Πέμπτη,  23 Νοεμβρίου, 2017


Αναζήτηση

Σύνδεσμοι

Climategate όπως λέμε Watergate
Το Νέο της ημέρας και λίγα σχόλια

Climategate όπως λέμε Watergate. Γιατί τα ελληνικά ΜΜΕ σωπαίνουν;

Πριν μιά βδομάδα κλάπηκαν από τα κομπιούτερ του πανεπιστημίου του East Anglia περίπου 1000 e-mails του ερευνητικού κέντρου που μελετά τις κλιματικές αλλαγές. Τα e-mails κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, εκτείνονται σε ένα χρονικό διάστημα άνω των 10 ετών και έχουν απόλυτα συγκεκριμένα στοιχεία και ονόματα απ' όπου αποδεικνύεται ότι:

1) Οι ερευνητές-επιστήμονες του university of East Anglia (ένα από τα τέσσερα μεγαλύτερα παγκόσμια κέντρα που ερευνούν τις κλιματικές αλλαγές) αλλοίωναν τα στατιστικά δεδομένα θερμοκρασιών (αφαιρώντας μερικές "χαμηλές" θερμοκρασίες) ώστε να προκύπτουν τα αποτελέσματα που αυτοί ήθελαν να προκύψουν (να φαίνεται δηλαδή άνοδος της παγκόσμιας θερμοκρασίας)!!

2) Οι ερευνητές προσπαθούσαν να παρεμποδίσουν την δημοσίευση σε διεθνή περιοδικά εργασιών επιστημόνων που υποστηρίζουν επιστημονικές απόψεις αντίθετες με τις δικές τους (π.χ. υποστηρίζουν αυτοί οι επιστήμονες ότι από το 1998 έως σήμερα η παγκόσμια θερμοκρασία "πέφτει ή μένει σταθερή" παρά το ότι τα αέρια του θερμοκηπίου εξακολουθούν να αυξάνονται ή ότι το κλίμα της γής κάνει κύκλους διά μέσου των αιώνων και οτι ο άνθρωπος δεν μπορεί να τους επηρρεάσει κλπ).

Το παραπάνω συμβάν ονομάστηκε από τα ξένα ΜΜΕ "climategate" κατ' αντιστοιχία με το γνωστό watergate. Στην χώρα μας περιέργως κανείς δεν μας μιλά γιά το θέμα.

Επειδή:

-Η ελευθερία της πληροφόρησης είναι ιερή

-Η καταπίεση της εργασίας των επιστημόνων είναι παράνομη ενέργεια (Freedom of Information Act)

-Τα επιστημονικά θέματα δεν αποφασίζονται με την μέθοδο της πλειοψηφίας  

 

γιαυτό μεταδίδουμε την είδηση που υπάρχει παραπέμποντας στους συνδέσμους (links):

The New York Times - 27 November 2009

 The Daily Telegraph - 27 November 2009

Εναλλακτικά ο καθένας μπορεί να ψάξει με μιά μηχανή αναζήτησης με κριτήριο την λέξη climategate και να βρεί πάνω από 1.000.000 αποτελέσματα της τελευταίας εβδομάδας.

Δεν ξέρουμε την έπιστημονική έκταση του θέματος αλλά όπως κι αν έχει το πράγμα η σιωπή των ελληνικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης είναι απαράδεκτη και δηλωτική περιφρόνησης προς τον πολίτη σε ένα θέμα που ξοδεύονται τεράστια ποσά χρημάτων των ιδιων των φορολογουμένων.

 

Μανώλης Στειακάκης 

 

Ο Μανώλης Στειακάκης είναι συγγραφέας του βιβλίου «Τά Υπέρ καί τά κατά τής ΕΕ καί τής Ο.Ν.Ε.», Εκδόσεις Αντ. Ν. Σάκκουλα, Σόλωνος 69, Αθήνα 106 79, τηλ. 210 3615440,  ιστοσ.: www.ant-sakkoulas.gr

 

 

 

Ημ/νία καταχώρησης: 30/11/2009 


Λίστα νέων
 
e-Mail

Ψηφοφορία
Πρέπει να καταργηθεί η μονιμότητα των δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων;
Ναί, πρέπει να καταργηθεί
Όχι, δεν πρέπει να καταργηθεί
Δεν έχω γνώμη / αμφιβάλλω


design and development by web-dynamics.gr