Παρασκευή,  24 Νοεμβρίου, 2017


Αναζήτηση

Σύνδεσμοι

Μερικές θετικές παρενέργειες της πτώχευσης!
Πολιτική

Μερικές θετικές παρενέργειες της πτώχευσης!

Η πτώχευση της ελληνικής κυβέρνησης έχει αναμφίβολα πολλές δυσάρεστες συνέπειες που βιώνει ήδη ο καθένας μας στην ζωή του. Επειδή όμως, όπως είχαν πεί οι αρχαίοι πρόγονοί μας, «ουδέν κακόν αμιγές καλού» (κάθε κακό περιέχει και κάτι καλό), ας δούμε και μερικές απρόβλεπτες αλλά θετικές παρενέργειες της πτώχευσης.
1) Το πολιτικό κατεστημένο εφεξής χάνει την δυνατότητα να διορίζει πολιτικούς πελάτες στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (υπουργεία, δημόσιοι οργανισμοί, δήμοι, περιφέρειες, ΜΚΟ, ημικρατικές ΔΕΚΟ). Η τακτοποίηση σε μία «μόνιμη» θέση ήταν μέχρι σήμερα το βασικό αντάλλαγμα της ψήφου. Από εδώ και πέρα και γιά τουλάχιστον τα επόμενα δέκα ως είκοσι χρόνια η υπόσχεση του διορισμού χάνεται γιά εύκολα εννοούμενους λόγους. Οι νέες κρατικές θέσεις κάθε χρόνο θα είναι από μηδενικές έως ελαχιστότατες (και οι αμοιβές τους μόνιμα φτωχικές). Αποτέλεσμα: Κόβεται ο ομφάλιος λώρος που κρατούσε τον μέσο ψηφοφόρο εγκλωβισμένο στα καθιερωμένα κόμματα, που ανεξάρτητα αν βρίσκονταν στην εξουσία ή όχι, έκαναν κατανομή (με άτυπες ποσοστώσεις μεταξύ τους) των «μόνιμων» θέσεων εργασίας.
2) Οι «μονιμοποιήσεις» προσωρινά εργαζόμενων ατόμων θα είναι από αδύνατες έως απίθανες γιά τους ίδιους παραπάνω λόγους. Ένας άλλος ομφάλιος λώρος του αμαρτωλού κατεστημένου κόβεται.
3) Οι «νομιμοποιήσεις» παρανομιών (οικοδομικών αυθαιρεσιών, φορολογικών παραβάσεων, προστίμων γιά άλλες παραβάσεις κάθε είδους) περιορίζονται δραστικότατα. Η πτωχευμένη κυβέρνηση θα χρειάζεται χρήματα και δεν θα μπορεί να κάνει τα στραβά μάτια στον ίδιο βαθμό που το έκανε μέχρι τώρα. Οικοδομικές αυθαιρεσίες και παραβάσεις, μετά την τρέχουσα «τακτοποίησή» τους (που συνοδεύεται από υψηλές χρηματικές καταβολές), προβλέπεται να είναι αρκετά πιό δύσκολες. Κάθε μεταβίβαση ακινήτου θα συνοδεύεται στο εξής από υπεύθυνη δήλωση διπλωματούχου μηχανικού ότι δεν υπάρχουν μη δηλωμένες και «εκκαθαρισμένες» οικοδομικές παραβάσεις. Η υπεύθυνη δήλωση επισύρει γιά τον μηχανικό υψηλές ποινές και καθιστά πολύ υψηλό το μελλοντικό κόστος παραβάσεων (αυτό μάλλον το γνώριζαν οι εμπρηστές-καταπατητές και έβαλαν πολύ λίγες φωτιές το φετεινό καλοκαίρι!!). Οι φορολογικές παραβάσεις θα είναι πολύ πιό δύσκολο να «χαρισθούν» ή να «κουκουλωθούν» αφού θα υπάρχει από παντού τεράστια πίεση στον φορολογικό μηχανισμό να αυξήσει τα έσοδα. Το ίδιο και γιά τα πρόστιμα γιά μόλυνση περιβάλλοντος, γιά παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας κλπ.
Συμπερασματικά: Νομιμοποιήσεις: Τέλος (ή σχεδόν τέλος). Μονιμοποιήσεις: Τέλος. Διορισμοί: Τέλος. Μαζί με αυτά τελειώνει και η αιχμαλωσία των ελλήνων ψηφοφόρων στο παλιό και αποτυχημένο πολιτικό κατεστημένο που δεν είχε ιδεολογία ή πρόγραμμα αλλά είχε «ρουσφέτια». Τα νέα κριτήρια των ψηφοφόρων θα έχουν να κάνουν πιά σχεδόν αποκλειστικά με το πρόγραμμα των κομμάτων, με την ιδεολογία τους και τις ικανότητες των στελεχών τους (και όχι με χαριστικές πράξεις).
Αν η παραπάνω ανάλυση είναι σωστή (ή σχεδόν σωστή) τότε προκύπτει ότι γιά πρώτη φορά ανοίγεται στο κόμμα του ΛΑ.Ο.Σ. μία μοναδική ευκαιρία: Να παρουσιάσει ένα συναρπαστικό και ρεαλιστικό πολιτικό-οικονομικό πρόγραμμα, να δημιουργήσει εκλογικό σεισμό και να ηγηθεί της προσπάθειας ανόρθωσης του πεπτωκότος ελληνικού λαού.

Μανώλης Στειακάκης (www.kede.gr)

 

 

Ο Μανώλης Στειακάκης είναι συγγραφέας  τού βιβλίου: «Τά Υπέρ καί τά κατά τής ΕΕ καί τής Ο.Ν.Ε.», ISBN: 960-15-1318-3, Εκδόσεις Αντ. Ν. Σάκκουλα, Σόλωνος 69, Αθήνα 106 79, τηλ. 210 3615440, φάξ: 210 3610425, ιστοσ.: www.ant-sakkoulas.gr 

.......................................................................................................................

...................................................................

.......................  

Ημ/νία καταχώρησης: 09/11/2011 


Λίστα νέων
 
e-Mail

Ψηφοφορία
Πρέπει να καταργηθεί η μονιμότητα των δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων;
Ναί, πρέπει να καταργηθεί
Όχι, δεν πρέπει να καταργηθεί
Δεν έχω γνώμη / αμφιβάλλω


design and development by web-dynamics.gr