Πέμπτη,  23 Νοεμβρίου, 2017


Αναζήτηση

Σύνδεσμοι

Εθελοντισμός
Εθελοντικά

  ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

Το κοινωνικό έργο του Κράτους πραγματοποιείται σήμερα αποκλειστικά με τους πόρους της φορολογίας. Η φορολογία γενικά αποτελεί μία πράξη στέρησης της ελευθερίας του πολίτη (στερεί από τον φορολογούμενο πολίτη την ελευθερία του πώς θα διαθέσει τα εισοδήματά του). Η ελευθερία όμως είναι αφ' εαυτής ένα αγαθό και μάλιστα το πολυτιμώτερο αγαθό. Άρα με το υπάρχον σύστημα, το Κράτος στερεί από όλους τους πολίτες ένα αγαθό (ελευθερία διάθεσης των δικών τους περιουσιακών στοιχείων) γιά να προσφέρει σε άλλους πολίτες (στα ασθενέστερα οικονομικά μέλη) ένα άλλο αγαθό (συνήθως υλικό αγαθό υπό την μορφή οικονομικής ενίσχυσης).
Επειδή εμείς πιστεύουμε στον σταδιακό αλλά δραστικό περιορισμό της φορολογίας (περιορισμός του δημόσιου τομέα, αύξηση του ιδιωτικού τομέα) αλλά επειδή ταυτόχρονα πιστεύουμε στο ότι πρέπει να βοηθούμε τους ασθενέστερους οικονομικά συμπολίτες μας, γι' αυτό θα αναδείξουμε τον εθελοντισμό σε βασικώτατη δύναμη κοινωνικής βοήθειας. Με άλλα λόγια, όσο θα μειώνονται τα όρια του Δημόσιου Τομέα τόσο θα αυξάνονται τα όρια του Εθελοντισμού.

Συγκεκριμένα μέτρα γιά εθελοντικές οργανώσεις-συλλόγους-φιλανθρωπικά ιδρύματα-ιδιώτες:

• Οι συνδρομές και οποιαδήποτε άλλη εισφορά μέλους πρός εθελοντικές οργανώσεις-συλλόγους-φιλανθρωπικά ιδρύματα απαλάσσονται της φορολογίας στο τριπλάσιο του ύψους τους.
• Οι δωρεές ατόμων ή εταιρειών προς θρησκευτικά ιδρύματα-φιλανθρωπικά ιδρύματα απαλλάσσονται της φορολογίας στο πενταπλάσιο του ύψους τους.
• Απλοποίηση της νομοθεσίας γιά την υιοθεσία παιδιών. Ενθάρρυνση της υιοθεσίας παιδιών από το εξωτερικό. Δραστικός περιορισμός του ρόλου του κράτους στο ποιός, τι και πότε θα υιοθετήσει παιδί. Η υιοθεσία είναι εξ' ορισμού πράξη εθελοντική και ιδιωτική και το κράτος θα πρέπει να έχει περιορισμένη ανάμιξη. Με την σημερινή νομοθεσία, η υιοθεσία είναι καθαρά μία γραφειοκρατική διαδικασία που περνά μέσα από την μαύρη αγορά και την δωροδοκία.
• Δημιουργία βάσης δεδομένων γιά τις ετήσιες φιλανθρωπικές δωρεές από άτομα ή νομικά πρόσωπα (εταιρείες). Η βάση δεδομένων θα προκύπτει αυτόματα από τις ετήσιες φορολογικές δηλώσεις (φυσικών ή νομικών προσώπων). Γιά κάθε δωρητή θα υπάρχει στην βάση δεδομένων το χρηματικό ύψος της δωρεάς σαν ποσοστό των συνολικών ετήσιων εσόδων του. Τα πενήντα άτομα ή εταιρείες με το υψηλότερο ποσοστό δωρεών (% των ετήσιων εσόδων) θα προσκαλούνται υποχρεωτικά σε όλες τις επίσημες κυβερνητικές εκδηλώσεις και δεξιώσεις. Αντίστοιχες διαδικασίες θα τηρούνται σε κάθε δήμο της χώρας.
• Όλοι οι εθελοντικοί σύλλογοι και οργανώσεις σε κάθε δήμο θα δικαιούνται να έχουν από μία  διαφημιστική-ενημερωτική πινακίδα (χωρίς να πληρώνουν τέλη διαφήμισης) σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο. Δεν είναι εθελοντικοί οι σύλλογοι και οργανώσεις που χρηματοδοτούνται με δημόσιο χρήμα (με οσοδήποτε μικρό ποσό).

................................................................................................................... 

...............................................................................

.......................................

Σημείωση: Ο Μανώλης Στειακάκης είναι συγγραφέας  τού βιβλίου: «Τά Υπέρ καί τά κατά τής ΕΕ καί τής Ο.Ν.Ε.», ISBN: 960-15-1318-3, Εκδόσεις Αντ. Ν. Σάκκουλα, Σόλωνος 69, Αθήνα 106 79, τηλ. 210 3615440, φάξ: 210 3610425, ιστοσ.: www.ant-sakkoulas.gr 

Ημ/νία καταχώρησης: 09/01/2008 


Λίστα νέων
 
e-Mail

Ψηφοφορία
Πρέπει να καταργηθεί η μονιμότητα των δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων;
Ναί, πρέπει να καταργηθεί
Όχι, δεν πρέπει να καταργηθεί
Δεν έχω γνώμη / αμφιβάλλω


design and development by web-dynamics.gr