οι πολίτες που χρησιμοποιούν το τράμ ταλαιπωρήθηκαν και η κρατική επιχείρηση που λέγεται τράμ έχασε τα έσοδα τεσσάρων ωρών λειτουργίας.

 

Ημ/νία καταχώρησης: 17/01/2009
 
Πρόσφατα επεισόδια στις πόλεις: Ποιό το πραγματικό κόστος τους;
Κατηγορία: Το Νέο της ημέρας και λίγα σχόλια

Τις τελευταίες βδομάδες η Αθήνα και πολλές άλλες Ελληνικές πόλεις έγιναν πεδίο καταστροφών που όλοι λίγο-πολύ γνωρίζουμε. Ζημιές ή εμπρησμοί σε μαγαζιά-τράπεζες- αυτοκίνητα, πετροπόλεμος με αστυνομικούς, καθιστικές διαμαρτυρίες, κλείσιμο δρόμων και λίγοι ελαφρά τραυματισμένοι. Οι αναλύσεις δίνουν και παίρνουν ώς προς τα αίτια και ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης των πραγμάτων. Τώρα όμως που "κατασταλάζει ο κουρνιαχτός" είναι καλό να απαριθμήσουμε επί τροχάδην μερικά από τα άμεσα και έμμεσα είδη οικονομικού κόστους αλλά και να δούμε ποιοί είναι αυτοί που κυρίως θα τα επωμισθούν (ποιός είναι "ο πληρώνων").

Ημ/νία καταχώρησης: 03/01/2009
 
Πυρκαγιά στον Υμηττό
Κατηγορία: Το Νέο της ημέρας και λίγα σχόλια

Στις 16 Ιουλίου 2007  κάηκαν αρκετά στρέμματα δάσους στον Υμηττό ενώ η φωτιά άναψε ταυτόχρονα από τέσσερα σημεία. Την άλλη μέρα υπήρχαν  πυρκαγιές σε εξέλιξη σε Ναύπακτο, Εύβοια, Κυπαρισσία και ρέμα Χαλανδρίου. Πριν μιά βδομάδα είχαν καεί 30.000 στρέμματα στην Πάρνηθα. Επειδή τα ίδια συμβαίνουν κάθε χρόνο στην χώρα μας. Επειδή γίνονται συζητήσεις επί συζητήσεων στα Μέσα Ενημέρωσης και το αποτέλεσμα είναι μηδέν. Επειδή κανείς δεν τολμά να πει την αλήθεια αλλά ούτε και να κάνει αυτό που πρέπει. Γιαυτό εμείς λέμε τα εξής:

Ημ/νία καταχώρησης: 17/07/2007
  


Λίστα νέων
 
e-Mail

Ψηφοφορία
Πρέπει να καταργηθεί η μονιμότητα των δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων;
Ναί, πρέπει να καταργηθεί
Όχι, δεν πρέπει να καταργηθεί
Δεν έχω γνώμη / αμφιβάλλω


design and development by web-dynamics.gr