Πέμπτη,  23 Νοεμβρίου, 2017


Αναζήτηση

Σύνδεσμοι

Γιατί καίγονται τα δάση κάθε χρόνο και γιατί γίνονται εκλογές κάθε δύο χρόνια;
Το blog του συντάκτη

Γιατί καίγονται τα δάση κάθε χρόνο και γιατί γίνονται εκλογές κάθε δύο χρόνια;    


Τα περιαστικά δάση της Αθήνας κάηκαν γιά μία ακόμη φορά. Στα Μέσα Ενημέρωσης γίνονται συζητήσεις επί συζητήσεων γιά το τι έφταιξε γιά μία ακόμη φορά. Επειδή εμείς οι νομιμόφρονες πολίτες βαρεθήκαμε να ακούμε κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια αόριστα, γενικόλογα και "ανώδυνα" σχόλια γιά νομοθετικά μέτρα, κονδύλια, προσλήψεις και αρμοδιότητες και επειδή στο τέλος τίποτα δεν γίνεται επί δεκαετίες τώρα και επειδή κανείς δεν έχει το θάρρος να πεί την αλήθεια, εμείς λέμε τα εξής απλά, συγκεκριμένα και επώδυνα:
• Τα δάση καίγονται κάθε χρόνο επειδή οι δασοφύλακες δεν παίρνουν κάθε πρωΐ το αμάξι τους να βρούν άν κάποιος κτίζει παράνομα μέσα στο δάσος τους (το δάσος γιά το οποίο είναι υπεύθυνοι) και να υποβάλλουν τις σχετικές μηνύσεις (να κάνουν δηλαδή το κύριο καθήκον γιά το οποίο τους πληρώνουν από το υστέρημά τους οι Έλληνες πολίτες). Παρόλα αυτά οι δασοφύλακες στο τέλος του μήνα παίρνουν τον μισθό τους!
• Τα δάση καίγονται επειδή οι Δήμαρχοι της κάθε περιοχής που ενώ ξέρουν με κάθε λεπτομέρεια ποιοί και πού έχουν καταπατήσει εκτάσεις του δημοσίου (δηλ του Ελληνικού λαού), που ενώ ξέρουν ποιοί και που έχουν κτήσει αυθαίρετα (σε νόμιμα οικόπεδα αλλά χωρίς οικοδομική άδεια) παρόλα αυτά δεν στέλνουν την τεχνική υπηρεσία του Δήμου να τους μηνύσει αφού συντάξει την σχετική έκθεση (όπως είναι πρώτιστο καθήκον τους) ούτε εντέλουν την νομική υπηρεσία τους να παρακολουθεί τις υποθέσεις (αυτεπάγγελτες μηνύσεις) προς το συμφέρον του λαού που τους πληρώνει (πρόστιμα ανέγερσης, πρόστιμα διατήρησης, κατεδάφιση, τελεσιδικία).
• Τα δάση καίγονται επειδή οι Νομάρχες βάζουν στο συρτάρι τους τις ελάχιστες τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις κατεδάφισης ακινήτων που φθάνουν στα γραφεία τους προφασιζόμενοι ότι δεν έχουν κονδύλια κατεδάφισης (δηλ 2-3 χιλιάδες ευρώ να στείλουν μιά τσάπα και ένα φορτηγό, ενώ έχουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ετησίως γιά να κάνουν "έργα" ή "προσλήψεις").
• Τα δάση καίγονται επειδή οι Περιφερειάρχες δεν ελέγχουν τους Νομάρχες, Δημάρχους και δασοφύλακες (όπως οφείλουν να κάνουν συνεχώς) αλλά παρόλα αυτά τους στέλνουν τα "κονδύλια" από τον ιδρώτα του Ελληνικού λαού.
• Τα δάση καίγονται επειδή οι υπάλληλοι των πολεοδομιών (που άλλες ανήκουν σε Νομαρχίες, άλλες σε Δήμους, άλλες στο ΥΠΕΧΩΔΕ) δεν έχουν πάρει ποτέ εντολή τα τελευταία 20 χρόνια να βγαίνουν κάθε μέρα από το γραφείο τους και να ελέγχουν (στην πράξη και όχι στα χαρτιά) ότι χτίζεται όπου κι αν χτίζεται (ιδιαίτερα μέσα στα περιαστικά δάση).
• Τα δάση καίγονται επειδή οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος σε κάθε Δήμο δεν βγαίνουν από το γραφείο τους χωρίς ιδιαίτερη πρόσκληση ενώ  όταν βγούν από το γραφείο γιά περιπολία (κυρίως γιά βόλτα και καφέ-φραπέ στο πλαστικό ποτήρι) δεν σταματούν γιά να ελέγξουν την οποιαδήποτε οικοδομική δραστηριότητα ενώ αυτό είναι ένα από τα βασικά καθήκοντα γιά τα οποία τους πληρώνει ο ανώνυμος Έλληνας.
• Τα δάση καίγονται επειδή γίνονται εθνικές εκλογές κάθε δύο περίπου χρόνια αντί γιά κάθε τέσσερα όπως θα έπρεπε και στις προεκλογικές περιόδους (όπως τώρα όπου όλοι περιμένουν εκλογές το αργότερο σε έξη μήνες) οι εμπρηστές, οι καταπατητές, οι αυθαιρετούχοι και οι μαφιόζοι της γής ξέρουν ότι θα έχουν το "ακαταδίωκτο" διότι οι πολιτικοί και οι δήμαρχοι θα ασχολούνται με "άλλα", η κυβέρνηση πιθανώς να αλλάξει, η καινούργια κυβέρνηση θα ξανακάνει εκλογές και κανείς δεν θα ασχοληθεί με αυτούς.
• Τα δάση καίγονται επειδή επί εικοσιπέντε περίπου χρόνια οι κυβερνήσεις, οι Δήμαρχοι και οι Νομάρχες δεν κάνουν τίποτα γιά να επιτελέσουν το καθήκον τους ούτε αυτοί ούτε οι προαναφερόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι που παίρνουν εντολές από αυτούς (αλλά που όλοι μαζί δεν ξεχνούν κάθε μήνα να πάρουν τον μισθό που τους δίνουν οι φορολογούμενοι πολίτες).
• Τα δάση καίγονται επειδή εμείς οι ανώνυμοι Έλληνες πολίτες επί δεκαετίες τώρα ψηφίζουμε πάντοτε τα ίδια εντός βουλής κόμματα, τις ίδιες παρατάξεις Τοπικής Αυτοδιοίκησης και δεν δίνουμε την ευκαιρία σε καινούργιους εκπροσώπους να δοκιμασθούν σε όλα τα επίπεδα (Εθνικό, Τοπικό, Ευρωπαϊκό).
• Τα δάση καίγονται επειδή ο καθένας από εμάς, ο κάθε φορολογούμενος ανώνυμος πολίτης, χτίζει κάτι αυθαίρετο ή παράνομο ή ημιπαράνομο ή ημιυπαίθριο, και μετά λέμε όλοι μαζί ότι είμαστε "οικολόγοι" και "αγαπούμε την φύση" και οτι είμαστε νομοταγείς πολίτες και δεν αγαπούμε αυτούς που καταστρέφουν την φύση ή που υποβαθμίζουν το φυσικό ή και ανθρωπογενές περιβάλλον.


Είναι φανερό ότι σαν λαός έχουμε παγιδευτεί όλοι σε έναν μεγάλο φαύλο κύκλο που πρέπει να σταματήσει. Τι πρέπει λοιπόν να γίνει εδώ και τώρα;

Η απάντηση είναι σχετικά απλή. ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ. Δεν χρειάζονται κρατικά χρήματα και κονδύλια, δεν χρειάζονται καινούργιοι νόμοι. Χρειάζεται να αποφασίσουμε ότι θα αυτοκαθαρισθούμε σαν λαός, όπως οι παρανομούντες αυτοκαθαρίζονται με την παραμονή τους στην φυλακή κα όπως οι απανταχού "αμαρτωλοί" αυτοκαθαρίζονται με την ειλικρινή μετάνοια. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ. Οι γόρδιοι δεσμοί δεν λύνονται αλλά κόβονται και οι φαύλοι κύκλοι δεν σταματούν αλλά διαγράφονται!

Καλά και άγια όλα αυτά αλλά απο που ξεκινάμε τώρα; Ποιός και πότε θα δώσει την λύση; Απάντηση: Ο ίδιος ο ανώνυμος αναγνώστης / αναγνώστρια αυτού του κειμένου που όσο και άν δεν το ξέρει έχει την μοναδική πολιτική δύναμη να διορίζει τους Δημάρχους του, τους Νομάρχες του, τους Βουλευτές του και τους Πρωθυπουργούς του κάνοντας  απλή χρήση της ψήφου του. Ας την χρησιμοποιεί από εδώ και πέρα σωστά ψηφίζοντας κόμματα που υπόσχονται να επιβάλλουν τον Νόμο και την Τάξη (και να κάνουν προσθήκη στο Σύνταγμα γιά εκλογές μόνο κάθε τέσσερα χρόνια και όχι κάθε δύο χρόνια με διάφορες προφάσεις!)  


Μανώλης Στειακάκης (www.kede.gr)
Πολιτικός Μηχανικός-Οικονομολόγος

.............................................................................................................

................................................................

..........................

Ο Μανώλης Στειακάκης είναι συγγραφέας του βιβλίου «Τά Υπέρ καί τά κατά τής ΕΕ καί τής Ο.Ν.Ε.», Εκδόσεις Αντ. Ν. Σάκκουλα, Σόλωνος 69, Αθήνα 106 79, τηλ. 210 3615440,  ιστοσ.: www.ant-sakkoulas.gr

 

 
 

Ημ/νία καταχώρησης: 30/08/2009 


Λίστα νέων
 
e-Mail

Ψηφοφορία
Πρέπει να καταργηθεί η μονιμότητα των δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων;
Ναί, πρέπει να καταργηθεί
Όχι, δεν πρέπει να καταργηθεί
Δεν έχω γνώμη / αμφιβάλλω


design and development by web-dynamics.gr