Πέμπτη,  23 Νοεμβρίου, 2017


Αναζήτηση

Σύνδεσμοι

Ρατσισμός
Ρατσισμός

 

Οι Θέσεις μας γιά τον Ρατσισμό

Ο φανατισμός και η εχθρότητα προς άλλους λαούς δεν έχουν θέση κοντά μας. Αντιμετωπίζουμε τους συμπολίτες μας σαν άτομα και όχι σαν εκπροσώπους κοινωνικών συνόλων (οι μαύροι, οι κίτρινοι, οι μουσουλμάνοι, οι χριστιανοί, οι άθεοι, οι φτωχοί, οι πλούσιοι, οι άνδρες, οι γυναίκες, οι γκέϊ, οι λεσβίες κλπ). Ο διαχωρισμός των ανθρώπων σε υποσύνολα με βάση φυλετικά, εθνολογικά, γλωσσικά ή άλλα χαρακτηριστικά, είναι κατάλοιπο της κολλεκτιβίστικης-ολοκληρωτικής νοοτροπίας που δεν βλέπει "άτομα" ή "προσωπικότητες" αλλά βλέπει κοινωνικά υποσύνολα (μειονότητες, τάξεις, θρησκευτικές ομάδες) που πρέπει να υπακούουν στις οδηγίες-εντολές του φωτισμένου ηγέτη ή του μεγάλου αδελφού-κυβέρνησης-κράτους.

Με βάση αυτήν την κρατικίστικη-κολλεκτιβίστικη νοοτροπία, όποιος πολίτης εκφράζεται με φανατισμό-ρατσισμό γιά άλλες κοινωνικές υποομάδες έχει λανθασμένες και επικίνδυνες απόψεις και πρέπει να παρεμποδίζεται στην έκφρασή τους. Επίσης, με βάση την ίδια κρατικίστικη-κολλεκτιβιστική νοοτροπία, γιά να μην μαλώνουν μεταξύ τους οι διάφορες υποομάδες, η κυβέρνηση φροντίζει να υπάρχουν ποσοστώσεις σε διάφορους τομείς (εισερχόμενοι στα κρατικά πανεπιστήμια, προσλαμβανόμενοι σε κρατικές-δημοτικές-περιφερειακές υπηρεσίες κλπ) και πραγματοποιεί στατιστικές και έρευνες με κριτήρια όπως εθνικότητα, μειονότητα, θρησκεία.
Εμείς πιστεύουμε στην αγάπη, ανεκτικότητα, εθελοντισμό, φιλανθρωπία, υπευθυνότητα, ατομικότητα και στις μη διακρίσεις. Για εμάς όλοι οι πολίτες της χώρας είναι άτομα και όχι μέρος κοινωνικών μειονοτήτων. Όλα τα άτομα-πολίτες έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις και δικαιώματα και δεν διακρίνονται σε υποομάδες. Άρα: Ο φανατισμός, ο ρατσισμός και η διαίρεση των πολιτών της χώρας μας σε υποομάδες δεν έχουν καμμία θέση στην δική μας πολιτική θεώρηση. Επιπλέον όμως, επειδή πάνω απ'όλα πιστεύουμε στην ελευθερία της έκφρασης (χωρίς λογοκρισία και χωρίς πλύσεις εγκεφάλου) και επειδή δεν μπορεί να υπάρξει ελευθερία έκφρασης χωρίς την δυνατότητα του να υποστηρίξει κανείς τελείως λάνθασμένες απόψεις, θεωρούμε πως δεν είναι δουλειά του κράτους να παρεμποδίζει ή να ποινικοποιεί τον φανατισμό. Δεν είναι δουλειά του κράτους να διορθώνει τις λάθος ή τις επικίνδυνες ιδέες,  ούτε είναι δουλειά του κράτους να διαπαιδαγωγεί τους ενήλικες πολίτες. Επίσης δεν είναι δουλειά του κράτους να μας αντιμετωπίζει σαν μέλη υποομάδων. Είμαστε όλοι πολίτες της ίδιας χώρας. Τίποτα λιγώτερο και τίποτα περισσότερο.

Συμπερασματικά: Πιστεύουμε ότι όποιος θέλει να μισεί ή να εχθρεύεται ομάδες συνανθρώπων του (τους μαύρους, τους άσπρους, τους θρησκευόμενους, τους άθεους, τα γειτονικά έθνη κλπ) θα πρέπει να μπορεί να το κάνει και να το εκφράζει ελεύθερα όπως μπορεί και να πιστεύει ότι η γη είναι επίπεδη και όχι σφαιρική ή ότι ο πλανήτης Άρης κατοικείται από κακόβουλα ανθρωπάκια. Δεν μπορεί όμως ένας πολίτης που μισεί ή εχθρεύεται ομάδες συνανθρώπων του να είναι μέλος της δικής μας ομάδας γιατί δεν θα έχει καταλάβει μερικά από τα πιό βασικά σημεία της φιλοσοφίας μας. 

 ........................................................................................

....................................................

..............................

Σημείωση: Ο Μανώλης Στειακάκης είναι συγγραφέας  τού βιβλίου: «Τά Υπέρ καί τά κατά τής ΕΕ καί τής Ο.Ν.Ε.», ISBN: 960-15-1318-3, Εκδόσεις Αντ. Ν. Σάκκουλα, Σόλωνος 69, Αθήνα 106 79, τηλ. 210 3615440, φάξ: 210 3610425, ιστοσ.: www.ant-sakkoulas.gr  

Ημ/νία καταχώρησης: 02/01/2008 


Λίστα νέων
 
e-Mail

Ψηφοφορία
Πρέπει να καταργηθεί η μονιμότητα των δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων;
Ναί, πρέπει να καταργηθεί
Όχι, δεν πρέπει να καταργηθεί
Δεν έχω γνώμη / αμφιβάλλω


design and development by web-dynamics.gr