Πέμπτη,  23 Νοεμβρίου, 2017


Αναζήτηση

Σύνδεσμοι

Πτώχευση και εθνική κυριαρχία. Πότε πράγματι χάθηκε η εθνική κυριαρχία;
Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ)

Πτώχευση του Δημοσίου και παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας. Πότε πράγματι χάθηκε η εθνική κυριαρχία;

Με την ευκαιρία της δυσχερέστατης κατάστασης του κρατικού προϋπολογισμού και του κρατικού χρέους και με την θέση της οικονομίας σε κατάσταση "στενής επιτήρησης" εκ μέρους της ΕΕ ακούγεται πολύ συχνά από επίσημα χείλη η φράση: "Παραχωρήσαμε εθνική κυριαρχία" ή κάτι παρόμοιο υπονοώντας πως το να δέχεται εντολές από τρίτους η εκλεγμένη κυβέρνηση του ελληνικού λαού ως προς το πως θα χειριστεί το δημόσιο χρήμα σημαίνει απώλεια εθνικής κυριαρχίας. Αυτό παρουσιάζεται σαν ένα "αναγκαίο κακό" που θα πρέπει να λήξει το δυνατόν συντομώτερο.
Πράγματι το να δέχεται το υπουργείο οικονομικών εντολές από ξένους τεχνοκράτες γιά το πόσο θα μειώσει τα έξοδα ή γιά το ποιές φορολογικές διατάξεις θα ψηφίσει συνιστά μιάς μορφής παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Όμως αυτή η απώλεια εθνικής κυριαρχίας είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στην παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας που έχει κάνει το ίδιο το πολιτικό κατεστημένο ενσυνείδητα, κατ' επανάληψη και ερήμην του ελληνικού λαού τα τελευταία είκοσι χρόνια με τις παρακάτω πράξεις, παραλείψεις ή αποσιωπήσεις του:
• Με την αποδοχή αδιακρίτως των νόμων και κανονισμών που στέλνει η κομισσιόν προς την ελληνική βουλή έχει στην ουσία καταργηθεί το νομοθετικό σώμα (η νομοθετική εξουσία) του ελληνικού λαού. Εδώ και δεκαπέντε περίπου χρόνια η νομοθετική εξουσία των ελλήνων πολιτών έχει καταργηθεί και έχει αντικατασταθεί από την εξουσία κάποιων μη εκλεγμένων κομισσάριων. Άνω του 80% των νόμων και κανονισμών που ψηφίζει η βουλή είναι εντολές-καρμπόν που έρχονται από την κομισσιόν. Όταν ένας λαός δεν μπορεί να ψηφίζει τους νόμους που αυτός θέλει (σωστούς ή λάθος), τότε εξ' ορισμού ο λαός αυτός δεν είναι εθνικά κυρίαρχος.
• Με την ύπαρξη του ευρωπαϊκού δικαστηρίου η δικαστική εξουσία του ελληνικού λαού έχει καταργηθεί. Οποιαδήποτε απόφαση της ελληνικής δικαστικής εξουσίας μπορεί ανά πάσα στιγμή να ακυρωθεί από το δικαστήριο της ΕΕ. Ο δεύτερος πυλώνας κυριαρχίας των πολιτών, η δικαστική τους εξουσία, έχει αφαιρεθεί από αυτούς και έχει μεταφερθεί στα δικαστήρια της ΕΕ.
•  Όσον αφορά τον τρίτο πυλώνα εθνικής κυριαρχίας, την εκτελεστική εξουσία (την κυβέρνηση) έχει και αυτή κατά το μεγαλύτερο μέρος της περάσει στην ΕΕ αφού:
-Με την κατάργηση της δραχμής καταργήθηκε η δυνατότητα άσκησης νομισματικής πολιτικής (επιτόκια, ισοτιμίες) από τον ελληνικό λαό.
-Με την συνθήκη του Μάαστριχτ ο προϋπολογισμός της κάθε κυβέρνησης τίθεται στον πλήρη έλεγχο και έγκριση των οργάνων της κομισσιόν.
-Με την είσοδο στην συνθήκη Σένγκεν καταργήθηκε η δυνατότητα του ελληνικού λαού να ορίζει ποιούς θα δέχεται και ποιούς όχι στα σύνορά του.
-Με την συνθήκη της Λισσαβώνας καταργήθηκε η δυνατότητα του ελληνικού λαού να έχει δική του εξωτερική πολιτική και παραχωρήθηκε στην Υπουργό Εξωτερικών της ΕΕ (λαίδη Άστον επί του παρόντος).
-Με διάφορες άλλες συνθήκες και κανονισμούς της ΕΕ καθορίζονται σχεδόν όλα τα θέματα που αποφασίζει μία ανεξάρτητη και κυρίαρχη κυβέρνηση όπως: Το σχήμα και λοιπές λεπτομέρειες των διαβατηρίων και ταυτοτήτων, ο αριθμός και το μέγεθος των δήμων, των νομαρχιών, των περιφερειών, ο αριθμός και το είδος των ψαριών που θα αλιεύονται ετησίως, πως θα φτιάχνονται οι τοίχοι των σπιτιών, τι σχήμα πρέπει να έχουν τα φρούτα, ποιές πολυβιταμίνες μπορούν να κυκλοφορούν και αναρίθμητα άλλα θέματα που όλα μαζί καθορίζουν το έργο της εκτελεστικής εξουσίας.

Είναι λοιπόν πέρα από κάθε αμφιβολία πως οι μοναδικές τρείς εξουσίες του ελληνικού λαού (νομοθετική, εκτελεστική και δικαστική) έχουν μεταφερθεί στις Βρυξέλλες όχι σήμερα που το δημόσιο είναι υπό πτώχευση αλλά σε ένα διάστημα τουλάχιστον είκοσι ετών και μέσα από ποικίλες κυβερνήσεις του πολιτικού κατεστημένου. Το φαινόμενο λοιπόν της εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας δεν είναι σημερινό αλλά έγινε ενσυνείδητα και κατ' εξακολούθηση από όλους αυτούς που ποτέ δεν μπήκαν στον κόπο να εξηγήσουν στον λαό τις συνέπειες των πράξεών τους και που ποτέ δεν δέχτηκαν να ρωτήσουν τον λαό με την μορφή δημοψηφίσματος οτιδήποτε γιά οποιοδήποτε θέμα, νόμο, κανονισμό, συνθήκη. Τώρα που οι πράξεις του πολιτικού κατεστημένου ωδήγησαν το κράτος στην πτώχευση, τώρα μας λένε ότι γιά να μας λύσουν το πρόβλημα (που οι ίδιοι δημιούργησαν) θα παραχωρήσουν λίγη από την εθνική κυριαρχία μας (που ήδη έχουν παραχωρήσει καθ' ολοκληρία εδώ και χρόνια)!! Ξεχνούν βέβαια ότι η πτώχευση χωρών όπως η Αργεντινή ή η Ρωσσία (το 1996 και το 2000) δεν τους κατάργησε την εθνική κυριαρχία αφού οι χώρες αυτές (όντας εκτός ΕΕ) ανέκαμψαν οικονομικά πολύ σύντομα και ουδέποτε απώλεσαν την κυριαρχία τους. Αντίθετα με τις υπάρχουσες δομές (ευρώ, ΕΕ, πολιτικό κατεστημένο, απουσία δημοψηφισμάτων) είναι βέβαιος ο αργός θάνατος της ελληνικής οικονομίας που θα χρειασθεί ίσως δέκα χρόνια γιά να ανακάμψει.
Έστω και τώρα όμως θα μπορούσαν να αλλάξουν τα πράγματα άν:
-Τα κυρίαρχα κόμματα του πολιτικού σκηνικού παραδέχονταν ότι αποκλειστικά αυτά είναι υπεύθυνα γιά την πτώχευση και σαν τέτοια δεν μπορούν να μας βγάλουν από την τρύπα που τα ίδια μας έρριξαν.
-Τα κυρίαρχα κόμματα του πολιτικού σκηνικού έπαυαν να βλέπουν προς την ΕΕ και γύριζαν το βλέμμα τους προς τον εγκαταλελειμμένο ελληνικό λαό και του έλεγαν: Εμείς παραιτούμαστε γιατί εμείς φταίμε. Σού δίνουμε όμως λαέ την δυνατότητα να αποφασίζεις από εδώ και πέρα γιά όλα τα μικρά και μεγάλα θέματά σου με δημοψηφίσματα!!
Τότε ίσως θα βλέπαμε ξανά τον λαό να σηκώνει περήφανα το βλέμμα προς τον ουρανό και ως διά μαγείας να λύνει εύκολα το θέμα της πτώχευσης και να τραβά αισιόδοξος προς τα εμπρός.

Μανώλης Στειακάκης
Πολιτικός Μηχανικός-Οικονομολόγος

Ο Μανώλης Στειακάκης είναι  συγγραφέας του βιβλίου «Τά Υπέρ καί τά κατά τής ΕΕ καί τής Ο.Ν.Ε.», Εκδόσεις Αντ. Ν. Σάκκουλα, Σόλωνος 69, Αθήνα 106 79, τηλ. 210 3615440,  ιστοσ.: www.ant-sakkoulas.gr     
  
  

 

 
 

 

    

 

Ημ/νία καταχώρησης: 18/02/2010 


Λίστα νέων
 
e-Mail

Ψηφοφορία
Πρέπει να καταργηθεί η μονιμότητα των δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων;
Ναί, πρέπει να καταργηθεί
Όχι, δεν πρέπει να καταργηθεί
Δεν έχω γνώμη / αμφιβάλλω


design and development by web-dynamics.gr