Πέμπτη,  23 Νοεμβρίου, 2017


Αναζήτηση

Σύνδεσμοι

Οι Θέσεις μας γιά την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ)
Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ)

 

 ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ (ΕΕ)

 

Είμαι εξ' ορισμού υπέρ της αμεσότητας στην λήψη των αποφάσεων, υπέρ της διαφάνειας, υπέρ της απόλυτης ελευθερίας στην έκφραση και κατά της γραφειοκρατίας. Ποιά είναι λοιπόν η θέση μου γιά την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) μιά οντότητα που έχει καταξιωθεί στην συνείδηση του απλού πολίτη σαν το απόλυτο αντίθετο  σε όλα τα παραπάνω (όχι αμεσότητα στην λήψη αποφάσεων, όχι διαφάνεια, όχι απόλυτη ελευθερία στην έκφραση και ναί στην άπειρη γραφειοκρατεία) ;

 

Η ΕΕ στέλνει στην χώρα μας (και σε κάθε χώρα που συμμετέχει) περίπου το 80% των νόμων που ψηφίζει η βουλή. Έτσι η νομοθετική εξουσία δεν μπορεί στην ουσία να ασκηθεί από τον λαό μας.

Τα δικαστήρια της ΕΕ μπορούν να ανατρέψουν οποιαδήποτε απόφαση δικαστηρίου της χώρας μας (και οποιασδήποτε άλλης χώρας που συμμετέχει). Έτσι η δικαστική εξουσία δεν μπορεί στην ουσία να ασκηθεί από τον λαό μας.

Η κυβέρνηση (εκτελεστική εξουσία) δεν μπορεί να ασκήσει την δική της νομισματική πολιτική (αφού αυτή γίνεται αποκλειστικά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που εκδίδει το €). Επίσης δεν μπορεί να ασκήσει την δική της δημοσιονομική (εισοδηματική) πολιτική γιατί πρέπει να υπακούει στις οδηγίες, εντολές και ελέγχους της Κομισιόν (εγκρίσεις προϋπολογισμού, αφαλιστική πολιτική, ΦΠΑ, εξωτερική πολιτική, πολιτική υγείας-εγκρίσεις φαρμάκων, πολιτική ανταγωνισμού κλπ, κλπ).

Άρα: Οι τρείς (οι μοναδικές τρείς) εξουσίες που σαν λαός αναφαίρετα έχουμε (νομοθετική, εκτελεστική, δικαστική εξουσία) έχουν μεταβιβασθεί στην ΕΕ και δεν μπορούν να ασκηθούν από εμάς ούτε και από τους αντιπροσώπους μας (κυβέρνηση, βουλευτές, δικαστές). Επειδή δεν μπορούμε να προοδεύσουμε μακροχρόνια αν δεν είμαστε υπεύθυνοι γιά την τύχη μας και επειδή δεν μπορεί να υπάρξει συλλογική ευτυχία χωρίς συλλογική ελευθερία γιαυτό η θέση του Μανώλη Στειακάκη είναι:

Με δημοψήφισμα έξοδος από την ΕΕ και δημιουργία ελεύθερης σχέσης με την ΕΕ παρόμοια με αυτήν που έχει μαζί της η Ελβετία, η Ισλανδία και η Νορβηγία. 

Στη σχέση μας με την ΕΕ: Θέλουμε ελεύθερο εμπόριο σε προϊόντα, σε υπηρεσίες (και σε ιδέες) αλλά παράλληλα θέλουμε τους νόμους στην Επικράτεια να τους ψηφίζει ο λαός (με τους αντιπροσώπους του ή με δημοψηφίσματα) και όχι να μας τους επιβάλουν τρίτοι. Θέλουμε συνεργασία των διωκτικών και δικαστικών αρχών με τις χώρες της ΕΕ γιά την καταπολέμηση του εγκλήματος αλλά παράλληλα θέλουμε την απονομή της δικαιοσύνης στην χώρα μας να την κάνει αποκλειστικά και μόνον η Δικαστική Εξουσία όπως την έχει ορίσει ο λαός μας και κανείς άλλος. Ως προς την Κυβέρνησή μας θέλουμε τον έλεγχο της κυβέρνησης να τον κάνει η αντιπολίτευση (κοινοβουλευτική και εξωκοινοβουλευτική), ο τύπος (εφημερίδες, ραδιόφωνα, τηλεοράσεις) και ο υπέρτατος κριτής που είναι ο ανώνυμος πολίτης που ψηφίζει κάθε τέσσερα χρόνια. Δεν θέλουμε τον έλεγχο της Κυβέρνησης να τον κάνει η Κομισσιόν ή οποιοσδήποτε άλλος στον πλανήτη γή. Γενικά η κάθε χώρα πρέπει να είναι ένα ανεξάρτητο δημοκρατικό εργαστήριο όπου με την μέθοδο της "δοκιμής και αποτυχίας" (trial and error) ο κάθε λαός βρίσκει τον δρόμο του μέσα από ένα ειρηνικό ανταγωνισμό γιά την καλλίτερη μορφή νομοθεσίας και διακυβέρνησης. Εάν ο ανταγωνισμός είναι καλός μεταξύ των ατόμων ή μεταξύ των εταιρειών, γιά τους ίδιους λόγους ο ανταγωνισμός είναι καλός και μεταξύ λαών γιά την καλύτερη μορφή διακυβέρνησης. Ο δρόμος προς τα εμπρός γράφει "ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ και ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΑ" και όχι "ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΜΙΣΣΙΟΝ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΙΑ".

.........................................................................................................

...............................................................

.......................

 

 Σημείωση: Διεξοδική ανάλυση του θέματος της ΕΕ δίνεται στο παρακάτω βιβλίο του Μανώλη Στειακάκη : «Τά Υπέρ καί τά κατά τής ΕΕ καί τής Ο.Ν.Ε.», ISBN: 960-15-1318-3, Εκδόσεις Αντ. Ν. Σάκκουλα, Σόλωνος 69, Αθήνα 106 79, τηλ. 210 3615440, φάξ: 210 3610425, ιστοσ: www.ant-sakkoulas.gr 

 

 

 

 

 

Ημ/νία καταχώρησης: 26/11/2007 


Λίστα νέων
 
e-Mail

Ψηφοφορία
Πρέπει να καταργηθεί η μονιμότητα των δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων;
Ναί, πρέπει να καταργηθεί
Όχι, δεν πρέπει να καταργηθεί
Δεν έχω γνώμη / αμφιβάλλω


design and development by web-dynamics.gr